Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Jalkapallomatkalla Saksassa

Matkakohteet

Jalkapallomatkalla Saksassa

Jalkapallomatkalla Saksassa
marraskuu 27
17:33 2015

Jalkapallo on kuningaslaji ja suomalaiset ovat innokkaita kansainvälisen jalkapallon seuraajia. Saksa on yksi historian menestyksekkäimmistä maajoukkueista. Se on samalla ehkä intohimoisimman jalkapallokulttuurin keskus Euroopassa. Bundesliga on yksi maailman kovatasoisimmista sarjoista ja täynnä huippupelaajia jokaisesta maailman kolkasta. Jalkapallomatkalla Saksassa näet kuningaslajin koko kukoistuksessaan!

Fanit väreissä

Maajoukkueen fanit tunnustavat väriä

Jalkapallo on parasta livenä!

Täydellä stadionilla jalkapallo vasta pääsee täyteen kunniaansa. Tämä kiistämätön tosiseikka vetää futisfanit stadioneille viikko toisen jälkeen, satoi tai paistoi. Mutta missä on Euroopan raikkain, värikkäin ja äänekkäin jalkapallokulttuuri?

Kuten kuka tahansa lajin todellinen rakastaja osaa kertoa, Saksassa tietenkin! Kuten futislegenda Gary Linekerkin tiesi kertoa, jalkapallo on simppeli laji, jossa 22 miestä juoksee 90 minuuttia pallon perässä ja lopulta Saksa aina voittaa!

Tunnelmaa katsomossa

Faneja jännittää, mutta lopulta Saksa aina voittaa!

Euroopan suurseurojen ja liigojen katsojakeskiarvoja vertailtaessa, Saksa on listan selkeä ykkönen. Kaudella 2014/2015 Bundesliga joukkueiden katsojakeskiarvo oli 43 534 katsojaa. Jopa maailman ehkä seuratuin liiga, Englannin Premier League, tuli kaukana perässä noin 36 000 katsojan keskiarvolla. Espanjalaiset seurat keräsivät kotipeleihinsä keskimäärin 27 000 katsojaa.

Kun eurooppalaiset suurseurat laitetaan järjestykseen katsojamäärien perusteella, 20 kärkiseuran joukossa on peräti yhdeksän saksalaisjoukkuetta. Listan ykkösenä on Borussia Dortmund, jonka peleissä käy keskimäärin yli 80 000 katsojaa. Saman listan top 10 joukkoon mahtuvia Bundesliga joukkueita ovat FC Bayern, Schalke 04, Hamburger SV ja VfB Stuttgart.

Saksalaiset jalkapallofanit rakastavat kuningaslajin seuraamista paikan päällä. Tämän lisäksi heitä vetää stadioneille laadukas jalkapallo ja suhteessa edulliset sisäänpääsymaksut. Sarjapeleihin saattaa hyvin saada lipun 10-15 €:hintaan, mikä on reilusti alle ouolet siitä mitä Italiassa, Espanjassa ja Englannissa joutuu maksamaan. Edullisille lipuille on olemassa järkevä selitys: toisin kuin muissa tärkeissä liigoissa, Bundesliigassa pelaavat seurat ovat suureksi osaksi fanien omistuksessa. Saksassa jalkapallo todella kuuluu faneille!

Monta suurta seuraa

Jalkapallo on parasta livenä!

Pari suurseuraa, monta suurta seuraa

2000-luvulla Bundesligaa on hallinnut yksi joukkue: Münchenin ylpeys FC Bayern. Sillä on ylivoimaisesti eniten mestaruuksia sekä liigasta että eri cupeista. Bayern on samalla ollut kestosuosikki Champions Leaguen voittajaksi.

Viimeisen viiden vuoden aikana myös toinen perinteikäs ja menestynyt seura, Borussia Dortmund on noussut haastamaan Bayernin hegemonia-asemaa. Bayernin hallinnasta huolimatta jalkapallokulttuuri elää vahvana eri kaupungeissa ja vähemmän menestyvät seuratkin vetävät stadioneita tasaisesti täyteen.

Mitä olisi jalkapallo ilman vastakkainasetteluja? Jalkapallomatkalla Saksassa pääset seuraamaan paikallisderbyjä sekä kohtaamisia rakkaiden vihollisten välillä. Saksan historiallisesti ehkä kovin kamppailu on Ruhrin alueen derby, eli Schalke vastaan Dortmund. Toinen mielenkiintoinen vastakkainasettelu on Hampurissa, työväenluokkaisen St. Paulin kohdatessa ”ylemmän luokan” seuran Hamburger SV:n. Mutta kuten tilastot todistavat, oli vastassa kuka tahansa, saksalaisfanit saapuvat paikalle kannustamaan omiaan!

Pallo maahan ja jalkapallomatkalle!

Ollie Kahn

Ollie Kahnilla pysyi pallo aina hallussa – entä itselläsi?

Jos tahdot päästä nauttimaan hyvästä tunnelmasta, hyvästä jalkapallosta ja kunnon jälkipeleistä, reppu selkään ja pitkäksi viikonlopuksi jalkapalloreissulle Saksaan! Bravofly auttaa löytämään:

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment