Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Matkakohteena Pohjois-Norja

Matkakohteet

Matkakohteena Pohjois-Norja

8
SHARES

Ruija eli norjaksi Finnmark on Norjan pohjoisin osa, joka ulottuu Suomineidon käsivarren kohdalta Venäjän rajaan asti. Pohjois-Norjan jylhä ja puhdas luonto pitkine rantaviivoineen ja pienine kalastajakylineen odottavat matkailijoita. Matkailusesonki on vilkasta etenkin kesäisin ja ihmiset ympäri maailmaa käyvät kirjaimellisesti maailman laidalla etsimässä keskiyön aurinkoa.

Pohjois-Norja tarjoaa upeita patikointimahdollisuuksia ja vaikka Norja on tunnetusti kallis matkakohde tarjoavat lukuisat leirintäalueet mahdollisuuden yöpyä ja ruokailla edullisesti. Bravoflyn artikkelissa vinkkejä kohteista joihin kannattaa Pohjois-Norjassa tutustua.

Löydä lennot täältä.

Nordkapp- Euroopan laidalla

34044099 - globe monument at nordkapp, the northern point of europe,

Pohjois-Norjan tunnetuin maamerkki on Nordkapin maapallo.

Nordkapp on pohjoisen Finnmarkin ja samalla koko yksi Norjan suosituimmista kohteista. Nordkapp on Manner-Euroopan pohjoisin autoteitse saavutettava paikka. 307 metriä korkea kallionkieleke ja maapallomonumentti ovat vaikuttava näky. Kesäistä keskiyön aurinkoa saavutaan ihailemaan Nordkapin kielekkeelle ympäri maailmaa. Talvisin taivasta värittää upeat revontulet. Bravofly suosittelee pysähtymään myös Nordkapin läheisyydessä olevaan Skarsvågiin, josta Kirkeportenin leirintäalueelta lähtee 2,5km pitkä polku kohti upeaa Kirkeporten vuorimuodostumaa.

24670307 - kirkeporten near the north cape

Kirkeporten

Karasjok

Saamelaisten kulttuurinen pääkaupunki on Finnmarkin Karasjok. Karasjok (Kaarasjoki) sijaitsee Suomen ja Norjan rajan tuntumassa. Saamelaiskulttuurin saloihin voi tutustua Sápmi Culture Parkissa, jossa tutuksi tulevat niin neljäntuulenhatut kuin poronlassoaminenkin. Saamelaiskäräjät kokoontuvat Karajasjoella ja kodan muotoa jäljittelevä parlamenttirakennus on avoin vierailijoille.

Alta

14 000 asukkaan Alta on Finnmarkin läänin suurin kaupunki. Altan lähistöltä löydät Pohjois-Euroopan suurimman rotkon retkeilyreitteineen. Tie Tromssasta Altaan kulkee upeiden vuonojen vuorien välissä kiemurrellen. Altasta löydät lisäksi kuuluisat kalliopiirrokset, joilla osalla on ikää yli 6000 vuotta. Kalliopiirrosalue on Unescon maailmanperintökohde.

21987235 - rock carvings at alta, norway

Altan kalliopiirroksilla riittää ikää.

Olderfjord

Pienenpieni Olderfjord sijaitsee Runnesesin kylässä kauniin Porsangerin vuonon äärellä. Olderfjordissa sijaitsee Olderfjord Hotell Russeness Camping, johon Bravofly suosittelee majoittumaan. Mökkien lisäksi tarjolla on hotellihuoneita, telttapaikkoja ja sähkötolppia asuntovaunuille. Leirintäalueen ravintola tarjoilee herkkuruokia ja matkamuistomyymälästä voit ostella kotiinviemiset.

16456507 - summer sunset over fjord, finnmark, norway

Pohjois-Norjassa aurinko ei laske koko kesänä.

Järjestetäänpä Olderfjordissa kesän aikana jamejakin, jotka kokoavat yhteen lähialueen asukkaat ja paikalliset muusikot. Palvelua saa useilla kielillä, sillä norjalais-suomalaisessa omistuksessa olevan hotelli- ja leirintäalueen työntekijät edustavat useita kansalaisuuksia. Kannattaapa Olderfjodissa käydä morjenstamassa myös suloista hollantilaispariskuntaa, joka viettää kesänsä perinteisesti asuntoautossaan Olderfjordin rannalla.

Honningsvåg ja Kamøyvær

Olderfjordista 100km ylöspäin sijaitsee Honningsvåg, josta löytyy kalastuskulttuurista kertova Nordkappmuseet, ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä. Pohjois-Norjan suurimman kaupungin Honnigsvågin satama käy vilkkaana kesäisin ja löytyypä kaupungistamyös maan pohjoisin yökerho.

Noin 15 kilometriä Honningsvågista sijaitsee kaunis kalastakylä Kamøyvær, josta löydät sympaattisen East of the Sun-galleria ja ateljee. Alun perin saksalaislähtöinen taitelijan työt saavat inspiraation alueen kauniista puitteista ja keskiyönauringosta; maisemat muodostuvat paperille värikkäitä paperinpalasia yhdistellen.

Hammerfest

Hammerfestissä voi ihailla maailman pohjoisinta katolista kirkkoa, patikoida Manner-Norjan pohjoisimmalle jäätikölle ja matkata laivalla Nordkappiin ihailemaan keskiyönaurinkoa. Kaupungilla on synkkä historia; se on tuhoutunut peräti kolmeen otteeseen viimeisen 200 vuoden aikana. Kauniissa maailman pohjoisimmassa kaupungissa toimii The Royal and Ancient Polar Bear Society ja paikallishistoriaa esittelevä museo.

21201737 - hammerfest in norway

Hammerfest on pieni ja tunnelmallinen kalastajakylä.

Ei muuta kuin kos dig masse ja ha en kjempe god tur!

8
SHARES

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment