Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Vinkkejä > 10 vinkkiä edullisiin lentoihin

Vinkkejä

10 vinkkiä edullisiin lentoihin

10 vinkkiä edullisiin lentoihin
kesäkuu 29
10:12 2015

Näinä aikoina, jolloin keskustelut pyörivät pitkälti työttömyyden ja talouskriisin ympärillä… lomailu saattaa tuntua hullulta ajatukselta, mutta… Ehkäpä ansaitset silti muutaman päivän vapaata?

Lennä halvalla seuraamalla Bravoflyn vinkkejä

Haluamme murtaa sen myytin, että matkailu olisi kallista tai lähes luksusta. Haluamme auttaa sinua löytämään edullisia lentoja, jotta voit nauttia tänä kesänä ansaitusta levosta.

 

  1. Vältä lentämistä tiettyinä ajankohtina: Kuinka mukavaa onkaan matkustaa jouluna, elokuussa, pääsiäisenä… jos haluat kuitenkin lentää halvalla, vältä juuri sitä, mitä ihmiset normaalisti tekevät. Sinun täytyy hieman ”kapinoida” ja tehdä asiat eri tavalla kuin muut… huomaat pian, että tämä kannattaa. Voit esimerkiksi järjestää matkasi syyskuun loppupuolella, kun lapset ovat jo koulussa ja monet vanhemmat ovat luonnollisesti käyttäneet lomapäivänsä. Tällöin loma tulee ensinnäkin halvemmaksi, mutta samalla vältät myös suuret ihmismassat. Joustavuus on kaiken A ja O.
  2. Onko lomakohteella väliä?: Jos olet joustava lomakohteen suhteen, voit löytää edullisiakin lentotarjouksia. Joten ei kannata nirsoilla liikaa… Yksi keino on tarkistaa lentotarjoukset Rumbon kotisivuilta, ja näin saat ideoita mahdollisista matkakohteista. Ei kannata lannistua siitä, että pääset halvemmalla vain vähemmän houkutteleviin kohteisiin… Tarjouksiin kannattaa tutustua ja saatat yllättyä.
  3. Vältä viikonloppulentoja: Jos hankit menolipun maanantaille perjantain sijaan, säästät todennäköisesti aika paljon. Kannattaa välttää ajankohtia, jolloin lennoista on eniten kysyntää.
  4. Vältä ensisijaisia lentoasemia: Joissakin kaupungeissa matkustajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lentää ainoalle olemassa olevalle lentoasemalle, mutta toisissa kaupungeissa käytettävissä on myös toissijainen lentoasema. Lentoasema on toki kauempana kaupungin keskustasta, mutta säästät joka tapauksessa, vaikka matkustaisit lentoasemalta vielä keskustaan metrolla tai bussilla.
  5. Lento välilaskuilla: Tämä on todellakin hyvä vaihtoehto. Ongelmana on tietysti se, että joudut odottamaan lentoasemalla seuraavaa lentoa, mutta asialla on positiivinenkin puoli – voit vierailla lähellä olevissa kohteissa, jos sinulla on useita tunteja käytettävissäsi.
  6. Käytä saamasi alennukset: Hyödynnä kaikki mahdolliset alennukset. Toisinaan esimerkiksi opiskelijat ovat oikeutettuja alennuksiin tai joillakin yrityksillä voi olla sopimuksia lentoyhtiöiden kanssa. Eikä epäilystäkään, ettetkö iloitsisi niistä tarjouksia sisältävistä sähköposteista, joita saat sähköpostiisi…
  7. Lennä hankalimpina vuorokaudenaikoina: Matkustajat haluavat monesti välttää sellaisia lentoja, jotka lähtevät hyvin aikaisin tai myöhään, jolloin lentoasemalle on mentävä taksilla tai autolla. Voit kuitenkin usein pyytää jotakin perheenjäsentä tai ystävää viemään sinut lentoasemalle, ja näin säästät hieman. Aikaisia lentoja hyödyntämällä saavut matkakohteeseesi myös hyvissä ajoin ja sinulle jää aikaa päivästä nauttimiseen.
  8. Varauksen plussat ja miinukset: Jos tavoittelet säästöjä, yleensä matka kannattaa varata etukäteen, mutta toisinaan varauksen tekeminen päivää tai jopa vain tunteja ennen lähtöä voi myös olla kannattavaa. Peruutusten kohdalla lentoyhtiöt haluavat täyttää vapaat paikat ja tällöin lippuja voi olla mahdollista hankkia edulliseen hintaan.
  9. Käytä eri lentoyhtiöitä: Jos hankit menolipun yhdeltä lentoyhtiöltä ja paluulipun toiselta, voit saada liput hyvään hintaan. Samalla aikatauluja, päivämääriä ja lentoasemia koskeva valinnanvarasi kasvaa… Kyse on vain etsimistaidoista.
  10. Kiinnitä huomiota matkalaukkuun: Ihanteellisinta olisi yrittää pärjätä kevyellä matkatavaralla, jotta voisit viedä laukun käsimatkatavaroissa… muutoin voit joutua maksamaan ruumaan menevästä matkalaukusta. Kannattaa pitää mielessä kunkin lentoyhtiön ilmoittamat matkalaukun maksimimitat ja -paino, ja punnita laukku kotona varmuuden vuoksi sekä pukeutua eniten tilaa vieviin vaatteisiin.

 

Emme takaa, että löytäisit elämäsi tarjouksen edellä mainittuja vinkkejä noudattamalla, mutta säästät ainakin sen verran, että voit nauttia jostakin ylimääräisestä lomasi aikana. Matkustaminen halvalla on mahdollista.

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment