Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Joululoma New Yorkissa – tunnelmaa, loistoa ja tapahtumia

Matkakohteet

Joululoma New Yorkissa – tunnelmaa, loistoa ja tapahtumia

Joululoma New Yorkissa – tunnelmaa, loistoa ja tapahtumia
marraskuu 20
10:56 2015

Joululoma tarkoittaa useimmille suomalaisille perinteitä: jouluostoksia, jouluruokien valmistamista, aikaa perheen parissa, paperikääröjen availemista ja kuusen neulasia olkkarin lattialla. Monille nämä perinteet kuuluvat olennaisena osana perhesiteiden vaalimiseen.

Vaikka perinteet ovatkin arvokkaita, joskus saattaa silti tehdä mieli vaihtelua. Olisi mukava päästä nauttimaan joulun taianomaisesta ja lämpimästä tunnelmasta, ja nähdä samalla jotain uutta ja erilaista.

Laukut kainaloon ja New Yorkiin!

Jouluenkelit

New Yorkin kadut koristautuvat joulun odotukseen

Loistavimman ja tunnelmallisimman joulujuhlan kotipaikka on melko varmasti New York. Joulun lähestyessä Iso Omena syttyy koko loistoonsa. Jopa me jouluisat suomalaiset olemme päässeet tutustumaan New Yorkin tunnetuimpiin joulumaisemiin kotiruudulta, klassikkoelokuvista kuten Yksin kotona 2 ja Elf. Jos jouluelokuvat on tullut kuitenkin katsottua jo liian monta kertaa, nyt voisi olla aika pakata laukut, varmistaa että kaikki lapset ovat vielä tallella ja käydä varaamassa halvat lennot unelmien joululomalle:

Lennot New Yorki

Lennot Helsinki New York

Kokosimme muutamia tärkeimpiä nähtävyyksiä ja kohteita, joissa kannattaa vierailla joulun tienoilla New Yorkissa. Jos unohdimme mainita jonkun ehdottomasti näkemisen arvoisen joulukohteen, vinkkaa siitä jättämällä kommenttisi!

”Top of the Rock”

Rockefeller Center kuuluu ehdottomasti joulureissun tärkeisiin kohteisiin New Yorkissa. Se tarjoaa unohtumattomia kokemuksia vierailijalle, niin lintuperspektiivissä kuin katutasollakin. Joulun odotus alkaa NYC:ssa perinteisesti pilvenpiirtäjän juurella olevan valtavan joulukuusen valojen sytyttämistilaisuudella. Kuinka monta julkisuuden henkilöä ja vaikuttajaa pystyt bongaamaan juhlaväen joukossa? Ikoniseen joulukuuseen juurelta löytyy myös tunnettu luistinrata, joten kannattaa pakata myös luistimet mukaan matkalaukkuun.

Rockefeller Center

Prometheuksen katseen alla on mukava luistella

Rockefeller Center tarjoaa upean kokemuksen myös katutasoa ”hieman” ylempänä, pilvenpiirtäjän näköalapaikalla. Top of the Rockina tunnettu näköalapaikka tarjoaa panoraamanäkymän koko kaupungin ylle ja kilpailee Empire State Buildingin kanssa kaupungin parhaan näköalapaikan maineesta. Rockefeller Centerin etuna on että sinne on tavallisesti lyhyemmät jonotusajat ja se että sen päältä on paras mahdollinen näkymä itse Empire State Buildingiin sekä Central Parkiin.

Empire State & co.

NYC lintuperspektiivistä

Joulun musiikit

Radio City Music Hall järjestää vuosittain jouluspektaakkelin, joka tunnetaan amerikkalaisittain mahtipontisella nimellä The Radio City Christmas Spectacular. Spektaakkeli sisältää niin klassista musiikkia kuin myös modernimpaa meininkiä. Klassista lähestymistapaa edustaa George Balanchine ja New York City Ballet, jotka esittävät tulkintansa Tšaikovskin sielua lämmittävästä baletista Pähkinänsärkijä. Tiukempaa tempoa ja rytmikkäitä jalan- ja lantionliikkeitä tarjoaa The Rockettes. Tanssiryhmä yhdistää vaikutteita modernista ja klassisesta tanssista ja on tunnettu täydellisesti synkronisoiduista potkuistaan sekä näyttävästä lavashowsta.

Joulukuun suurkonsertteihin kuuluu myös viihdemaailman suurnimien, kuten Andrea Bocellin, Billy Joelin, Black Sabbathin, Janet Jacksonin, Mariah Careyn sekä Stevie Wonderin esiintymisiä. Jos baletti ja muut suurempien lavojen musiikki- ja tanssiesitykset eivät kuitenkaan ole sinun juttusi, ei hätää. New Yorkin kaikenkattava musiikkiskene tarjoaa viikoittain konsertteja tunnetuilta ja tuntemattomilta bändeiltä, pienissä DIY-kerhoissa kuin myös tunnetummilla lavoilla.

Joulutorit

Mitä olisi joulun odotus ilman reissua joulumarkkinoille? Isossa Ompussa sinulla onkin mahdollisuus nauttia useamman tunnelmallisen torin väreistä, hajuista ja mauista. Koska NYC:ssa järjestetään kuitenkin lukemattomia markkinoita joulun tienoilla, kannattaa oma joulutorikierros suunnitella esimerkiksi teeman mukaan.

Urbanspace on sivusto jolle kannattaa kääntyä jos on kiinnostunut hyvästä ruuasta ja erilaisista paikallisista käsityötuotteista. Urbanspacen järjestämiin tapahtumiin kuuluvat muun muassa The Union Square Holiday Market ja The Columbus Circle Holiday Market, jotka tarjoavat käsintehtyjä herkkuja sekä kaikkea koruista vaatteisiin–paikallisilta tuottajilta tietenkin!

Taidetta, muotoilua ja vintagea harrastaville suosittelemme Artists & Fleas -sivustoa. Artists & Fleas järjestää kolmessa eri pisteessä (Williamsburg NY, Chelsea Market NY ja 647 Mateo Street LA) taiteeseen ja vintageen erikoistuneita kirpputoreja ja myyjäisiä. ”Kirpputori” ei kuitenkaan välttämättä ole oikea sana kuvaamaan näitä tiloja, sillä kyse on jostain paljon värikkäämmästä. Taidekirppiksellä kannattaa poiketa vaikka ihan huvin vuoksi tai inspiraatiota etsimään!

Lopuksi mainitsemme järjestön nimeltä GrowNYC. Voittoa tavoittelemattoman järjestön missiona on parantaa paikallisten asukkaiden elintasoa edistämällä vihreitä arvoja, paikallista tuotantoa ja terveellistä ruokavaliota–ruohonjuuritasolta käsin. Suosittelemme vierailemaan Union Square Friday Greenmarketilla ja ihastumaan laajaan tarjontaan tuoreita ruoka-aineita ja paikallisten pienyrittäjien laatutuotteita.

Streets of New York

Talvi New Yorkissa on kylmä, jopa meille pohjoismaalaisille. Kannattaa pukea lämpimästi päälle ja jalkautua suurkaupungin kaduille. Kaduilla kävellessä pääsee parhaiten kosketuksiin kaupungin todellisen fiiliksen kanssa. Jouluaikana kadut, puistot ja torit ovat täynnä tunnelmaa.

NYC katuperspektiivi

NYC:n kaduilla on aina kuhinaa ja iloista porukkaa

Yksi perinteisimmistä joulutraditioista New Yorkissa ovat tunnettujen liikkeiden jouluikkunoiden ihastelu. Merkkiliikkeet kilpailevat keskenään parhaasta vitriinistä eikä resursseja tässä kilpailussa säästellä. Hakeudu sinäkin Fifth Avenuelle, jossa kunnianhimoisimmat ikkunat sijaitsevat ja valitse oma suosikkisi.

Vähemmän kaupallista koristeellista julkisivua voi ihmetellä Brooklynissa, Dyker Heightsin kaupunginosassa. Naapurustossa on ollut meneillään epävirallinen kilpailu koreimmista jouluvaloista talon edustalla jo 80-luvulta lähtien. Ja kuten odottaa saattaa, myös tässäkin kategoriassa massiivinen on valttia.

Viimeisenä mainitsemme itsestään selvän pysäkin jokaisen NYC:ssa vierailevan matkasuunnitelmassa: Central Parkin. Valtaisa puisto on täynnä elämää ympäri vuoden, eikä joulun lähestyminen tietenkään hiljennä meininkiä. Käy luistelemassa avojäällä, ihailemassa lumisia maisemia, katselemassa paikallisten touhuamista tai vaikka vain kävelyllä. Mutta muista pitää kiinni lompakosta, dollarit jäävät helposti lähellä olevien joulutorien herkkuosastoille pitkän kävelymatkan päätteeksi

Central Park

Central Park on keidas keskellä betoniviidakkoa

Uusivuosi Times Squarella

Koska joulukuun loppu on yhtä juhlaa päätämme New Yorkin kierroksen asiallisesti Times Sqarelle. Tuhansia ihmisiä kokoontuu yhteen katsomaan suuren säihkyvän lasipallon laskemista juuri ennen H-hetkeä. Vuoden viimeiset kymmenen sekuntia lasketaan yhdessä suuressa kuorossa ja sitten koko kaupunki räjähtää ilonhuutoihin, Auld Lang Synen ja Sinatran New York, New Yorkin soidessa taustalla.

Miltä joululoma New Yorkissa kuulostaisi? Jos joulumieli ja matkakuume iski päälle, toivotamme sinut tervetulleeksi Bravoflyn verkkosivuille tarkistamaan halvat lennot New Yorkiin.

Halvat lennot New York

Lennot Helsinki New York

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment