Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Barcelona tapas, fine dining ja kansainvälinen keittiö

Matkakohteet

Barcelona tapas, fine dining ja kansainvälinen keittiö

Barcelona tapas, fine dining ja kansainvälinen keittiö
elokuu 06
14:06 2015

Barcelona on yksi maailman jännittävimmistä paikoista syödä ulkona tällä hetkellä. Jos ravintoloihin tutustuminen on matkasuunnitelmasi kohokohta, Barcelona on juuri sinulle sopiva matkakohde. Helsinki – Barcelona väliä suorin lennoin lentävät Finnair, Norwegian ja Vueling.

Espanjan toiseksi suurimman kaupungin ravintoloiden lukumäärä saattaa yllättää, joten reissua suunnitellessa kannattaa ottaa muutama tärkeä seikka huomioon. Kaupungissa voi tutustua sekä paikallisen katalaanikeittiön parhaaseen antiin, tai maistella makuja ympäri maailman. Tarjolla on perinteisiä reseptejä kuin myös kokeellisempaa fuusiokeittiötä. Hintahaitari venyy muutaman euron tapa- tai pintxolautasista kalliimpiin fine dining -kokemuksiin. Olit sitten lihan, kalan tai kasvisruoan ystävä, jokaiseen makuun löytyy varmasti laadukas vaihtoehto.

 

Tapas-herkut kutsuvat

Tapas-herkut kutsuvat

Välimerellisen keittiön suurimpia herkkuja ovat tuoreet merenelävät, ilmakuivatut lihat, vuohenjuustot sekä tuoreet vihannekset. Perinteisiin ruokalajeihin kuuluvat muun muassa tortilla de patata (perunamunakas), paella ja lukemattomat erilaiset tapat, eli olut- tai viinilasillisen kanssa tavallisesti nautitut suupalat. Paikallisista raaka-aineista valmistetaan myös perinteisten ruokalajien moderneja tulkintoja, joissa erikoistuneet keittiömestarit luovat niistä uusia versioita perinteitä kunnioittaen. Kaupunginosista erityisesti Eixamplesta löytyy paikallisesta ruokakulttuurista ammentavia ravintoloita. Barcelonetan rannan läheisyydessä on lukuisia meren antimiin erikoistuneita ravintoloita. Viinin ja cavan kanssa täydellisesti sopivia pienempiä purtavia kannattaa etsiä erityisesti Poblenoun bulevardin varrelta.

Välimerellisen keittiön lisäksi Barcelonassa on huikea määrä laadukkaita ravintoloita, joissa on tarjolla makukokemuksia maailman monista eri ruokakulttuureista. Monikulttuurisen Ravalin alueen ravintolat ovat tunnettuja Aasiasta, Afrikasta ja Lähi-idästä peräisin olevista keittiöistä. Ravintoloiden ja baarien täytteisessä Gráciassa on mahdollista nauttia autenttista meksikolaista ruokaa, joka sopii erityisesti osaksi illanviettoa suuremmissa ryhmissä.

Barcelonasta löytyy myös katuruokaa, kuten paellaa.

Barcelonasta löytyy myös katuruokaa, kuten paellaa.

Vaikka jokainen kaupunginosa on omalaatuinen, eivät ne silti ole tiukasti rajoittuneet mihinkään tiettyyn keittiökategoriaan. Myös keskustan ulkopuolella olevista kaupunginosista on mahdollista löytää ensiluokkaisia ravintoloita ja gastropubeja, joissa hinnatkin ovat usein keskustaan nähden edullisempia. Hintaerot saattavat joskus myös hämätä, kallis menu ei tarkoita automaattisesti erinomaista laatua ja sama pätee myös toisinpäin. Kannattaa aina vilkaista etukäteen netin lukuisilta eri forumeilta, minkälaisia arvosteluja kiinnostavan näköinen ravintola on asiakkailta saanut.

Barcelonassa on yli kaksikymmentä Michelin tähdellä palkittua ravintolaa. Fine diningia harrastaville kaupungista löytyy valinnanvaraa eikä muodollisemmastakaan illallisesta ole pakko maksaa koko kuukauden palkkaa (vaikka sekin on toki mahdollista). Edullisia ravintoloita on vaikka kuinka paljon, Barcelonassa myös budjettimatkailijan on lupa syödä hyvin!

Palvelu on ravintoloissa lähes aina ystävällistä ja henkilökunnalta kannattaa aina kysyä suosituksia tai neuvoja ateriaa ja ruokajuomaa valitessa. Paikallisen tavan mukaan lounas tarjoillaan klo 14-16 välillä ja illallinen klo 21-24 välillä, mutta varsinkin keskustassa ravintolat ottavat huomioon vierailijoiden erilaiset tottumukset aikataulujen suhteen.

Nälkäisenä on hyvä kulkea Barcelonan kaduilla, sillä jokaisesta korttelista löytyy varmasti miellyttävä paikka pysähtyä syömään. Tervetuloa Barcelonaan ja profit!

Port Vell and cityspace in Barcelona during evening. Catalonia, Spain

 

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment