Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Lentokentät > Lennot Lappeenrannasta

Lentokentät

Lennot Lappeenrannasta

Lennot Lappeenrannasta
lokakuu 22
13:01 2015

Lappeenranta sijaitsee Etelä-Karjalassa, Venäjän rajan ja Saimaan etelärannan välissä. Se on suomen 13:nneksi suurin kaupunki, joka toimii yli 70 000 asukkaan kotikaupunkina. Nuorekkaan Lappeenrannasta tekevät sen korkeakoulujen 15 000 opiskelijaa. Sijaintinsa puolesta kaupunki toimii porttina Saimaalle sekä tietenkin Venäjälle – junat vievät Pietariin puolessatoista tunnissa. Monet pietarilaiset ovatkin löytäneet tiensä Lappeenrantaan, joten asiakkaista noin 50 % on venäläisiä (suomalaisten asiakasosuuden ollessa 40 %).

Kaupungin lentokenttä on Suomen vanhin alusta lähtien samalla paikalla toiminut lentoasema, ja se rakennettiin vuonna 1918. Se sijaitsee vain muutaman kilometrin etäisyydellä Lappeenrannan keskustasta länteen ja noin 30 km päässä Imatralta. Lähin pikavuoropysäkki on parin kilometrin päässä lentoasemasta Lavolankadun ja Helsingintien risteyksen tuntumassa.

Lentoaseman edustalta löytyy pysäköintialue, jossa hinnat vaihtelevat välillä 2 €/h – 10 €/9–24h sekä 10 €/vrk – 54 €/15vrk. Alueen yhteydestä löytyy myös muutamia ilmaisia tunnin odottelupaikkoja.

Lennot Lappeenrannasta vievät vuosittain vajaat 90 000 matkustajaa Suomesta ulkomaille. Vuonna 2014 matkustajamäärä oli Finavian vuosikertomuksen mukaan 89 551, mikä oli -8,9 % edellisvuodesta. Matkustajamäärät ovat pudonneet tuntuvasti Lahden oikoradan avauduttua vuonna 2005. Kentällä on yksi 2 500 metriä pitkä kiitorata, ja lennot lähtevät lähinnä Euroopan kohteisiin, sillä kotimaan lentoreittejä ei tällä hetkellä liikennöidä säännöllisesti. Lappeenrannasta lähtee sekä reitti- ja charter-lentoja että kausittaisia lomalentoja.

Finavian reittikartan mukaan lennot Lappeenrannasta vievät Primera Airin kyydillä Espanjan Málagaan, Kreikan Ródokselle, Kyproksen Pafokselle sekä Portugalin Faroon. Kanariansaarille yhtiö lentää kolmeen eri kohteeseen: Gran Canarialle, Teneriffalle ja Fuerteventuraan.

Jos tahdot kuulla lisää Kanariansaarista tai Málagasta matkakohteina, tutustu Bravoflyn artikkeleihin Aktiviteetteja ja nähtävyyksiä: varaa heti halvat lennot Málagaan sekä Syysloma Kanariansaarilla – aurinkoa talven odotukseen.

Ryanair tarjoaa lennot Lappeenrannasta Bergamoon, joka sijaitsee vain 40 km päässä Milanosta ja aivan Como-järven lähettyvillä. Miksipä et siis pysähtyisi matkallasi Milanoon Bergamon vanhassakaupungissa Città Altassa, jota on syystäkin kehuttu yhdeksi Italian kauneimmista historiallisista kaupunginosista. Päiväretki Como-järven rannoilla on myös erinomainen tapa ladata akkuja Italian reissun alussa. Bergamo toimii sijaintinsa puolesta avaimena muihin pohjoisen kaupunkeihin: Venetsiaan on sieltä matkaa 230 km, Torinoon 180 km ja Genovaan 240 km. Sveitsin Berniin on autolla alle 360 km ajomatka.

Lennot Lappeenrannasta vaihtelevat hieman kausittain, joten määränpää kannattaa varmistaa ajoissa. Mikäli aiot viipyä yön yli ennen lentoasi, kannattaa hotelli varata keskustan tuntumasta. Koska lentokentälle on hyvin lyhyt matka kaupungista, voisi olla hyvä idea viettää mukava päivä kulttuurinähtävyyksiin tutustuen. Voit vierailla esimerkiksi Lappeenrannan linnoituksessa tai valita itseäsi kiinnostavan kohteen lukuisista museoista. Jos sen sijaan tahdot vain rentoutua ennen lentoasi, on tarjolla myös laadukkaita kylpyläpalveluita, joiden avulla pääset takuulla lomatunnelmaan.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment