Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Kesälomailua Pärnussa

Matkakohteet

Kesälomailua Pärnussa

Tämä on kylpyläkaupunki syksyllä, kastumme aina kun kävelemme keskustaan nähtävyyksiä ei ole mutta taloista katsoo pyöreät ikkunat, lauloi Ultra Bra Pärnusta aikoinaan. Syksyinen kylpyläkaupunki muuttuu kesäisin Viron kesäpääkaupungiksi ja Pärnun upeine hiekkarantoineen sopii kesälomakohteeksi kaiken ikäisille.

Pärnu sijaisee Tallinna-Riika maantien varrella, parin tunnin bussimatkan päästä Tallinnasta. Pärnu on miellyttävä kesäkaupunki, jossa liikkuminen paikasta toiseen luontuu helposti kävellen tai pyörällä. Pärnun hiekkaranta on yksi Pohjois-Euroopan parhaimpia hiekkarantoja, jossa voi auringonpalvojia ja uimareita olla päivässä kymmeniätuhansia. Pärnun ranta sopii erityisesti lapsiperheille, sillä vesi on yleensä matalalla.

Kesäisen Pärnun tapahtumakalenterissa on mm. Pärnun Oopperapäivät, 7.7-9.7, Kahli Sunset Festivaali, 2.7-31.7, Hansa-festivaalit 1.7.-3.7 ja kansainväliset dokumentti- ja antropologian elokuvafestivaalit 11.7-24.7.

42932614_l

Pärnun upea hiekkaranta täyttyy kesäisin auringonpalvojista.

Sienisalaattia, munkkeja ja Saku-olutta

Ravintoloita Pärnussa riittää ja ruokapaikat löytyvät ydinkeskustasta ja rannantuntumasta. Rüütli sivukatuineen tarjoaa kattavan valikoiman niin virolaisia perinneruokia kuin fuusiokeittiöitäkin. Suosittuja ravintoloita on etenkin pitsaa ja meksikolaisherkkuja tarjoava Steffani, perinteistä virolaista ruokaa tarjoava Postmees ja italialainen Si-si.

30821991_l

Rannan tuntumassa voi pientä suolapalaa haukata Rannakohvikissa. Hyvä valinta ruokalistalta on etenkin venäläistyylinen perunasalaatti, jossa ei ole majoneesia säästelty. Perunasalaatin ohella voi tilata pelmenejä ja juustopalleroita. Toinen suosittu ravintola rannan lähellä on Kuursaal, joka on yksi Viron suosituimpia ja suurimpia ravintoloita. Ruokalista on monipuolinen ja oluttarjonta kattava; illantullen voi Kuursallissa laulaa hoilottaa karaokessa.

”Ihmiset kantavat leivoslaatikoita,

kahviloita on paljon,

tuolla uusi kohvik, 

muutaman päivän kuluttua myös meillä on kantakohvik

ja siellä kantapöytä” (Ultra Bra, Pärnu)

Pärnun kahvilat ovat kelpoja lounaspaikkoja ja kahviloista kannattaa poiketa etenkin Rüütlin kulmalla sijaitsevaan Georgeen, josta saa edullista perusruokaa ja herkullisia jälkiruokia. Rannakohvikin tapaan myös Georgessa saa maukasta peruna- ja sienisalaattia. Rüütlin sivukadulla, Pühavaimu 15:sta rasvan ja sokerin tuoksut tulevat ovelle vastaan; Sõõrikubaar puodista saa herkullisia munkkirinkeleitä.

Kylpylöitä ja Bed&Breakfast-majoituksia

Pärnussa riittää kylpylöitä; suosittujen listalla ovat vanhemmalle väelle suunnattu Tervis ja lapsiperheille sopiva Tervise Paradiise. Kylpylöiden ohella Bravofly suosittelee majoittumaan Pärnun ihastuttaviin bed&breakfast majoituksiin, kuten kauniiseen Villa Marleeneen. Villa Marleen sijaitsee Tervis-kylpylää vastapäätä ja kätevän kävelymatkan päässä keskustasta ja uimarannasta. Omistajat, Hillari ja Krista ovat pitäneet B&B-majoitustaan jo usean vuosikymmen ajan. Lapsiperheiden kannattaa pyytää alakerran huonetta, josta on pääsy terassille ja isolle pihalle, jossa mahtuu leikkimään ja temmeltämään.

Löydä majoituksesi täältä.

17767530_l
Onko kaupunki itsellesi tuttu? Mikäli sinulla on lisää vinkkejä Pärnun reissulle voit kertoa niistä kommenttikentässä.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment