Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Kesäistä kotimaanmatkailua Oulussa

Matkakohteet

Kesäistä kotimaanmatkailua Oulussa

Kesäistä kotimaanmatkailua Oulussa
kesäkuu 03
12:41 2016

Oulu, Northen Capital of Scandivia, on väkiluvultaan Suomen viidenneksi suurin ja samalla Pohjois-Pohjanmaan vanhin kaupunki. Usean suomalaisen kaupungin tapaan on Oulu mainio kohde kesäiseen kotimaanmatkailuun; tapahtumia riittää ja paikallisherkkuja löytyy rössypotuista, känkkyihin ja kärkkäreihin. Kesän tapahtumakalenteriin mahtuu niin Oulun juhlaviikot kuin perinteiset ilmakitaransoiton mestaruuskilpailutkin.

Jäätelötötteröitä toripolliisiin valvonnassa

Oululaista kesäpäivää kannattaa paistatella Oulun torilla, jossa torinrauhaa valvoo kuvanveistäjä Kaarlo Mikkosen toripolliisi-patsas. Toripolliisi koreilee myös useissa oululaisissa matkamuistotavaroista postikorteista pyyhkeisiin.

Oulun keskustassa on helppo liikkua kävellen ja paikalliset puskevat pyörillä eteenpäin vuoden ympäri. Pyöränkoriin saat torilta mansikat, hillat ja tuoreet rieskat; jäätelökin maistuu toripolliissiin valvonnassa. Löytyypä torinlaidalta myös Pannukakkutalo, joka nimensä mukaan tarjoilee sekä suolaisia että makeita pannukakkuja.

Potnapekan kyydissä rannalle

Haaveiletko rantalomasta? Sekin Skandinavian pohjoisen pääkaupungissa onnistuu. Nallikarin rannat sijaitsevat noin kolmen kilometrin päästä Oulun ydinkeskustasta ja välimatka taittuu helposti pyörällä.  Pyörätaivalta värittävää kauniit maisemat; reitti lähtee torinrannasta ja kulkee Pikisaaren läpi, jossa kauniit puutalot ja Sokeri-Jussin lounas odottavat.

Pyörän sijasta rannalle pääsee kätevästi myös Potnapekan kyydissä. Legendaarinen minijuna liikennöi Rotuaarin ja Nallikarin väliä koko kesän.

36031290_l

Rössypotuista bataattiburgereihin

Suosittuja lounas- ja illallispaikkoja Oulussa ovat etenkin Isokadulla sijaitseva Hella, jonka lounaslistalta voi valita suosikkinsa neljästä päivittäin vaihtuvasta ruoka-annoksesta. A´la carten puolelta on valikoimassa muun muassa tervamarinoitua porsaan fileetä ja Hella pannu; yrteillä täytettyä porsaankylkirullaa perunaröstin kera.

Suuren suosion oululaisten keskuudessa on saavuttanut pieni burgeribaari Kauppuri 5. Herkullisia bataattiburgereita tarjoilee Gastropub Toripolliisi. Jos mieli haikailee välimeren keittiötä, kannattaa ottaa suunnaksi Pakkahuoneenkadulla sijaitseva Olympos. Autenttisia kreikanmakuja tarjoilee puolestaan Kirkkokadulla sijaitseva Cresian.

Suosittuja kahviloita oululaisten keskuudessa on Café Rooster ja Bisketti.  Cafe Rooster sijaitsee vanhassa puutalossa. Rooster on freeshi, nuorekas ja kaunis kahvila, jonka raakakakut vievät kielen mennessään. Bisketin korvapuusteilla sen sijaan riittää kokoa! Ystävällinen palvelu Oulun murteella maistuu korvapuustien kanssa erinomaiselta. Päiväkahvit voi hörppästä myös puistokahvila Makiassa.

Terassikelien suosiessa voi istahtaa Kuluman terassille. Oletko jo kuullut Kuluman Rammstein juomasta? Kyseisen juoman tilatessa saat nimittäin valoshow’n kaupantekijänä. Janoa voi sammuttaa myös oluthuone Leskisessä, jonka olutvalikoima on kaupungin suurimpia. Ruokaa ja rokkia tarjoilee myös legendaarinen 45-baari, jossa sunnuntai-iltaa voi viettää sunnuntaijameissa.

Ysärihittejä ja sinappia

Oulun juhlaviikot tarjoavat monipuolisia elämyksiä 4.8–3.9. välisenä aikana.  Juhlaviikkojen ohjelmaan lukeutuu muun muassa Oulunsalo Soi-tapahtuma 10–14.8 ja Elojazz 4.-7.8. Oulun taiteidenyötä vietetään 18.8 ja mahtuupa juhlaviikkoihin myös musiikkivideofestivaalit, 24.–28.8.

Ysärihitit raikaa Nallikarissa 8.-9.7 jolloin Nallikari Beach Partyssa lavalle nousee muun muassa Inna, Neljä Ruusua, Petri Nygård, Movetron sekä E-type. Myös JRC Kyläjuhlat kokoaa paikalle esiintyjiä Sonata Articasta Catcat:iin ja huutokauppakeisariin. Lapsille on pomppulinnat sekä lastenkonsertit; järjestetäänpä päivien aikana myös maailman ensimmäinen kaukalojalkapallon Jäälin mm-kisat sekä sinapin puristuksen sm-kilpailu!

Kesäviihdettä parhaimmillaan.

3419561_l
Artikkelin alussa mainittu känkky tarkoittaa muuten oululaista pitsaa ja känkkyri käristettyä makkaraa.

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment