Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Aktiviteetteja ja nähtävyyksiä: varaa heti halvat lennot Malagaan

Matkakohteet

Aktiviteetteja ja nähtävyyksiä: varaa heti halvat lennot Malagaan

Aktiviteetteja ja nähtävyyksiä: varaa heti halvat lennot Malagaan
elokuu 26
08:54 2015

Malaga sijaitsee Espanjan etelärannikolla, Andalucian autonomisessa maakunnassa. Malagasta on tullut suosittu matkakohde suomalaisille, jotka haluavat lomamatkallaan päästä nauttimaan Espanjan subtrooppisesta ilmastosta, Suomeen verraten halvoista hinnoista sekä alueen nähtävyyksistä ja harrastusmahdollisuuksista. Puuhastelua riittääkin kaikenikäisille ja -kuntoisille. Harrastusmahdollisuuksien listalle mahtuu patikointia, luolaseikkailua, koskenlaskua, pyöräilyä, vesiharrastuksia ja golfia.

Patikoimisen ystävältä eivät kävelyreitit lopu Malagassa kesken. Kävellä voi kaupungissa, lähikuntien välillä ja vuoristossa sijaitsevissa luonnonpuistoissa. Lähin luonnonsuojelualue on Montes de Malaga, joka sijaitsee vajaan tunnin automatkan päässä keskustasta. Puistossa on mahdollista patikoida tai harrastaa vaikka koskimelontaa ja pyöräilyä. Palvelut toimivat ympäri vuoden ja tarvikkeet voi vuokrata paikan päältä.

Malagan rannikkoa

Malagan rannikkoa

Lukuisista eri patikoimisvaihtoehdoista esiin nostamisen arvoisia ovat ainakin vastikään kunnostettu, reilun tunnin ajomatkan päässä oleva Camino del Rey sekä Malagasta rannikkoa pitkin itään ajettaessa vastaan tulevan Axarquían historiallisen alueen rinteet. Camino del Rey tunnetaan yhtenä maailman pelottavimmista kulkureiteistä. Tämä vajaa kahdeksan kilometrin mittainen reitti sai maineensa vaatiessaan lukuisia ihmishenkiä, kunnes se suljettiin kokonaan yleisöltä vuonna 2000. Alun perin vesivoimalaitoksen työläisille rakennettu kulkureitti on käynyt läpi kalliin, lähes kolme miljoonaa euroa maksaneen kasvojen kohotuksen ja nyt reittiä pääsee taas kulkemaan turvallisemmin kuin koskaan aikaisemmin. Axarquían alueella on lukuisia eri vaellusreittejä, jotka vaihtelevat helpoista haastaviin. Reittien pituudet vaihtelevat muutamasta kilometristä yli kymmenen kilometrin patikointeihin huikeissa vuoristomaisemissa.

Malagassa on upeat patikointimaisemat

Malagassa on upeat patikointimaisemat

Järjestettyjä aktiviteetteja (koskenlaskua, patikoimista, luolaseikkailua ja pyöräilyä) kannattaa etsiä netistä, sillä tarjonta vaihtelee hieman sesongittain. Luolaseikkailijoille Malagan läheisyydestä löytyy myös useampiakin kohteita ja ne yleensä ovat luonnonpuistojen yhteydessä.

Pyöräilijöille seutu on mitä suotuisin. Malagan sijainti meren ja sitä ympäröivän vuoriston välissä tarkoittaa, että sen ympäristöstä löytyy pyöräilyreittejä niin rentoja päiväreissuja kuin tiukempiakin mäkirutistuksia varten. Vuorten rinteet soveltuvat ihanteellisesti myös maastopyöräilyyn. Pyöräily kuuluu myös olennaisena osana paikalliseen kulttuuriin, mikä näkyy niin palveluissa kuin liikennekulttuurissakin.

Costa del Sol on luonnollisesti ideaali paikka kaikenlaiselle vesiharrastamiselle. Surffaajille rannikko tarjoaa lähinnä helppoja aaltoja ja sopii sen takia aloittelijoille, mutta purje- ja leijalautailua varten puitteet ovat erinomaiset. Sukeltajalla on mahdollisuus käydä tutkimassa vedenalaisia torneja ja laivanhylkyjä Malagasta länteen sijaitsevassa Torre Marbellassa, tai ihailemassa vedenalaista elämää Placer de las Bovedasin riutoilla.

Vesiurheilu on suosittua Malagassa

Vesiurheilu on suosittua Malagassa

Suomalaistenkin suosittu vapaa-ajan harrastus Malagassa on golf. Pelkästään Malagassa ratoja on kymmenittäin ja green feet maksavat (radasta ja tilausajasta riippuen) vajaasta parista kympistä yli sataan euroon.

Kesän kuumin ajankohta sijoittuu tavallisesti elokuun puolelle, jolloin lämpötilat kohoavat yli 35 asteeseen. Heinä-elokuu on samalla turistisesonginvilkkain aika, jolloin majoitusten ja ohjattujen aktiviteettien buukkaaminen saattaa olla hankalaa. Helsingistä Malagaan suorin lennoin lentävät Finnair ja Norwegian, Tampereelta Ryanair. Katso tarkemmat tiedot eri lentovaihtoehdoista sivultamme, osiosta Lentokentät.

 

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment