Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Lentokentät > Lennot Turusta

Lentokentät

Lennot Turusta

Lennot Turusta
huhtikuu 30
15:14 2015

Turun lentoasema on Suomen vanhimpia, ja viime aikoina se on alkanut avautua maailmalle yhä enemmän. Monet halpalentoyhtiöt, kuten Norwegian, Wizz Air ja Air Baltic ovat avanneet lentoreittejä Turusta sekä Turkuun. Tässä muutama esimerkki siitä, mitä matkailumahdollisuuksia sinulle löytyy Turusta.

Lennot Turusta v2

Suorat lennot Turusta

Lennot Turusta

Pohjoismaiset naapurikaupungit Tukholma ja Kööpenhamina ovat vain lyhyen lentomatkan päässä Turusta. SAS-lento Turku-Kööpenhamina on suosittu reitti niin työ-kuin lomamatkailijoille. Tanskan pääkaupunki on kauniimmillaan alkukesästä, joten matka kannattaa varata jo nyt! Tukholmaankin pääsee kätevästi – kuka nyt jaksaa istua laivassa yön tai päivän yli, kuin Tukholmaan voi lentäen päästä alle tunnissa? Flybe Nordic aloittaa lennot Turusta Tukholmaan talvella 2015/2016, mikä toivottavasti alentaa hintoja entisestään.

Tukholma

Tukholma yöllä

Air Baltic-halpalentoyhtiö lentää Riikaan edullisesti. Riiasta voi jatkaa matkaa Itä-ja Keski-Euroopan muihin kaupunkeihin.

Suosittu reitti on myös Wizz Airin lento Gdanskiin. Vanha puolalainen Hansakaupinki tarjoaa turkulaiselle vierailijalle paljon nähtävää ja tehtävää. Wizzair lentää myös reittiä Turku-Bydgoszcz.

Norwegianilla pääsee Turusta Espanjan aurinkoiseen Alicanteen. Muutenkin charter-lentoja lähtee Turusta säännöllisesti moneen eri kohteeseen: Turkkiin, Espanjaan, Kanariansaarille ja moniin muuhun kesäparatiisiin.

Alicanten kirkkaat vedet

Alicanten kirkkaat vedet

Monen harmiksi Tallinnaan ei enää kulje Turusta suoria lentoja.

Kotimaan lentoja lähtee Turusta Helsinkiin sekä Maarianhaminaan.

 

Turun lentokentälle saapuminen ja palvelut

Turun lentokenttä sijaitsee noin 8 km päässä keskustasta. Linja-auto Turun lentokentälle lähtee kauppatorilta kerran vartissa, ja vie sinut perille alle kahdessakymmenessä minuutissa. Linjan numero on helppo muistaa: 1.

Autoparkki sijatisee terminaali 1:n edustalla. Kakkosterminaali on tilapäisesti suljettu.

Ruokaa terminaalissa saa Turku Café:sta. Kahvilassa on tarjolla monenlaista maukasta syötävää ja juotavaa, kahvista tuoreisiin voileipiin. Lounasaikaan tarjolla on myös lämpimiä ruokia. Turku Café:n antimista voi nauttia turvatarkastudksen molemmin puolin.

Lentokentällä on tietysti maksuton wifi.

Tervetuloa Turkuun, ja maailmaan!

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment