Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Edullinen rantaloma Baltiassa

Matkakohteet

Edullinen rantaloma Baltiassa

kesäkuu 23
14:02 2016

Suomenlahden eteläpuolella riittää kauniita silmänkantamattomiin jatkuvia hiekkarantoja, joista pääsee nauttimaan edullisesti ja helposti vaikka omalla autolla. Puhtaat hiekkasärkät kulkevat Viron Pärnusta Jürmalan ohi lähes Kaliningradiin asti; omaa rauhaa riittää sillä valtaosa rantakaistaleista on täysin luonnon varassa. Bravoflyn artikkelissa esittelyssä Baltian parhaimmat hiekkarannat.

Pirita (Viro)

Lähin hiekkarannoista sijaitsee Piritassa, vain kuuden kilometrin päässä Tallinnan laivasatamasta. Piritaan voi suunnata helposti vaikka päiväreissulle. Siisti ranta sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Tallinnan vanhasta kaupungista ja on kesäisin paikallisten suosiossa. Hiekkarannan ohella Piritassa voi käydä tutustumassa vanhaan Piritan luostariin ja nauttia lounasta jahtiklubilla.

Jürmala (Latvia)

Baltian pisin ja monipuolisin yhtenäinen ranta on Riikan takana Jürmalassa, reilun kolmensadan kilometrin päässä Tallinnasta. 14 eri kylästä ja pienestä kaupungista muodostuva Jürmala on pitkine hiekkarantoineen houkutellut ihmisiä puoleensa jo vuosisatojen ajan. Baltian Rivierana tunnettu Jürmalan pitkä ja puhdas hiekkaranta, entisöidyt historialliset kylpylät, luonnonpuistot ja Jomas eila-pääkävelykatu tarjoaa upeat puitteet kesälomamatkalle. Riiassa majoittuville Jürmala on mainio päiväretkikohde vaikka viihtyy kaupungin rannoilla toki pitempäänkin. Jürmalan loiva ja valvottu ranta sopii erityisesti lapsiperheille. Matka Riiasta taittuu edullisesti 20 minuutin välein kulkevilla junilla; Bravofly suosittelee hyppäämään pois joko Majorin ja Dzintarin pysäkillä. Jürmalan ravintoloissa näkyvät Kaukasian vaikutteet ja entisen Neuvostoliiton alueelta tulevat ruuat. Ravintoloita löytyy ennen kaikkea Jomas iela – kadun varrelta. Bravofly suosittelee ruokailua etenkin edullisessa Cafe 53 – ravintolassa.

56079054 - people enjoying sunny summer day on sandy beach in jurmala.

Jürmalan rannat ovat Baltian hienoimpia.

Saulkrasti (Latvia)

Latviassa sijaitseva Saulkrastin lähes koskematon ranta joka jatkuu lähes silmänkantamattomiin. Palagaan verrattuna saa Saulkrastissa voit nauttia auringosta ilman suurta turistilaumaa ja auringonlaskut rantaviivalla ovat upeita. Matka Saulkrastiin taittuu parhaiten omalla autolla tai vaihtoehtoisesti paikallisjunalla tai bussilla Riiasta.

Palanga (Liettua)

39558827 - palanga beach

Palangan rantaa reunustaa männyt.

Latvian rajan tuntumassa Liettuassa sijaitsee Palanga. Tämä Välimeren alueiden rantalomakohteisiin verrattu kohde on tunnettu pitkästä ja kauniista männyin reunustetusta hiekkarannasta, meripihkasta ja edullisista hinnoistaan.  Turismista elävä kaupunki on vilkas etenkin kesäisin ja majoitus kannattaakin varata hyvissä ajoin. Merenrantakaupunkina Palangasta kaupungista löytyy useita herkullisia kalaravintoloita. Mallasjuomana tarjotaan usein tummaa tai vaaleaa Svyturys-olutta.  Suomesta matka Palangaan pääsee esimerkiksi lentämällä Riikan kautta tai Tallinnasta autolla ajaen.  Palangan lähellä sijaitseva Šventojin kylä on myös käymisen arvoinen rantalomakohde.

Kuurinkynnäs (Liettua)

Hiekkadyyneistään tunnetaan myös Kuurinkynnäs, noin 100 kilometrin pituinen kapea niemimaa, jonka pohjoisosa kuuluu Liettualle ja eteläosa Venäjän Kaliningradin alueeseen. Niemimaalla sijaitsee Kuurinkynnän kansallispuisto, joka on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Kuurinkynnästä jakaa länsipuolella sijaitseva Itämeri ja itäpuolella matala, laguunimainen makeavesialue Kuurinhaff.

42932614_l

Pärnun rannat kutsuvat rentoutumaan.

Pärnu (Viro)

Bravoflyn artikkeli Kesälomailua Pärnussa kertoi Viron kauniista ja suositusta kesäpääkaupungista, jonka pitkä ja upea hiekkaranta viehättävät matkailijoita.

Pärnu sijaitsee Tallinna-Riika maantien varrella, parin tunnin bussimatkan päästä Tallinnasta. Pärnu on miellyttävä kesäkaupunki, jossa liikkuminen paikasta toiseen luontuu helposti kävellen tai pyörällä. Pärnun hiekkaranta on yksi Pohjois-Euroopan parhaimpia hiekkarantoja, jossa voi auringonpalvojia ja uimareita olla päivässä kymmeniätuhansia. Pärnun ranta sopii erityisesti lapsiperheille, sillä vesi on yleensä matalalla.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment