Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > 10 kiehtovaa Unesco-kohdetta Espanjassa

Matkakohteet

10 kiehtovaa Unesco-kohdetta Espanjassa

Esittelimme Pohjoismaiden mielenkiintoisia ja käymisen arvoisia Unescon maailmanperintökohteita aikaisemmassa artikkelissa. Nyt otetaan suunnaksi jälleen suomalaisten matkailijoiden jatkuvassa suosiossa oleva Espanja ja maan kiehtovat Unesco-kohteet. Listalla on yli 44 toistaan koreampaa ja kauniimpaa maailmanperintökohdetta, joista tässä artikkelissa esittelemme niistä 10.

Varaa lennot Malagaan, Barcelonaan ja Madridiin löydät Bravoflyn sivuilta.

Alhambra

Espanjan Unesco-kohteista ei voi puhua ottamatta listalle Granadan ihmettä; Alhambran-palatsia ja Generalifen puutarhoja. Espanjan suosituimman nähtävyyden ohella voi Granadassa syödä vatsan täyteen herkullisia tapaksia ja ihastella Albayzin maurilaistyyliin rakennettuja arabikortteleita.

alhambra-503208_1920

Alhambran upea palatsi on Espanjan suosituimpia matkakohteita.

Gaudi

Barcelonan maamerkkeinä tunnetut Gaudin rakennukset ansaitsevat paikkansa Unescon maailmanperintölistalla. Maailmanperintökohteisiin kuuluvat niin Sagrada Familia, Casa Vicens, Park Güel kuin Casa Batilo.

Ibiza

Juhlistaan tunnettu Ibiza on Unescon-listalla biodiversiteettinsä ja ekosysteemiensä myötä. Hiekkarantojen, kirkkaiden vesien ja trance-klubien lisäksi Ibizalta löytyy historiallisia nähtävyyksiä. Ibizan kiertää helposti vuokra-autolla ja turistien suosiossa ovat etenkin Ibiza Town Eivissa, San Antonio ja Santa Eulalia. Ibizan pääkaupukin Ibiza Townin muurien ympäröimä kylä Dalt Vila löytyy myös Unescon-listoilta.

Tarragona

Barcelonan etelä-puolella sijaitseva Tarragona on helppo päiväretkikohde Barcelonan vierailijoille. Kaupunki on Unescon listalla merkittävän historiansa myötä; roomalaisjäljet näkyvät kaupungissa edelleen. Tarragona tunnetaan ennen kaikkea Rooman ajan raunioista, amfiteatterista ja 1100-luvulla rakennetusta katedraalista.

Teide

Suomalaisille tutuilla Kanarian saarilla sijaitsee yksi tärkeistä Unescon-maailmanperintökohteista; Teneriffan Teide, joka lie monelle kanarianmatkaajallekkin tuttu retkikohde. Teiden huippu on Espanjan korkein kohta ja yksi mailman korkeimmista tulivuorista. 

Cordoba

cordoba-573799_1920

Cordoba on tunnettu kauniin arkkitehtuurin ohella perinteisestä pääsiäisen vietosta.

Suosittelemme aurinkorannikolle matkaavien tekemään vähintään päiväretki kauniiseen ja historiallisen Cordobaan, josta esimerkiksi Malagasta on hyvät julkisen liikenteen kulkuyhteydet. Corboban ylellisiin nähtävyyksiin kuuluu kaupungin vanhakaupunki ja suuri Mezquita-moskeija.

Cantabrian luolat

Pohjois-Espanjan Cantabriassa voi tutustua Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluviin Altamiran luoliin. Harvinaisia esihistoriallisia maalauksia sisältäviin luoliin on kävijöiltä pääsy kielletty ja matkaajat tutustetaan tarkkoihin jäljennyksiin. Näin ehkäistään ettei tärkeille maalauksille käy samaa kohtaloa kuin naapurimaassamme Norjassa, jossa paikallinen teini yritti raapustaa historiallista kuvaa paremmin näkyväksi tuhoten tietämättään arvokkaan teoksen.

Cantabria on mainio kohde turistirysiä välttävällä matkailijalle ja aktiivilomaa etsivälle. Cantabriassa sanotaan olevan yli 6500 luolaa. Suomesta tullessa Cantabriaan matkustaa helpoiten lentämällä Madridiin tai Barcelonaan ja sitä kautta joko Santanderiin tai Bilbaohon.

Alcala de Henaresin yliopisto

Alunperin roomalaisten perustama Alcala de Henares sijaitsee 30 kilometriä Madridista ja matka taittuu kätevästi paikallisjunalla. Alcalaan perustettiin vuonna 1496 Complutensen yliopisto ja se toimi aikansa renesanssiajan keskuksena. Yliopisto siirrettiin myöhemmin Madridiin. Alcalassa toimii tänä päivänä Univerdad de Alcala sekä muutama Complutense de Madridin linja. Alcala de Henares tunnetaan myös Cervantesin synnyinkaupunkina. Kaupungissa jaetaan vuosittain arvostettu Cervantesin kirjailija palkinto. Cervantesin juhlavuoden kunniaksi järjestetään Madridista opastettuja Cervantes-kiertoajeluita, joissa Cervantesin ohella tutuksi tulevat etenkin Don Quijote ja Sancho Panza.

statue-1261572_1920

Cervantesin patsas Alcala de Henaresissa.

Herculeksen torni

Luoteis-Espanjassa sijaitseva kaunis La Coruña on tunnettu Herculeksen tornista. Tämä Unescon-maailmanperintölistalta löytyvä kohde on maailman ainoa roomalaistyylinen yhä käytössä oleva majakka. Espanjan Galician maakuntaan kuuluva La Coruña on Herculeksen tornin ohella tunnettu juhannuskokoistaan ja maakunnalle tyypilissistä herkullisista mustekala-annoksistaan. La Coruña sijaitse lyhyen junamatkan päässä Santiago de Compostelasta, niin ikään Unescon maailmanperintölistalle kuuluvan pyhiinvaellusreitin päätöshelmestä.

Doñanan kansallispuisto

Andalucian Huelvassa sijaitseve Doñanan luonnonkaunis kansallispuisto tarjoaa tekemistä kaikenikäisille matkustajille. Kansallispuisto on tunnettu ennen kaikkea valtavista hiekkadyyneistä ja laguuneista. Kohde on lintubongaajien suosiossa ja Huelvan lämpöön lentää talvehtimaan tuhansittain vesilintuja.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment