Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Matkakohteena Almería

Matkakohteet

Matkakohteena Almería

Välimeren rannalla Kaakkois-Espanjassa sijaitsee Andalusian itsehallintoalueseen kuuluva Almería, joka lähialueen kauniine kylineen on etenkin espanjalaisten lomailijoiden suosiossa. Alue on tuttu ennen kaikkea upeista ja suojelluista hiekkarannoista, tomaateista ja lännenelokuvista Liikkuminen rannasta ja kylästä toiseen luonnistuu parhaiten autolla mutta myös bussiyhteyksiä on tarjolla.

10382259_l

Almería

Almería sijaitsee Kaakkois-Espanjassa Välimeren rannalla. Kaupunki on perustettu vuonna 955 ja saanut nimensä Al-Merayan linnoitusesta. Vuosien saatossa kaupunki on ollut niin foinikialaisten, kreikkalaisten, karthagolaisten kuin roomalaistenkin vallan alla.
Kaupunkia koetteli aikoinaan niin maanjäristykset kuin merirosvojen hyökkäykset ja 1500-luvulla satamakauppa oli vilkasta. Almerian taloudellinen nousu alkoi 1950-luvulla turismin ja maatalouden ansiosta.

25477290_l

Almerian nähtävyyksiin lukeutuu ennenkaikkea Alcabazan linnoitus, joka on peräisin maurien ajalta. Almeria on tunnettu myös lännenelokuvista, sillä kaupungin ulkopuolella sijaitsevilla hiekkadyyneillä on kuvattu länkkärileffoja jo 50-luvulta lähtien ja nykyisin villinlännen tunnelmaa voi haistella Mini Hollywood-teemapuistossa. Almerian aavikoilla on seikkaillut niin Indiana Jones kuin Röllikin. Voipa Almerian hiekoilla tallustella myös Cercei Lannisterin jalanjäljissä sillä suurta menestystä saavuttaneen Game of Thoronesin kuudetta tuotantokautta kuvattiin Almeriassa.

27629490_l

Almerian keskustassa Rambla de Almerialla ja pikkukaduilta löytyy tapaspaikkoja vierivieren. Perinteinen ja tunnettu on Casa Puga, jossa oluen kanssa maistuu paikalliset kala-annokset. Perinteisiin ruoka-annoksiin lukeutuu myös vanhasta leivästä murennettu migas, ja makkarasta ja perunoista koostuva puchero de pelotas. Jälkiruuaksi manteleista ja viinistä tehtyä leivonnaista mantecados de almendra y vinoilla.

Välimeren rantojen lisäksi Almeria tunnetaan myös toisesta rannasta; mar de plástico, muovin meri, tulee kaupungin hehtaareittain jatkuvista tomaattiviljelmistä.

Cabo de gata

Almerian maakunnassa sijaitsee Euroopan ainoa hiekka-aavikko ja upea cabo de Cata-Nijarin kansallispuisto. Cabo de Gatan maisemat vaihtelevat karuista kaktuksien täyttämistä laaksoista paratiisinomaisiin luonnonrantoihin.

Monsul ja Playa de los Muertos

11159400_l

Monsulin rannalla kaunista hiekkarantaa ja hiekkadyyniä reunustaa krokotiiliä muistuttuvat kallio; suojeltu ranta sopii hyvin snorklaukseen. Playa de los Muertos, tarkoittaa käännettynä kuolleiden rantaa, kristallinkirkaassa vedessä tulee olla varovainen sillä virtaukset ovat ajoittain kovia.

San Jose ja Mojacar

Almerian lähistöllä sijaitsevista pikkukylistä, puebloista, ovat etenkin San Jose ja Mojacar vierailemisen arvoisia. San Jose on merenrannalla sijaitseva rauhallinen kylä, joka hohkaa välimeren tunnelmaa; lisärakentaminen kylään on rajoitettua jolla halutaan ylläpitää kylän autenttiisuutta.

32959172_l

Mojacar jakaantuu vuoreen päällä koreilevaan vanhaan kylään ja alapuolella rannanpuoleiseen moderniin aluueseen. Ylhäällä vastassa on kauniit ja valkoiset kivitalot pienine ja nousevine kujineen ja kukka-asetelmineen Rannalla baarit, hotellit ja luksusalunnot; vilskettä kesäisin löytyy sillä kaupunki on turistien suosiossa ja tunnettu vilkkaasta yöelämästä.

 

40718215_l

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment