Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Teemat > Luonnonystävän Brasilia

Teemat

Luonnonystävän Brasilia

Luonnonystävän Brasilia
tammikuu 27
14:29 2016

Brasilia on pinta-alaltaan lähes Euroopan kokoinen valtio. Sen alueeseen kuuluu erilaisia ilmastoja, dramaattisesti toisistaan poikkeavia pinnanmuotoja, kasvillisuusalueita ja maisemia. Luonnonystävän Brasilia on täynnä seikkailuja ja unohtumattomia kokemuksia. Ei ole siis ihme että ekoturismi Brasiliassa on kovassa nousussa!

Brasilian luonnonpuistot ja -kohteet ovat nykyisin hyvin suosittuja myös travellerien ja lomaturistien keskuudessa. Luontoloma Brasiliassa kannattaa suunnitella hyvin ja aikaa varata tarpeeksi, sillä välimatkat tässä valtavassa valtiossa voivat venyä pitkiksi. Varustaudu hyvin ja valmistaudu kohtaamaan jännittäviä seikkailuja! Bravoflyn blogi kokosi muutamia vinkkejä eri puolilta Brasiliaa helpottamaan matkasi suunnittelemista.

1. Amazonin sademetsä, Amazonas

Amazonian sademetsä

Tunnemme vasta pienen osan siitä, mitä viidakon seassa kuhisee

Amazonin sademetsä peittää yli puolet Brasilian pinta-alasta ja ylittää myös useamman sen naapurimaan rajan. Ihminen tuntee maailman suurimmasta sademetsästä vasta pienen osan. Luontoseikkailijalle pakollinen etappi on löytöretki Amazon-jokea pitkin, sekä ”vesien kohtaaminen”, jossa Rio Negron lähes musta vesi ja Amazon-joen vaaleampi virta kohtaavat sekoittumatta toisiinsa.

Tarkista halvat lennot Manaus ja valmistaudu seikkailuun!

2. Bonito, Mato Grosso do Sul

Gruta do Lago Azul

Gruta do Lago Azul on sininen järvi luolassa

Parinkymmenen kilometrin päässä Bonitosta sijaitsee kaunis Gruta do Lago Azul. Tämän kallion sisällä olevan kirkasvetisen luolajärven syvyydeksi on arvioitu paikoittain jopa 90 m. Boniton ympäristössä voit myös käydä kävelemässä puiden latvoja pitkin (Circuito Arvorismo) tai snorklata värikkäiden kalojen kanssa Rio da Prata-joen vesissä.

Halvat lennot Campo Grande (muutaman tunnin päässä Bonitosta).

3. Cascata do Caracol, Rio Grande do Sul

Cascata do Caracol on upea vesiputous Caracolin luonnonpuistossa. Putous on noin 130 korkea ja se purskahtaa yllättäen esiin tuuhean vihreän havupuumetsän siimeksestä. Kohde on Brasilian toiseksi suosituin luontokohde turistien keskuudessa.

Halvat lennto Porto Alegre (pari tuntia autolla).

4. Chapada Diamantina, Bahia

 

Poco Encantado

Poco Encantado on toinen Chapada Diamantinan kalliojärvistä

Chapada Diamantina on yli 1500 neliökilometriä kattava luonnonpuisto Bahian osavaltiossa. Yksi Brasilian näyttävimmistä vesiputouksista, Cachoeira da Fumaça, on yksi Chapada Diamantinan helmistä. Suosittelemme myös pulahdusta Poco Encantadon ja Poco Azulin kalliojärvien virkistävissä vesissä.

Halvat lennot Salvadoriin (ja sieltä esim. parin tunnin jatkoyhteys Lençoisin lentokentälle).

5. Chapada dos Veadeiros, Goias

Vale da Lua

Vale da Luan, eli Kuulaakson hämmentäviä maisemia

Chapada dos Veadeiros on 655 neliökilometriä kattava luonnonpuisto, joka sijaitsee Brasilian korkeimmalla tasangolla. Sen kalliomuodostelmat kuuluvat maailman vanhimpien joukkoon. Kallioiden lomassa juoksevat kirkasvetiset vesiputoukset tekevät vierailijaan lähtemättömän vaikutuksen.

Halvat lennot Brasiliaan (josta jatkoyhteyksillä luonnonpuistoon).

6. Fernando de Noronha, Pernambuco

Fernando de Noronha

Iltainen maisema Fernando de Noronhan saaristossa

Fernando de Noronhan saaristo muodostuu 21 pienestä vulkaanisesta saaresta. Sen vesissä uiskentelee kilpikonnia, haikaloja ja delfiinejä. Kohteena se on suosittu etenkin sukeltamista harrastavien parissa. Saariston ekosysteemin herkkyydestä johtuen, sen turistikapasiteettia kontrolloidaan tarkasti.

Halvat lennot Fortalezaan (josta jatkoyhteyksiä).

7. Iguaçun putoukset, Paraná

Iguaçun putokuset

Iguaçun putouksilla ihminen tuntee itsensä pieneksi

Iguaçun putoukset sijaitsevat kirjaimellisesti Brasilian ja Argentiinan rajalla. Paikoittain 80 metriä korkeissa putouksessa virtaavan veden määrää on vaikea kuvailla sanoin. Brasilian suosituin luontokohde on koettava itse paikan päällä.

Halvat lennot Foz do Iguacu.

8. Jalapão, Tocantins

Miltä kuulostaisi seikkailu 34 000 neliökilometriä suuressa trooppisessa savannissa? Maisemaa hallitsee savannin lisäksi vesiputoukset, lukuisat kirkasvetiset joet, laakea tasanko sekä korkeat hiekkadyynit. Tämä monipuolinen luonnonkohde sijaitsee ihan Brasilian sydämessä.

Lähin lentokenttä on Palmasin Brigadeiro Lysias Rodrigues Airport, mutta kenttä on pieni ja saattaa olla nopeampaa lentää joko Brasiliaan tai Salvadoriin ja jatkaa matkaa esim. autolla.

9. Monte Roraima, Roraima

Monte Roraima

Kuka vikana huipulla…

Monte Roraima on vuori joka sijaitsee Brasilian, Venezuelan ja Guyanan rajojen risteyksessä ja josta valtaosa sijaitsee Venezuelan puolella. Sen korkein kohta kohoaa lähes 3000 metriin. Monte Roraiman tasainen, ”laatikkomainen” muoto tekee siitä todella omituisen ja vaikuttavan näyn. Suositellaan vaeltajille ja kiipeilystä innostuneille!

Halvat lennot Manaukseen (sieltä jatkoyhteyksin Boa Vistan kautta luonnonpuistoon).

10. Pantanal, Mato Grosso do Sul

Kapybara

Kapybara on sympaattinen vesisika

Pantanal on maailman suurin kosteikko ja kooltaan lähes 200 000 neliökilometriä. Se toimii 1000 lintu-, 400 kala- ja 300 nisäkäslajin kotina. Elukoiden joukossa on värikkäitä asukkeja kuten kaimakaneja, tapiireja, jaguaareja, apinoita ja käärmeitä. Varaa useampi päivä tätä seikkailua varten!

Pantanalille pääsee esimerkiksi Campo Granden kautta.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment