Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Linnoja Prahassa ja Tsekeissä

Matkakohteet

Linnoja Prahassa ja Tsekeissä

Linnoja Prahassa ja Tsekeissä
syyskuu 23
13:45 2015

Jos historian tunnit olivat tylsiä, Tsekeissä voi kokea historian harvinaisen elävästi. Noin 2000 linnasta on vara mistä valita. Matka Tsekeissä ja Prahassa on elämys.

Lennot Prahaan löydät Bravofly.fi-sivustolla. Lennot Prahaan kestävät reilut kaksi tuntia.

Voit matkustaa edullisesti bussilla numero 119 Vaclav Havel-lentokentältä Nádraží Veleslavín metroasemalle. AE-linja-autolippu sisältää myös matkatavaramaksun. Prahassa on helppo liikkua julkisilla liikennevälineillä, esimerkiksi metrolla. 3 päivän metro-/bussi-/ratikkalipulla, joita on saatavilla ainoastaan suuremmilla metroasemilla, voi matkustaa edullisesti ja joustavasti.

Voit tilata kuljetuksen joustavasti etukäteen myös suomenkielisellä lentokentta-praha.com-sivustolla. Kuljetus maksaa 23 euroa. Taksien suhteen kannattaa olla tarkkana.

Prahan linnaan voi mennä metrolla ja ratikalla. Prahan linna perustettiin 800-luvulla. Guinnessin ennätysten kirjassa Prahan linna mainitaan maailman suurimmaksi muinaislinnaksi. Linnan pinta-ala on vaatimattomat 7,3 hehtaaria. Prahan linna on rakennettu uudelleen moneen otteeseen. Milloin linnassa on ollut tulipaloja tai se on valloitettu.

Prahan linna näkyy Kaarlensillalta (Karlův mos). Turisteja riittää.

Prahan linna näkyy Kaarlensillalta (Karlův mos). Turisteja riittää.

Aloita kierros linnan alueen yläpuolelta tai muuten saat kävellä kauan ylöspäin todella jyrkkää kivikujaa. Prahan linnassa aika voi vierähtää nopeasti. Onneksi lippu on voimassa kaksi vuorokautta, joten halutessasi voit palata Prahan linnaan seuraava päivänä uudelleen ja tutustua linnaan kaikessa rauhassa.

Kirsikkapuun kukintaa Prahan linnan pihalla.

Kirsikkapuun kukintaa Prahan linnan pihalla.

Voit piipahtaa myös monissa museoissa, esimerkiksi tekniikan museossa. Tarjolla on muun muassa junia, lentokoneita, moottoripyöriä ja tsekkiläisiä keksintöjä. Kaarlen sillalla, joka on yksi Prahan suosituimmista nähtävyyksistä, voit katsella Vltava -jokea ja nauttia lomasta.

Havelskan markkinakadulla voit ostaa tuliaisia. Tarjolla on muun muassa marionetteja, böömilaista kristallia ja makeisia. Markkinat ovat avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 18 asti.

Kivikauduilla käveleminen voi käydä jalkoihin, joten kannattaa ottaa mukaan mukavat kengät. Pitkän kävelyretken jälkeen voit nauttia hyvästä ruuasta sekä leivonnaisista. Voit maistella valkoviinejä sekä tietysti paikallista olutta.

Tiesitkö, että Prahassa on Eiffel-torni? Vuonna 1891 rakennettu Petřínská rozhledna on pienoismalli Eiffel-tornista, joka on 63,5 metriä korkea. Torniin kapuaminen käy kuntoilusta, rappusia on 299. Lähellä on myös peililabyrintti.

Pyhän Vituksen katedraali on kuninkaan linnan alueella. Se sopii kaikille, jotka tykkäävät kullan kimalluksesta. Trojan palatsissa voit ihastella seinissä ja katoissa olevia ainutlaatuisia freskoja.

Urheilun ystävät voivat käydä paikalllisessa jääkiekko-ottelussa ja nauttia sarjapeleistä. Jäähallille pääsee ratikalla 17.

Jos vielä jaksat kävellä, lähde Vyšehradin alueelle. Vyšehrad on linnoitus, joka rakennettiin jo 900-luvulla. Vyšehrad on myös prahalaisten suosima alue, jossa paikalliset lenkkeilevät ja rentoutuvat piknikiä viettäen. Sään muuttuessa koleammaksi voit käväistä olutkuppilassa.

Czechtourism-sivustolla voit saada esimakua Tsekin linnoista. Upeat kuvat houkuttelevat varaamaan matkan Tsekkiin ja Prahaan.

Älä jätä väliin muita Tsekkiläisiä linnoja, Prahan ulkopuolella!

Älä jätä väliin muita Tsekkiläisiä linnoja, Prahan ulkopuolella!

Praha on mukava kaupunki, jossa on rento meininki ja mutkattomia ihmisiä. Ennen paluumatkaa Suomeen voit ostaa viime tipan tuliaisia edullisesti lentokentän myymälästä.

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment