Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Lentokentät > Lennot Tampereelta – Pirkkalan lentoasema

Lentokentät

Lennot Tampereelta – Pirkkalan lentoasema

Lennot Tampereelta – Pirkkalan lentoasema
elokuu 14
11:02 2015

Vuonna 1979 valmistunut Pirkkalan lentokenttä Tampereen lähellä on Finavian mukaan Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä huomioiden kansainvälisen liikenteen matkustajamäärät. Kenttä on suunnilleen 17 kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Lentoasema on halpalentoliikenteelle merkittävä keskus. Moni ulkomaalainen turisti on löytänyt tiensä Suomeen halpalinjojen lennoilla. Vuoden 2014 matkustajamääräksi mainitaan 412 609 matkustajaa Wikipedian Tampere-Pirkkala lentoaseman artikkelissa. Tampere-Pirkkalan lentoasema oli 1997 Ilmailulaitoksen valitsema vuoden lentoasema.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8a/Tampere_Pirkkala_Airport_Finland.jpg

Tampereen Pirkkalan lentokentällä on kaksi terminaalia. Terminaali 1:ssä toimivat lentoyhtiöt Finnair ja SAS. SAS lentää Tampereelta muun muassa Tukholmaan ja Finnair Helsinkiin.

Keväällä 2015 avatussa uudistetussa terminaali 2:ssa palvelee halpalentoyhtiö Ryanair. Ryanair lentää Tampereelta seuraaviin kohteisiin: Alicante, Malaga, Bremen, Frankfurt-Hain, Budapest, Lontoo ja Bergamo.

Tutustu vaikkapa Bergamon mukavaan kaupunkiin. Matka funikulaarilla vanhaan kaupunkiin on elämys. Kaupungin keskustan kaupoissa voi shoppailla ja nauttia paikallisesta hyvästä ruuasta. Bergamosta pääsee Garda-järvelle, Venetsiaan tai Rivieralle sekä julkisilla kulkuvälineillä että vuokra-autolla. Bergamosta on myös lyhyt matka Milanoon.

Lennä Tampereelta vaikka Italiaan

Lennä Tampereelta vaikka Italiaan

Tampereen keskustasta pääsee mukavasti bussilla Tampere-Pirkkalaan. Tampereen seudun paikallisliikenteen linja 1 L ja lentokenttäbussit ajavat Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Matka Tampereen keskustasta lentokentälle kestää noin 30 minuuttia. Bussin aikataulut ovat nähtävissä Tampereen joukkoliikenteen nettisivuilla. Huomioithan myös, että lentokentälle kulkevat vuorot tunnet tunnuksesta L. Reitti kulkee rautatieaseman, Hämeenkadun (itä), Koskipuiston ja linja-autoaseman ohi.

Tokeen liikenteen lentokenttäbussit ajavat Tampereen rautatieaseman ja Tampere-Pirkkalan lentoaseman välillä. Bussien aikatauluissa huomioidaan RyanAirin lentojen aikataulut. Lentokenttäbussin aikataulut löydät Tokeen liikenteen nettisivuilla.

Jos sinulla on painava matkalaukku tai paljon matkatavaroita, voit matkustaa joustavasti lentokenttätaksilla Tampere-Pirkkalaan. Tämä on edullisempaa kuin tavallisella taksilla matkustaminen. Lentokenttätaksit sekä tavalliset taksit voi tilata etukäteen Tampereen Aluetaksin puhelinnumerosta 0100 4131 (1,67 euroa / puhelu + pvm/mpm). Molemmissa terminaaleissa on yleisöpuhelin, josta voi suoraan ja maksutta tilata taksin, Terminaali 1:stä myös lentokenttätaksin.

Auton voi pysäköidä maksullisilla parkkialueilla, joita löytyy molempien terminaalien läheisyydestä.

Finavian ylläpitämillä parkkialueilla pysäköinti maksaa 12 euroa / vuorokausi kolmelta ensimmäiseltä vuorokaudelta ja tämän jälkeen 3 euroa / vuorokausi. Finavian kaukoparkki lähellä 2-terminaalia maksaa 7 euroa ensimmäiseltä vuorokaudelta. Lisävuorokausista veloitetaan 1-4 euroa / päivä, huomioi pysäköinnin kesto.

Lähellä lentokenttää, noin 200 metrin päässä 2-terminaalista, on yksityisen toimijan ylläpitämä pysäköintialue. Pysäköintimaksu on edullisempi kuin Finavian parkkialueilla.

https://dxww91gv4d0rs.cloudfront.net/file/dl/i/WP24yg/cHyJwS5OzSomSdh0VZxtZw/FA_Tampere_Pysakointikartta.jpg

Tampere-Pirkkkalan lentoasema ja parkkeerausalueet (Finavian kotisivuilta)

Pienen kokonsa puolesta kenttä sopii lapsiperheille: kävelymatkat ovat lyhyet. Useimmissa inva-wc-tiloissa on vaipanvaihtotaso. Vauvanruuan ja tuttipullon voi lämmittää lentoaseman kahvila-ravintolassa.

Tampereen Pirkkalan lentokentällä on käytettävissä ilmainen wifi-yhteys. Voit kirjautua helposti ilman erillisiä tunnuksia.

Autoja lentokentällä vuokraavat seuraavat tunnetut autovuokraamot: Avis, Scandia Rent, Hertz ja Europcar.

Koska itse lentokentän välittömässä läheisyydessä ei ole hotelleja, kannattaa majapaikka valita Tampereen lukuisista eri vaihtoehdoista.

Tampereeltä pääsee myös maailmalle

Tampereeltä pääsee myös maailmalle

 

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment