Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > 5 ihastuttavaa espanjalaiskylää Castilla y Leónissa

Matkakohteet

5 ihastuttavaa espanjalaiskylää Castilla y Leónissa

Aikaisemmasta artikkelissa esiteltiin Castilla y Leónin maakunnan tunnetuimpia kohteita; jotta voit syventää Espanjan tuntemusta ja kurkistaa syvemmälle paikallisiin perinteisiin ja tapoihin suosittelemme matkustamista suurten kaupunkien lisäksi pieniin ihastuttaviin espanjalaiskyliin, puebloihin, joita Espanjan kartalla riittää. Pitkin vuotta espanjalaiskylissä järjestetään juhlia kylien pyhimysten kunniaksi ja mukaan mahtuu mitä kummempia perinteitä. Ajoita matkasi oikein ja pääset mukaan nautimaan tunnelmasta. Yhdessäolo , musiikki , ruoka ja pelikojut takaavat että fiestas de pueblot jatkuvat pitkälle aamuun asti.

Tässä artikkelissa esittelemme 5 ihastuttavaa pikkukylää Castilla y Leónin maakunnassa. Suomesta tullessa suosittelemme lentoa Madridiin, josta matka pikkukyliin jatkuu joko paikallisjunilla, busseilla tai vuokra-autolla. Auton voit vuokrata odottamaan Barajasin kentälle Bravofyn sivuilta.

Orbeneja del Castillo (Burgos)

Orbeneja del Castilloon tullessa saatat hieraista silmiäsi pariinkiin otteesseen nähdäksesi onko edessäsi oleva näky oikeasti olemassa; pienen ja kauniin espanjalaisen kylän keskellä vyöryvät vesiputoukset jopa 25 metrin korkeudessa. Burgosin pohjoisosassa sijaitseva Orbeneja del Castillon vesiputoukset ovat vaikuttava näky. Tarkkasilmäiset löytävät kylästä myös muodostelman pussaavista kameleista Afrikan ääriviivojen kanssa.

Astorga (León)

Astorga lienee yksi tunnetuimmista ja vieraillummista Castilla y Leónin kylistä. Roomalaiset perustivat Astorgan jo vuonna 14 eea ja kaupunki oli tärkeä hallinnollinen ja sotilaallinen keskus. Astorga on niin sanotun Marageterían pääkaupunki, etninen ryhmä on asunut Leónin maakunnassa vuosisatojen ajan. Astorgan nähtävyyksiin kuuluu Astorgan katedraali, roomalaisajalta peräisin olevat kaupungin muurit sekä Gaudin suunnittelema piispanpalatsi. Piispanpalatsi, Palacio Episcopal de Astorga, rakennettiin vuosina 1889-1913.

astorga

Gaudin käsialaa Astorgassa.

Leónin Casa Botineksen ja Cantabriassa sijaitsevan El Caprichon ohella piispainpalatsi on ainoita Katalonian ulkopuolella suunnittelmia Gaudin töitä.

Pedreza (Segovia)

Noin tunnin bussimatkan päässä Madridista sijaitsee kaunis Pedrezan kylä hienoine linnanraunioineen ja jokineen. Useat madridilaiset suuntaavat lähikyliin viikonloppuisin lounaalle yhdessä perheiden tai ystävien kesken.  Pedrizan luontoa voi ihastella myös hevosen selässä; Centro Hipicon talli järjestää ratsastuskierroksia myös aloittelijoille edullisin hinnoin. Liikunnallisen päivän Pedrizassa voikin viettää ensin hevosen selässä maastossa ja sen jälkeen kaunista jokea meloen; kanoottien vuokrauksta  tarjolla kesäisin ja kohde on suosittu muun muassa polttariporukoiden keskuudessa.

Peñafield (Valladolid)

Keskiaikainen Peñafield tunnetaan etenkin Ribera de Duoron viinistä. Peñafieldin viinimuseo on Castilla y Leónin suosituimpia ja useat matkailijat suuntaavat Peñafieldiin maistelemaan alueen rypäleistä valmistettuja viinejä. Peñafield itsessään on kuin iso ulkoilmamuseo ja kylään tutustuu parhaiten tallustellassa pieniä ja kapeita katuja pitkin ja pysähtyen iltapäiväviinille Plaza del Cosolle. 50 kilometriä Valladolidista sijaitseva kylän suosittuihin nähtävyyksiin lukeutuvat ennen kaikkea Museo Provincial del Vino ja Peñafieldin upea linna. Autolla Peñafieldiin hurauttaa Madridissa puolessatoista tunnissa.

grapes-242044_1920

Peñafieldissä vietät romanttisen viikonlopun viinejä maistellen.

La Alberca (Salamanca)

Valokuvauksellinen kylä Salamancassa on La Alberca on tunnettu arkkitehtuuristaan ja kylä on suosittu päiväretkikohde. Noin 1200 asukkaan kylä tunnetaan hyvästä ruuasta kuten alueelle tyypillisistä emputidos-leikkeleistä. Alberacassa ei kannata ihmettelä jos kesällä törmää kadulla liikkuvaan porsaaseen; marrado de San Antóniksi kutsuttu sika päästetään kylän kaduille 13 kesäkuuta koko kylän syötettäväksi. Possu kiertelee kaduilla tammikuuhun asti, jolloin San Antónin kunniaksi vietetyissä juhlissa järjestetään arpajaiset joissa pääpalkintona on itse marrado de San Antón.

Varaa halvat lennot Madridiin Bravoflyn sivuilta.

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment