Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Kierros Kataloniassa

Matkakohteet

Kierros Kataloniassa

kesäkuu 21
13:27 2016

Espanjan itsehallintoalue Katalonia on suomalaisille tuttu ennen kaikkea Barcelonasta. Barcelonasta on helppo tehdä päiväretkiä lähialueen kyliin ja kaupunkeihin. Kataloniassa riittää tekemistä myös pidemmälle reissulle Costa Bravan rantakaupungeista sisämaan pieniin kyliin. Costa Bravan 206 kilometrin rantaviiva ulottuu Blanesin kaupungista jatkuen aina Ranskan rajalle saakka. Tässä artikkelissa Bravoflyn vinkit Katalonian kiertomatkalle.

Lennot Barcelonaan löydät täältä.

Castelldefelds

Vesipedoille, urheilua ja ulkoilua rakastaville Bravofly suosittelee Barcelonan laidalla sijaitsevaa Castelldefeldisin kaupunkia. Matka paikallisjunalla taittuu Barcelonasta vain kolmessa vartissa ja perillä odottaa lähes viisi kilometriä pitkä ranta, joka soveltuu täydellisesti vesiurheiluun ja auringonottoon. Kylpyläkaupunki on etenkin ruotsalaisten suosiossa ja kaupungissa järjestetään muun muassa ruotsinopetusta paikallisille kaksikielisille lapsille.

Montserrat

Noin 50 kilometrin päässä Barcelonasta sijaitsee 1200 metriä korkea Montserratin vuori. Luonnonpuistoa koristaa Santa Maria de Montserrat benediktiläisluostari jossa voi nähdä vilauksen Katalonian suojelupyhimyksestä Mustasta Madonnasta.  Merkityt vaellusreitit, useat muistomerkit ja komeat maisemat tekevät Montserratista mainion päiväretkikohteen.

33502185 - aerial view of the montserrat monastery. santa maria de montserrat

Montressarin kauniit maisemat eivät jätä kylmäksi.

Sitges

Yksi Etelä-Euroopan suosituimmista lomakohteista sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Barcelonassa; kyseessä on Sitges, joka on tunnettu ennen kaikkea yöelämästä, helmikuisista Mardi Grasin karnevaaleista ja kansainvälisistä elokuva- ja musiikkifestivaaleistaan. Kesäisin rannat täyttyvät turisteista ja ruokaa ja juomaa myyviä chriringuitoseja on useita.  Rantabulevardia koristavat palmut ja kaupunkia art deco-tyyliset rakennukset. Aurinkoisia päiviä riittää vuodessa yli 300 joten kaupunki sopii lomakohteeksi ympäri vuoden.  Sitges tunnetaan homoystävällisenä kaupunkina ja homobaareja on kaupungissa useita. Auringon laskettua voivat fiestaa janoavat suunnatta niin sanotulle syntien kadulle, Carrer del Pecatille, jossa baareja ja yökerhoja riittää.

19126929 - statue of a nude woman against sitges town view

Sitges on suosittu matkakohde ympärivuoden.

Tarragona

Unescon maailmanperintölistalta löytyvä Tarragona sopii Gironan ohella mainiosti parin päivän kaupunkikohteeksi. Kaupunki tunnetaan ennen kaikkea Rooman ajan raunioista, amfiteatterista ja 1100-luvulla rakennetusta katedraalista.

Empuries

Empuries on mielenkiintoinen pikkukylä lähellä L’Escalan kaupunkia. Empuries on ainoa paikka koko Iberian niemimaalla missä voi nähdä Kreikan siirtomaan jäänteitä ja tässä pueblossa sijaitseekin sekä antiikin Kreikan että Rooman siirtokuntien jäännöksiä.

Cap de Creusin kansallispuisto

40952329 - landscape of cap de creus, a natural reserve in costa brava, spain

Cap de creusin kansallispuisto.

Iberian niemimaan itäisin kohta sijaitsee Cap de Creusin kansallispuistossa. Rosoiset kalliot ja kirkas Välimeri tekevät kansallispuistosta käymisen arvoisen. Barcelonasta ja Gironasta on hyvät bussiyhteydet maan itäisimpään kohtaan.

Cadaqués

Barcelonan pohjoispuolella lähellä Ranskan rajaa sijaitsee Costa Bravan helmenä tunnettu Cadaqués. Matka Cadaquésiin tapahtuu kirjaimellisesti monen mutkan kautta sillä tie kylään kiemurtelee pitkin vuoristoa.

26685124 - port and town of cadaques with santa maria church, commune on the costa brava at northeastern catalonia in spain

Vanha kalastakylä Cadaqués.

Rupit i Pruit

Lähellä Ranskan rajaa sijaitsee myös toinen viehättävä kylä, Rupit i Pruit. Kyseessä on yksi Iberian niemimaan parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunkeja jonka keskellä koreilee kaunis San Miguelin barokkikirkko.

Lloret de Mar

Eläväisestä yöelämästä tunnetaan myös Lloret de Mar. Juhlimisen lisäksi voi Lloret de Marissa harrastaa vesiurheilujen parissa, rentoutua upealla hiekkarannalla, vierailla Sant Romanin kirkossa sekä Santa Clotilden puutarhassa.

55083034 - castle in lloret de mar, girona, spain

Lloret de mar kirkkoineen ja hiekkarantoineen odottaa matkailijoita.

Girona

Kataloniassa sijaitseva Girona on paitsi halpalentoyhtiöiden solmukohtana myös yksi Espanjan vauraimpia kaupunkeja, jonka maanmiehet valitsevat vuosi toisensa jälkeen halutuimmaksi asuinpaikaksi. Girona on suosittu opiskelijakaupunki. Joen rannan omaperäinen arkkitehtuuri, kaunis vanhakaupunki ja herkulliset ravintolat tekevät Gironasta näkemisen arvoisen. Junat ja bussit kulkevat Barcelonan ja Gironan väliä useita kertoja päivässä ja kaupunki sopii mainiosti myös päiväreissu-kohteeksi.

9532983 - girona - river view, spain

Girona on paitsi suosittu matkakohde myös mieluinen paikka asua.

Gironan nähtävyyksiin kuuluu ennen kaikkea goottilaistyylinen katedraali. Katedraalin rakentaminen sai alkunsa 1300-luvulla, sisälle on muutaman euron pääsymaksu ja maksuton sisäänpääsy sunnuntaisin. Katalonialaistaidetta löytyy katedraalin vieressä sijaitsevasta Museo d`Art taidemuseosta. Käymisen arvoinen on myös arabialainen kylpylä Banys Arabs, joka on yksi Espanjan parhaiten säilyneistä arabialaisista kylpylöistä.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment