Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Lentoyhtiöt > Aasian halpalentoyhtiöt: lennä edullisesti suurimmassa maanosassa

Lentoyhtiöt

Aasian halpalentoyhtiöt: lennä edullisesti suurimmassa maanosassa

Aasian halpalentoyhtiöt: lennä edullisesti suurimmassa maanosassa
lokakuu 15
18:00 2015

Suunnittelemassa jännittävää matkaa Aasiaan? Maailman suurimmassa maanosassa riittää tutkittavaa, joten jos tahdot saada matkastasi paljon irti, on suunnitteluun hyvä panostaa. Aasian pinta-ala kattaa yli 40 miljoonaa neliökilometriä, joten ihan jokaista kolkkaa ei kävellen ehdi koluamaan yhden elämän aikana. Pidemmät välit voikin taittaa Aasian halpalentoyhtiöiden avulla. Tunnetuihin edullisia lentoja tarjoaviin yhtiöihin kuuluvat Aasian halpalentoyhtiöt Air Arabia (Yhdistyneet Arabiemiraatit), HK Express (Hong Kong), Cebu Pacific (Filippiinit), Air Asia (Malesia), Jetstar Asia (Singapore), Eastar Jet (Etelä-Korea), Spring Airlines (Kiina) ja IndiGo (Intia). Tähän artikkeliin olemme poimineet esimerkkejä laadukkaista ja edullisista vaihtoehdoista, jotta reissusi Aasiaan helpottuisi.

Air Asia on Kaakkois-Aasian suurin ja menestynein lentoyhtiö. Vuonna 2015 se valittiin SkyTraxin parhaaksi halpalentoyhtiöksi seitsemättä kertaa peräkkäin (SkyTraxin palkintoja on kutsuttu ”ilmailualan Oscareiksi”). Tämä onkin osoitus asiakkaiden tyytyväisyydestä yhtiöltä saamaansa palveluun. Air Asia perustettiin vuonna 2001, ja elokuussa 2015 se juhlisti 300 miljoonan lentovierailijan rajapyykin ylittymistä. Air Asia lentää yli kahteenkymmeneen maahan ja yli sataan kohteeseen.

Cebu Pacific on vuodesta 1988 asti lentänyt Filippiiniläinen yritys, jonka tukikohta on Ninoy Aquino International -lentokentällä. Cebu Pacific lentää noin kolmeenkymmeneen kohteeseen 14 eri maassa. Yhtiö sai Budgies ja Travel Awards -palkinnot vuonna 2012, ja se on vastikään solminut merkittävän yhteistyösopimuksen singaporelaisen Tiger Air -yhtiön kanssa.

HK Express on vuonna 2013 aloittanut Hong Kongin ensimmäinen ja ainoa halpalentoyhtiö. Yrityksellä on 12 Airbus A320:a, ja sen kohteita ovat muun muassa Japani, Thaimaa, Taiwan, Kiina, Kamputsea ja Vietnam. Lähitulevaisuudessa HK Express aikoo kolminkertaistaa lentokapasiteettinsa sekä palkata 300 uutta työntekijää vuoden 2015 loppuun mennessä.

Ei muuta kuin matkaan!

Aasian halpalentoyhtiöt vievät sinut perille, mutta oma haasteensa on keksiä minne seuraavaksi lähtisi. Tässä muutama vinkki Bravoflyn blogikirjoittajilta.

Peking on Kiinan pääkaupunki ja yksi Aasian suosituimmista matkakohteista. Se on Kiinan toiseksi suurin kaupunki sekä maan kulttuurin ja politiikan tärkein keskus. Merkittävimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Tienanmenin aukio, Kielletty kaupunki, Kiinan muuri ja Taivaan temppeli. Täällä voit nauttia myös mahtavasta ruokakulttuurista ja omalaatuisesta kävelykokemuksesta maanalaisessa tunneliverkostossa Dixia Chengissä.

Kiinan muuri on yksi Aasian tunnetuimmista rakennuksista

Kiinan muuri on yksi Aasian tunnetuimmista rakennuksista

Suurkaupungin kohinan jälkeen saattaisi olla hyvä idea reissata rennompiin maisemiin. Istahda siis muinaisen buddhalaisen temppelin portaille ja hiljenny tarkastelemaan päätä huimaavaa maisemaa. Myanmarin Baganissa on maailman suurin keskittymä buddhalaisia raunioita, ja voit tutustua auringonlaskun kultaamaan maisemaan myös kuumailmapallon kyydissä.

Nauti maisemista kuumailmapallon kyydissä

Nauti maisemista kuumailmapallon kyydissä

Kun akut on ladattu temppeleillä, saattaa mieli haluta virkistävää cocktailia ja beach volleyta hiekkarannalla. Ellet välttämättä kuitenkaan halua kaikkein kalleimmalle turistirannalle, voisi rauhallisena ja laadukkaana vaihtoehtona toimia Vietnamissa sijaitseva An Bangin ranta.

Yksi tapa lentää Aasiaan Suomesta on Bangkokin kautta, sillä se on Kaakkois-Aasian lentoliikenteen keskus. Helsingistä Bangkokiin lentää alle kymmenessä tunnissa, ja perillä tämä miljoonakaupunki tarjoaa täydelliset puitteet Aasian reissun aloittamiselle!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment