Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Vinkkejä > Madridin kattoterassit

Vinkkejä

Madridin kattoterassit

kesäkuu 30
16:30 2016

De Madrid al cielo- Madridista taivaaseen kuuluu madridilainen sanonta. 667 metriä merenpinnasta tekeekin kaupungista Euroopan toiseksi korkeimmalla sijaitsevan kaupungin. Madrid on mainio vaihtoehto kesälomakohteeksi, vaikka meri on kaukana voi kaupungissa vilvoitella esimerkiksi uima-altailla tai Retiron puistossa puiden suojissa. Hellettä kesäisessä Madridissa riittää ja mittari nousee reippaasti yli kolmenkymmen paremmalle puolelle. Elokuussa kun useat paikalliset suuntaavat lomille voi miljoonakaupungissa nauttia lähes tyhjistä kaduista. Lämpimät illat kutsuvat viettämään rattoisia kesäiltoja tapaksista, hyvästä seurasta ja viinilasillista nauttien. Suurkaupungin vilskettä kannattaa Madridissa nousta ihailemaan kattoterasseille, joita kaupungissa on useita. Bravoflyn blogissa esittelyssä Madridin parhaimmat kattoterassit.

Halvat lennot Madridiin löydät täältä

Madridin maisemia kannattaa ihastella kattoterasseilla.

1. Gau&Café

Lavapiesin monikulttuurisesta asuinalueella sijaitsee suosittu Gau & Café. Tämä neljännessä kerroksessa sijaitseva kattoterassi on yksi Madridin salaisuuksista, sillä terassille ei ole lainkaan opasteita.  Terassi on jaettu kahteen osaan ja ruokia ja juomia pääsee halutessaan nauttimaan myös sisätiloihin. Terassilta on upeat näköalat Escuela Pias de San Fernandon vanhoihin 1700-luvun kivimuureihin.

2. Circulo de Bellas Artes

Circulo de Bellas Artesin katolta avautuu parhaimmat ja komeimmat maisemat Madridin kattojen ylle. Ravintolan ja baarin lisäksi Bellas Artesin terassilta löytyy aurinkotuoleja joissa voi nauttia kesäisestä tunnelmasta pitkin päivää. Bellas Artesin katto on iltaisin auki aina kahteen asti yöllä. Sisäänpääsymaksu terassille on 4 euroa.

Maisemat Circulo de Bellas Artesin katolta.

3. CentroCentro

Plaza de Cibelesillä sijaitsevan CentroCentron kulttuurikeskuksen näköalat eivät tarjoa yhtä hienoja puitteita kuin Circulo de Bellas Artesin kattoterassi, mutta CentroCentostakin on upeat näköalat pitkin Madridin keskustaa. Heinäkuussa Cibelesin aukiolla sijaitsevassa CentroCentro toimii myös ulkoilma elokuvateatterina. Silent cine-näytöksistä nautitaan kuulokkeet päässä ja popcornien lisäksi elokuvaevääksi voi ostaa lasin olutta tai viiniä.

4. El viajero

Pientä purtavaa ja kesäistä tunnelmaa löydät El viajeron terassilta La Latinasta. Kauniisti sisustettu terassi, kylmä ja raikas mojito ja herkulliset naposteltavat tekevät tästä paikasta yhden Bravoflyn suosikeista.

5. Hotel ME Plaza de Santa Ana

Kauniin Plaza de Santa Anan aukiolla voi kiivetä Hotel ME Madridin terassille maisemia katselemaan. Edellä mainittuihin verrattuna ME:n terassi on tyyristä lystiä kukkarolle mutta tunnelma taattua.

6. Faro de Moncloa

Salvador Pérez de Arroyon suunnittelema Faro de Moncloan näköalatornista, 92 metrin korkeudesta, näkee sekä Madridin kaupungin ylle että Guadarraman vuoristoon. Mocloan torni oli kiinni usean vuoden ajan mutta on jälleen avoinna yleisölle 3e sisäänpääsymaksua vastaan.

7. Apartosuites Jardines de Sabatin

Kuninkaalliset maisemat löydät Apartosuites Jardines de Sabatinin kattoterassilta. Upean plaza Orienten laidalla sijaitseva terassilta aukeaa näköalat kuninkaan linnaan, Sabatinin puutarhaan ja Templo de Debodiin. Sabatinin terassille kannattaa suunnata auringon laskun aikaan, sillä sanotaan että Orienten kulmilla näkee koko kaupungin komeimmat auringonlaskut.

8. Mercardo San Antón

Chuecassa Mercado San Antónin terassille kannattaa suunnata, oli kyseessä sitten alku-illan drinkit tai päiväkahvit. Ennen drinksuja suosittelemme tutustumaan kauppahallin monipuoliseen tapas- ja pinxto-tarjontaan.

Lämpöä ja kattoterasseja riittää kesäisessä Madridissa.

9.Hotel Oscar

Luksusterasseihin lukeutuu myös Plaza Vazquez de Mellalla sijaitsevan Hotel Oscarin urbaani ja muodikas terassi. Keskustan sykkeessä Chuecassa sijaitsevalta terassilta näkyy Gran Via ja Euroopan ensimmäinen pilvenpiirtäjä, 1929 rakennettu Telefonican rakennus.

10. Urban Hotel

Eleganssia ja coctaileja viidellä tähdellä tarjoilee Urban hotellin kattoterassi. Ydinkeskustassa Puerta del Solin tuntumassa sijaitsevalta terassilta on näköala Espanjan parlamenttirakennuksiin.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment