Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Lentoyhtiöt > Finnairin lennot Aasiaan

Lentoyhtiöt

Finnairin lennot Aasiaan

Finnairin lennot Aasiaan
lokakuu 21
13:40 2015

Finnair panostaa nykyisin toiminnassaan erityisesti Aasian lentoliikenteeseen, ja sinivalkoinen yhtiö tarjoaa monipuolisen valikoiman erittäin nopeita suoria yhteyksiä sekä loma- että työmatkakohteisiin.

Finnairin lennot Aasiaan käsittävät useita kohteita Kiinassa, Japanissa ja Thaimaassa, ja suoraan pääsee myös Hong Kongiin, Delhiin, Souliin ja Singaporeen. Näitä suoria reittejä liikennöidään useita kertoja viikossa. Yhteistyökumppaneiden avulla toteutettavien jatkolentojen avulla pääsee myös Australiaan, Balille, Uuteen-Seelantiin ja Vietnamiin.

Muihin lentoyhtiöihin verrattuna Finnair erottautuu erityisen nopeana siksi, että se pystyy lentämään Aasiaan maantieteellisesti lyhyempää reittiä kuin kilpailijansa. Helsingin maantieteellinen sijainti tarjoaa selkeän kilpailuedun – nopeimmat yhteydet monien Euroopan alueiden ja Aasian jättikaupunkien välillä kulkevat juuri Helsingin kautta.

Strateginen sijainti ja laadukkaat palvelut kilpailuvaltteina

Finnairin Aasian-lentojen suurta valikoimaa ja tiheyttä selittää se, että yhtenä yrityksen strategisena painopisteenä on liikenteen kasvu erityisesti Koillis-Aasissa.

Finnairin strategisiin tavoitteisiin kuuluu Aasian liikenteen kaksinkertaistaminen vuoteen 2020 mennessä vuoden 2010 tasoon verrattuna. Yritys keskittyy Aasian lentoliikenteen kasvavan kysynnän hyödyntämiseen. Finnair luottaa Aasian lentojen kasvaviin markkinoihin, nopeisiin yhteyksiin Koillis-Aasian ja Euroopan välillä, laadukkaaseen palveluun sekä kustannustehokkaaseen ja täsmälliseen toimintaan.

Taustana Finnairin keskittymiselle Aasiaan on maailmantalouden ja matkustamistapojen viimeaikaiset yleiset kehityspiirteet. Näihin kuuluu ilmiöitä kuten taloudellisen ja poliittisen painopisteen siirtymisen kohti itää, kaupungistumisen kiihtyminen, teknologian kehittyminen sekä ympäristö- ja sosiaalisen vastuun tärkeyden nouseminen ihmisten tietoisuuteen. Finnair tavoittelee aasialaisia ja kotimaisia asiakkaita, mutta lisäksi se pyrkii saamaan asiakkaita niistä Euroopan kaupungeista, joista ei ole suoria yhteyksiä Aasiaan.

Finnair lentää Aasiaan

Tutuilla väreillä nopeasti Aasiaan

Monipuolinen tarjonta eri matkakohteisiin

Finnairin Aasian ja Euroopan välisillä reiteillä matkustaa vuosittain noin 26 miljoonaa henkilöä, ja Aasian-liikenne edustaakin yritykselle jo noin puolta sen matkustajaliikenteestä. Japani on tällä hetkellä Finnairin toiseksi suurin markkina-alue Suomen jälkeen, mutta tulevaisuudessa etenkin Kiinan osuuden odotetaan kasvavan.

Koska Finnair lentää Aasiaan suorilla lennoilla, Hong Kongiin pääsee Finnairin siivin alle kymmenessä tunnissa, Singaporeen noin 11 ja puolessa tunnissa, ja Japanin kohteisiin (Nagoya, Osaka ja Tokio) kestää kaikkiin alle 10 tuntia. Kiinan suoria lentokohteita ovat Peking, Shanghai, Chongqing ja Xi’an. Jatkolentojen avulla Kiinassa pääsee myös Chengduun, Guangzhouhun, Hangzhouhun, Shenyangiin ja Xiameniin. Thaimaassa Finnair lentää suoraan Bangkokiin alle kymmenessä tunnissa ympäri vuoden, ja Suomen talvikaudella myös suositut lomakohteet Krabi ja Phuket kuuluvat valikoimaan. Lisäksi Finnair lentää suoraan Intian Delhiin ja Korean Souliin.

Niissä kohteissa, joihin Finnair ei tarjoa suoria lentoja, toteutetaan jatkoyhteydet oneworld-allianssin verkoston kautta. Australiaan pääsee tällä tavalla useita kertoja viikossa, ja siellä Finnairin kohteisiin kuuluvat Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth ja Sydney. Myös Bali, Uusi-Seelanti (Auckland) ja Vietnam (Hanoi ja Ho Chi Minh City) ovat sellaisia kohteita, joihin Finnair liikennöi yhteistyökumppaneidensa tarjoamien jatkolentojen avulla.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment