Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Kaixo! Matkakohteena Baskimaa

Matkakohteet

Kaixo! Matkakohteena Baskimaa

Kaixo! Matkakohteena Baskimaa
helmikuu 22
14:16 2016

Espanja on valtio jonka eri itsehallinnollisilla alueilla on oma identiteettinsä ja kulttuurinsa. Yksi mielenkiintoisimmista näistä alueista on vauras ja luontonsa puolesta upea Baskimaa. Pohjois-Espanja on etelää hieman sateisempi ja kosteampi. Tämän ansiosta sen maisemia hallitsevat vihreä, rehevät kukkulat ja kalliot. Meren läheisyys on myös alueen kulttuuria ja identiteettiä määrittävä asia. Matkakohteena Baskimaa tarjoaa upeita elämyksiä kauniissa maisemissa. Alue on erityisesti tunnettu gastronomiastaan.

Baskimaa muodostuu Espanjan puolella kolmesta historiallisesta provinssista, Álavasta, Biskajasta ja Gipuzkoasta. Lisäksi, pieni osa Baskimaasta ulottuu myös Ranskan puolelle.Alue on (per capita) Espanjan vaurain, paljolti teollisuuden ja konetekniikan ansiosta. Baskimaa on tunnettu erityisesti sen upeasta luonnosta, maailmankuulusta gastronomiasta ja ylpeästä kansasta (Euskal Herritarrak) joka sitä asuttaa. Baskeilla on oma historiallinen identiteettinsä, traditionsa ja persoonallinen kielensä (Euskara).

Baskimaan koluamiseksi Bravoflyn blogi suosittelee lentämään ensin Toulousiin. Sieltä matka jatkuu upeiden maisemien saattelemana läpi Baskimaan kohti Bilbaota, joko autolla tai alueen erinomaisilla julkisilla kulkuneuvoilla. Suosittelemme erityisesti käyttämään paikallista Euskotren-junapalvelua, joka yhdistää lukuisat pohjoisrannikon kylät ja kaupungit toisiinsa.

Katso myös halvat lennot Bilbao

Bayonne & Biarritz

Bayonne

Rakennuksia joen rannalla, Bayonne

Nämä kaksi Ranskan puolisen Baskimaan kylää sopivat kaikille, jotka nauttivat maalauksellisista maisemista, rantaelämästä ja rauhallisuudesta. Vietä vaikka muutama päivä lepäillen, nauttien hyvästä ruoasta ja upeista maisemista. On syytä huomata, että hintataso on Ranskan puolella hieman Espanjaa korkeampi. Alueelta löytyy myös hyvät puitteet surffausta harrastaville.

Hondarribia

Hondarribia

Valkoiset kivitalot ovat tyypillisiä alueelle

Hondarribia on pieni, kaunis kylä aivan Ranskan ja Espanjan rajalla. Suosittelemme ottamaan etukäteen selvää, sattuisiko kylässä olemaan fiestat käynnissä reissun aikana, sillä nämä paikalliset osaavat juhlia tyylikkäästi. Muista ottaa valkoinen paita ja punainen kaulahuivi mukaan!

San Sebastián (tunnetaan myös nimellä Donostia)

San Sebastián / Donostia

Conchan rantakatu aamuyöllä

Blogin puolueellisen mielipiteen mukaan San Sebastián on matkan kohokohta. Kaupunki sijaitsee unelmapaikalla kukkuloiden välissä, meren rannalla. Sen läpi kulkee joki jonka ylitse kulkee useita upeasti koristeltuja siltoja. San Sebastiánin vanhakaupunki on täynnä pieniä baareja joissa nautiskella pintxoja ja txakoli-valkoviiniä. Conchan lahdella oleva ranta täyttyy turisteista kesällä, mutta viereisellä Zurriolalla mahtuu surffaaman. Kaupunki on yksi koko Euroopan merkittävimmistä kulinaristisista keskuksista. Kaupunki tarjoaa kulttuuria, festivaaleja, ruokaa ja elämyksiä. Turistihostellien sijaan kannattaa kuitenkin etsiä pensión kaupallisesta keskustasta, tai hieman sivummalta.

Pamplona

Pamplonasta tulee ensimmäisenä mieleen Fiesta de San Fermín (6.7-14.7.). Saatat muistaa kuvan valtavista vihaisista häristä juoksemassa mukulakivikatua pitkin innoissaan pakoon juoksevien ihmisten perässä? Tästä saamme syyttää Papa Hemingwayta, joka teki kylästä kuuluisan kirjoittamalla sen perinteisestä fiestasta kirjassaan Ja aurinko nousee (1926). Pamplona on muutakin kuin turistien humalainen temmellyskenttä; kylä on itse kaunis ja leppoisa paikka vierailla.

Pamplona

Arga-joki ja sitä ylittävät sillat

Vitoria-Gasteiz

Vitoria on vihreä, täynnä korkeita puita ja puistoja. Kiipeä kukkulan päällä olevalle vanhallekaupungille ja ihaile maisemia. Vitoria tuntuu olevan kaupunki, jossa jokaisen kujan ja kivirapun päässä odottaa jotain mielenkiintoista nähtävää.

Vitoria

Osa Vitorian uudesta katedraalista

Bilbao

Bilbao on Baskimaan suurin kunta ja matkamme päätepiste. Kaupunki jakautuu vanhaankaupunkiin ja joen toisella puolella olevaan kaupalliseen keskustaan. Frank Gehryn suunnittelema Guggenheim-museo on luonnollisesti yksi pääkohteista, mutta älä unohda pistäytyä sen vieressä olevassa loistavassa taidemuseossa, Bilboko Arte Ederren Museoassa. San Mamésilla pääset nauttimaan loistavasta jalkapallosta ja fanikulttuurista, Athletic Bilbaon haastaessa suurseuroja ainoastaan baskipelaajista koostuvalla joukkueellaan.

Bilbao

Jokimaisema sillalta, Bilbao

Reitin varrelle mahtuu paljon muutakin nähtävää, emmekä voi mainita ihan kaikkea tässä artikkelissa. Viimeisenä vinkkinä mainitsemme kuitenkin Riojan viinialueen, joka sijaitsee ihan Baskimaan vieressä. Auto on syytä jättää hotellille ja jatkaa viinitilahyppelyä ohjatun kierroksen merkeissä. Ei muuta kuin eskerriska!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment