Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Itä-Euroopan laskettelukohteet

Matkakohteet

Itä-Euroopan laskettelukohteet

Itä-Euroopan laskettelukohteet
lokakuu 23
13:13 2015

Pian koittaa taas talvi, ja mieli tekee tietenkin rinteeseen! Suomesta löytyy muutama laskettelukeskus, mutta ne on pian koluttu läpi. Jos kaipaat vaihtelua ja haluat päästä nauttimaan viihdyttävästä hiihtolomasta maksamatta itseäsi kipeäksi, Bravoflyn suositus on hiihtoloma Itä-Euroopassa. Itä-Euroopan laskettelukohteet tarjoavat lukuisia vaihtoehtoja laskettelijoille ja lumilautailijoille. Olemme koonneet tähän artikkeliin muutaman mielenkiintoisen ehdokkaan, joista löydät varmasti itsellesi sopivan. Listalta löytyy jotain niin perhelomaa suunnittelevalle, kuin puuterilumesta haaveilevalle seikkailijallekin.

Kohteita niin seikkailijoille kuin perhelomalaisillekin

On tietysti hieman kyseenalaista, onko Puola varsinaisesti Itä-Euroopan maa. Varmaa on kuitenkin se, että Zakopane on hyvä matkakohde kenelle tahansa laskijalle, joka ei kaipaa suuren keskuksen palveluja ja hälinää. Voit valita monista eri reittivaihtoehdoista, ja kannattaa käyttää paikallisia palveluntarjoajia, jotta pääset Karpaattien rinteille.

Ukrainassa sijaitseva Dragobrat soveltuu seikkailuista ja luonnon lumesta nauttiville laskijoille. Kohde on vaikeasti tavoitettavissa, ja matka Dragobratiin vaatii ennakkoon suunnittelemista. Varaa siis aikaa juna- ja bussiaikataulujen selvittämiseen, ja varmista, että ennusteet ovat luvanneet lunta. Perillä odottaa suuri palkinto: laskettelukeskus sijaitsee 1 800 metrin korkeudella, ja näkymät ovat fantastiset. Rinteessä saat löytää omat polkusi, mutta muista olla varovainen!

Kranjska Gora sijaitsee Sloveniassa, Itävallan ja Italian rajojen tuntumassa. Kohde sopii erinomaisesti esimerkiksi perheille, sillä tarjolla on monipuolisesti palveluja myös laskujen väliselle vapaa-ajalle. Alueelta löytyy myös MM-kisoista tuttu slalom-mäki sekä mäkihyppymäki. Hyvät hotellipalvelut takaavat rentouttavan pehmeiden laskujen lomamatkan. Helpoiten pääset perille ottamalla Helsingistä suoran Finnairin lennon Ljubljanaan, ja sieltä voit jatkaa matkaa esimerkiksi julkisilla.

Krkonoše-vuoristo on Ťsekkien korkein ja talvella myös suosituin laskettelukohde. Alue tarjoaa laadukkaita palveluita niin laskijoille kuin murtomaahiihtäjillekin. Krkonoše on lähellä Prahaa (autolla noin 140 kilometriä), ja voit hyvin yhdistää laskettelureissun pääkaupungin kulttuurielämyksiin. Bravoflyn kautta löydät halvimmat lennot Suomesta Prahaan, ja näin budjettiin jää enemmän itse reissua varten!

Viimeinen suosituksemme koskee Slovakiaa. Jasná on moderni laskettelukohde, jossa on mahdollista löytää myös neitseellisiä laskureittejä. Jasná Nízke Tatry –keskuksessa on monipuoliset talviurheilumahdollisuudet. Harrastelijoille on laadukkaita hiihtohissipalveluita, ja vauhdikkaammille löytyy mielenkiintoisia vapaalaskualueita.

Vapaalaskua harrastaville myös Makedonia on hyvä matkakohde. Dinaaristen Alppien pyöreät huiput mahdollistavat nautinnollisia ja pitkiä laskuja karttaan merkitsemättömillä alueilla. Ota kuitenkin turvaksesi mukaan pari laskukaveria ja joku, joka tuntee rinteet! Snowcat-palveluita Euroopan ensimmäisenä tarjoavalta Eskimo freeridelta voit vuokrata kyydin unelmiesi laskureitille.

Itä-Euroopan laskettelukohteet - Zakopane

Zakopanen rinteiltä löytyy monia reittivaihtoehtoja

Laskettelutavat mukaan lennolle

Varustevuokraus kuuluu tietenkin jokaisen laadukkaan keskuksen palveluihin, ja sitä tarjoavat myös Itä-Euroopan laskettelukohteet. Saatat kuitenkin jo omistaa sukset tai laudan, ja ehkä lasket mieluummin tutuilla välineillä. Voit tietenkin kuljettaa ne matkatavaratilassa lennollasi, mutta ota huomioon, että lentoyhtiöillä on hieman eroavia käytäntöjä ja hintoja lisämatkatavaroiden suhteen. Lasketteluvälineiden kuljetus lennolla on aihe joka kannattaa selvittää tarkkaan ennen lentoa. Voit lukea asiasta lisää myös Bravoflyn blogikirjoituksesta Eroja lentoyhtiöiden matkatavarasäännöissä.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment