Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Budapestin Top 5 nähtävyyttä

Matkakohteet

Budapestin Top 5 nähtävyyttä

Budapestin Top 5 nähtävyyttä
huhtikuu 24
12:20 2015

Tonavan varrella sijaitseva Budapest on Keski-Euroopan suurin ja yksi Euroopan kauniimpia kaupunkeja, ja täydellinen kohde kaupunkilomalle. Tässä viisi nähtävyyttä, joita et saa missään nimessä jättää väliin vierailessasi Unkarin pääkaupungissa.

Kylpylät

Budapest on tunnettu kylpyläkaupunkina, jonka hyväätekevissä vesissa ollaan kylvetty vuosisatoja. Kaupungissa on monta yleistä kylpylää, joista ehkä tunnetuimpia ovat Gellert ja Széchenyi. Gellertin kylpylä sijaitsee jugend-tyylisessä Géllert-hotellissa Tonavan rannalla, ja paikallisen lähteen vesi niitti mainetta terveyttä edistävänä jo 1300-luvulla. Szechenyi sen sijaan on suurilta osin tunnettu ulkoilma-altaistaan, jotka ovat avoinna vuoden ympäri. Altaisssa voi m.m. istua ja pelata shakkia. Suomalaista miellyttää kylpylän monet saunat – infrapunasauna, valoterapiasauna, tuoksusauna, turkkilainen sauna, sekä monta eri lämpöistä ja kokoista perinteistä saunaa.

Szechenyi-kylpylä Budapestissa

Szechenyi-kylpylä Budapestissa

Linnavuori

Tonavan länsirannalla sijaitsee Budan kaupunginosa, jonka kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu Linnavuori ja sillä sijaitsevat kirkot, linnoitusrakennelmat ja vanha kaupunki. Valkoisista muurista ja tornista koostuva kalastajalinnakkeesta, joka rakennettiin 1900-luvun alussa, achenyivautuu mahtava näköala joen toisella puolella sijatisevaan Pest-kaupunginosaan. Budan linnassa toimii nykyään kirjasto sekä museoita.

Näköala linnavuorelta ©Karin Grandin

Näköala linnavuorelta ©Karin Grandin

Gellert-vuori

140 metriä Budapestin ylle kohoava Gellert-vuori sijaitsee Linnavuoren etäläpuolella. Jos jaksaa kiipeä vuoren huipulle, sinua odottaa henkeäsalpaavan kaunis näköala. Vuorella on myös tuhansia kauniita ja harvinaisia puita. Jos satut olemaan Budapestissä kansallispäivänä 20. elokuuta, varmista että sinulla on suora näkymä vuorella, jossa järjestetään silloin suuri ilotulitus.

Gellert-vuori

Gellert-vuori

Rauniobaarit

Vuosituhannen vaihteessa Budapestissa oli monta hylättyä mutta yhä kaunista taloa ja sisäpihaa. Joku sai nerokkaan idean perustaa raunioiden keskelle baarin. Tänä päivänä, yli kymmenen vuotta myöhemmin, rauniobaarit ovat suosituimpia kuin koskaan. Niitä on Budapestissä noin kymmenkunta, ja niin paikalliset kuin turistitkin viihtyvät näissä boheemeissa ja ainutlaatuisissa kuppiloissa. Tunnetuin rauniobaari on Szimpla Kert, joka on sijaitsee Pestissä lähellä Andrassý Utcan paraatikatua. Szimplassa voit istua vaikka vanhassa ammeessa ja nauttia unkarilaisesta viinistä tai oluesta. Täältä voit löytää juttuseuraa joka puolelta maailmaa!

Unkarilaista olutta Szimpla Kertissä ©Karin Grandin

Unkarilaista olutta Szimpla Kertissä ©Karin Grandin

Kauppahalli                                                                           

Euroopan suurin kauppahalli on 10 000 neliömetrin Nagycsarnok. Unkarista löytyy Keski-Euroopan parasta ruokaa, ja kauppahallissa kaikki maukkaat ruuat ja raaka-aineet on koottu samaan paikkaan. Osta mukaan kuivattuja paprikoita, salami-makkoroita ja paljon muuta. Kauppahallin yläkerroksista löytyy kauniita käsityöesineitä.

Budapestin kauppahalli

Budapestin kauppahalli Nagyarzog

Nyt kun tiedät, mitä Budapestissä kannattaa tehdä, ei kun matkaan! Lennot Budapestiin tarjoaa muun muassa Wizzair ja Finnair. Jos listasta puuttuu henkilökohtainen Budapest-suosikkisi, kirjoita miellelään kommentti!

About Author

Joel Florén

Joel Florén

1 Comment

Write a Comment