Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkusta edullisesti > Lomapäivä Helsingin saaristossa

Matkusta edullisesti

Lomapäivä Helsingin saaristossa

Merellistä lomapäivää voi Helsingissä viettää upeissa kaupungin laidalla olevissa saarista. Kätevästi lauttamatkojen päässä saaristossa, lomalaisia odottaa niin kauniit hiekkarannat, ravintolat kuin monipuoliset kävelyreititkin. Bravoflyn artikkelissa hypellään saarelta toiselle ja kerrotaan minne tänä kesänä kannattaa suunnata.

Merellisiä maisemia pääsee katselemaan myös ilman omaa venettä. Muutaman tunnin kiertoaluille pääsee esimerkiksi Kauppatorilta ja kiertoaleluja ja risteilypaketteja merilounaineen tarjoavat mm. Roayl Line, IHA-Lines Oy Helsinki Cruises ja Strömma Finland.

Helsingin alueella lasketaan olevan noin 300 saarta joista useat ovat pinta-alaltaan alle puoli hehtaaria. Suurimman osan saarista omistaa valtio ja saarista suuri osa ovat puolustusvoimien käytössä. Yksityiset ihmiset omistavat saaripinta-alasta noin 10 prosenttia. Saaristossa liikkuessa tulee pitää jokamiehenoikeudet mielessä. Osasta saarista voi jopa majoittua leirintäalueella.

Lennot Helsinkiin löydät täältä.

9474202 - finland. view of helsinki from the sea

Helsingin lomalla kannattaa suunnata kauppatorille, josta lähtevät sekä saaristoristeilyt että Suomenlinnan lautat.

Suomenlinna ja Lonna

Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva helsinkiläisten kesäinen olohuone on Suomenlinna. Suomenlinnan kesäteatterissa esitetään kuluvana kesänä Ryhmäteatterin tulkinta Shakespearen maailmankuulusta komeasta Kesäyön uni.  Suomenlinnan kyljessä sijaitsee Lonnan saari, joka avattiin yleisölle keväällä 2014. Saaressa toimii ravintola ja kahvila. Lonnan saarelle pääsee kesäkaudella (1.5.–18.9.) JT-Linen Suomenlinnan vesibussilla, joka kulkee noin kerran tunnissa. Vesibussi lähtee Kauppatorilta ja pysähtyy Lonnassa menomatkalla Suomenlinnaan.

Pihlajasaari

Suosittu kesäsaari yhdessä Suomenlinnan kanssa on Pihlajasaari, joka sijaitsee vain kolmen kilometrin päässä keskustassa. Kokonaispinta-alaa Pihialasaarella on 26 hehtaaria ja se koostuu kahdesta erillisestä saaresta jota yhdistää kävelysilta. Pihlajasaareen on erinomaiset laivayhteydet sekä Merisatamasta että Ruoholahdesta. Saaren hiekkarannat ovat Helsingin parhaimpia ja sijainti monipuolisena palveluineen takaa onnistuneen lomapäivän.  Itäisessä Pihlajasaaressa on lisäksi viikonloppuisin maksullinen telttailumahdollisuus.

Käärmeluoto

Telttailemaan pääsee halutessaan myös Käärmeluodolle, joka jakaantuu pohjoiseen, läntiseen ja itäiseen luotoon. Korkeat rantakalliot ja karu kasvillisuus upeilla maisemilla tekevät Lauttasaaren länsipuolella sijaitsevista saarista tutustumisen arvoisen. Telttailu on sallittu Pohjoisella ja Läntisellä Käärmeluodolla.

Sirpalesaari

Merisataman edustalla sijaitseva Sirpalesaari on vanhaa teollisuusaluetta jossa aikoinaan toimi muun muassa telakka. Saari on purjehdusseuran käytössä mutta se on avoin myös muille kävijöille. Veneyhteys saareen liikennöi Merisatamasta. Sirpalesaaressa voi nauttia herkullista lounasta kesäravintola Saaressa.

Uunisaari

Kaivopuiston eteläpuolella sijaitsee suosittu picnickohde Uunisaari. Kesäisin veneyhteys kulkee Merisatamantorilta useita kertoja päivässä. Uunisaari-päivää varteen kannattaa pakata mukaan hyvää lukemista, rantatamineet ja evästä. Jäätelöt ja karjalanpiirakat saa ostettua myös paikan päällä sijaitsevista kahviloista- ja ravintoloista.

Valkosaari

Olympiaterminaalin edustalla sijaitseva Valkosaari tunnetaan ennen kaikkea Helsingin ensimmäisen pursiseuran Nyländska Jaktklubbenin paviljongista. Maihinnousu on sallittua saaren eteläkärkeen. Saaren vanha päärakennus ja sauna on vuokrattu Helsingin kaupungin ammatillisten oppilaitosten venekerho ry:lle

4795624 - panorama of helsinki with finnish flag

Helsingin saaristo on kaunis kesäisin.

Kaunissaari

Nimensä mukaisia maisemia tarjoilee noin 50 minuutin merimatkan päässä Vuosaaresta Sipoon saaristossa sijaitseva Kaunissaari. Saaren 100 hehtaaria on nykypäivänä helsinkiläisten virkistyskäytössä ja kaunissaari on suosittu ulkoilu- ja telttailukohde.Kaunissaaren luonto on monipuolinen, metsineen ja kalliorantoineen. Kaunissaaressa yhdistyy sisäsaariston suoja ja rauha ja ulkosaariston rajuus ja ankaruus.

7151241 - baltic sea and rocky shore near helsinki, finland

Merellistä tunnelmaa Helsingin saaristossa.

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment