Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Matkakohteena Australia

Matkakohteet

Matkakohteena Australia

Matkakohteena Australia
joulukuu 22
17:56 2015

Australia on monipuolinen ja mielenkiintoinen matkakohde. Maan väestöön kuuluu niin kulttuurisesti, etnisesti, kielellisesti kuin uskonnollisestikin monenlaisia ihmisiä. Aboriginaalit ja Torres Strait Islander -kansat ovat asuneet maassa jo kymmeniä tuhansia vuosia, mutta useimmat australialaiset ovat 200 viime vuoden aikana saapuneiden siirtolaisten jälkeläisiä. Valtio jakautuu kuuteen osavaltioon ja kahteen territorioon. Australian pääkaupunki Canberra on hallinnollinen keskus, mutta turisteja kiinnostavat etenkin vilkkaat kulttuurikaupungit Sydney ja Melbourne. Muistathan että ennen matkaa sinun tulee hankkia viisumi. Viisumi Australiaan löytyy helposti netistä ja lisätiedon löytämiseksi kannattaa kääntyä suurlähetystön puoleen.

Harbour Bridge

Harbour Bridge ja Sydneyn oopperatalo ovat tunnettuja maamerkkejä

Bravofly auttaa sinua löytämään edulliset lennot Australiaan:

Australia on ennen kaikkea valtava matkakohde, joten nähtävää riittää jo itse mantereella sekä luonnonystävälle että kaupunkimatkailijalle. Toinen asia, joka Australiaa määrittää voimakkaasti, on sitä ympäröivän kolmen valtameren läsnäolo. Yli 80 prosenttia väestöstä asuukin 100 kilometrin säteellä merestä. Luontoelämykset ovat Australiassa vertaansa vailla, ja surffaajalle tämä maa on tunnetusti unelmakohde.

New South Wales, jossa suurin kaupunki Sydney sijaitsee, on Australian vanhin osavaltio – ja sai alkunsa vankisiirtolana. Victorian osavaltiossa sijaitsee toiseksi suurin kaupunki Melbourne, joka on Australian “kulttuuripääkaupunki”. Kolmanneksi suurin kaupunki Brisbane on Queenslandin osalvaltiossa, ja tämä alue on ilmastoltaan ihanteellinen ulkoilmaelämään. Siellä sijaitsee esimerkiksi kuuluisa Great Barrier Reef -riutta. Pohjois-territoriosta löytyy runsaasti aboriginaalien historiaa, ja siellä on myös upeaa luontoa, kuten muun muassa Kakadu National Park -kansallispuisto. Länsi-Australiassa on Perthin kaupunki sekä loistava, lähes 13 000 kilometrin rannikkolinja. Pienin osavaltio Tasmania on erillään mantereesta ja on tunnettu upeista kansallispuistoista sekä villistä luonnosta.

Ilmasto suosii etenkin surffaajaa

Bells Beach Surfing

Bells Beach on surffareiden suosikkikohteita

Australiassa vuodenajat ovat lämpötiloiltaan päinvastaiset kuin Euroopassa. Kesä kestää noin joulukuusta helmikuuhun, ja maaliskuusta toukokuuhun ulottuvaa aika tunnetaan syksynä. Trooppisella vyöhykkeellä vuosi jakautuu myös kuivaan- ja sadekauteen. Maassa on suurimmaksi osaksi selkeästi tunnistettavat neljä vuodenaikaa, mutta maan laajuudesta ja maantieteellisestä vaihtelevuudesta johtuen voit kokea hyvinkin erilaisia luontoelämyksiä maan eri osissa, eri vuodenakoina. Vaikka Australia on tunnettu auringonpaisteesta voi maan korkeimmalla vuoristolla, eli Australian Alpeilla jopa lasketella!

Surffaajalle Australia on paratiisi. Sekä Melbournesta, Sydneystä, Adelaidesta, Brisbanesta että Perthistä käsin pääsee mahtaville surffausrannoille. Melbournen läheltä mainittakoon muun muassa Bells Beach, jossa järjestetään vuosittainen Rip Curl Pro Surf -festivaali. Sydneystä puolestaan kannattaa lähteä uikkarit jalassa ainakin kuuluisalle ja TV:stäkin tutulle Bondi-rannalle. Queenslandin “Gold Coast” on oikea himosurffaajan unelmakohde, jota ei missään nimessä kannata jättää väliin.

Australia on luonnonystävän matkakohde

Kaksitoista apostolia

12 Apostles, eli luonnon kalkkikivipatsaat Victoriassa

Australialaisen kansallisidentiteetin sydän on sen “Outback”, eli erämaa, jota pääsee tutkimaan turistinakin. Voit lähteä haastavalle seikkailumatkalle autolla tai hakeutua villimpiin maastoihin junalla. Karu erämää on Australian symboli, ja se liittyy olennaisesti aboriginaalikansojen historiaan ja perinteiseen elämäntapaan. Esimerkiksi Flinders Ranges, Longreach, Uluṟu-Kata Tjuṯa ja Kings Canyon ovat upeita nähtävyyksiä.

Luontoelämyksiä Australiassa löytyy vaikka millä mitalla: voit uida haiden kanssa (Ningaloo Reef), nähdä krokotiileja (Kakadu National Park), kellua kristallinkirkkaissa vesissä (Nitmiluk National Park) tai nähdä villieläimiä (Kangaroo Island). Kimberley-alueella sijaitsevat Mitchel Falls ja King George, maan suurimmat vesiputoukset. Tasmaniassa voit kokea vesiseikkailuja voimakkaan Franklin River –joen pyörteissä. Maailman hienoin koralliriutta on epäilemättä Queenslandin rannikon The Great Barrier Reef. Tällä alueella voit nähdä muun muassa kilpikonnia sekä uskomattoman hienon kalojen ja korallin väriloiston.

Ningaloo Reef

Ningaloon riutalla viihtyvät myös kilpikonnat

Australia on erinomainen valinta myös extreme-urheilun ystävälle, ja muun muassa melominen on suosittua. Blackwood River, Coorong, St Kilda Melbournessa tai Sydneyn Harbour Bridge sopivat tähän tarkoitukseen loistavasti. Tasmania on puolestaan uskaliaimmille, sillä sen Fanklin River on villi kokemus. Samoin Tully River Pohjois-Queenslandissa on mahtava. Voit vuokrata kajakin tunneittain tai lähteä varsinaiselle melontasafarille johonkin Australian kansallispuistoista.

Australia Rugby

Rugby on kriketin lisäksi Australian suosituimpia lajeja

Jos irtiotto arjesta innostaa ja auringonvalo kiinnostaa, suosittelemme Australiaa hyvänä lomakohteena. Bravofly auttaa sinua löytämään halvat lennot, joten ei muuta kuin laukut pakaten ja aurinkovoiteet mukaan!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment