Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Matkakohteena Ranskan Baskimaa

Matkakohteet

Matkakohteena Ranskan Baskimaa

Espanjan yksi suosituin ja kaunein matkakohde on San Sebastian, josta kerroimme yhdessä kevään artikkeleissamme. San Sebastianin läheltä löytyy useita mielenkiintoisia matkakohteita ja koska kaupunki sijaitsee Ranskan rajan tuntumassa suosittelemme yhdistämään kaksi maata samalle kertaa. San Sebastiania kun lähtee kohti Ranskaa vastaan tulee  kaunis rantakaupunki Sant-Jean –de Luz ja rajan ylitettyä croisanntien tuoksuiset surffikaupungit Bayonna ja Biarritz.

Kiinnostava Baskimaa

Baskimaa muodostuu Espanjan puolella kolmesta historiallisesta provinssista, Álavasta, Biskajasta ja Gipuzkoasta. Lisäksi, pieni osa Baskimaasta ulottuu myös Ranskan puolelle.Alue on (per capita) Espanjan vaurain, paljolti teollisuuden ja konetekniikan ansiosta. Baskimaa on tunnettu erityisesti sen upeasta luonnosta, maailmankuulusta gastronomiasta ja ylpeästä kansasta (Euskal Herritarrak) joka sitä asuttaa. Baskeilla on oma historiallinen identiteettinsä, traditionsa ja persoonallinen kielensä (Euskara).

Baskimaan koluamiseksi Bravoflyn blogi suosittelee lentämään ensin Toulousiin. Sieltä matka jatkuu upeiden maisemien saattelemana läpi Baskimaan kohti Bilbaota, joko autolla tai alueen erinomaisilla julkisilla kulkuneuvoilla. Suosittelemme erityisesti käyttämään paikallista Euskotren-junapalvelua, joka yhdistää lukuisat pohjoisrannikon kylät ja kaupungit toisiinsa.

Biarritz

Surffareiden suosiossa olevassa Biarrezissa voi ensikertalaisetkin hypätä aaltojen vietäväksi ja nauttia haastavasta ja hauskasta lajista. Osa pitkistä uimarannoista ovat juuri surffareille tarkoitettua ja veteen ilman lautaa lähtevien kannattaa valita rantansa hyvin, vierivieren rantaviiva.  Surffaritunnelma välittyy rentona koko kaupungissa ja kesäisin espanjalaisten ja paarisitarien suosiossa. Biarritziin pääsee Pariisista TGV-suurnopeusjunalla. Biarritzissa on lentoasema, Biarritz-Anglet-Bayonnen lentoasema.

Bravofly suosittelee nauttimaan lounasta yhdessä kaupungin tunnetuimassa crepeterissa Crêperie Le Blé Noirissa, jota ei turhaan kehuta.  Suolaiseksi  galletiksi kannattaa valita Euskadi, jossa paikallinen serranon kinkku ja juusto sulautuvat herkulliseksi kokonaisuudeksi. Jälkiruuaksi maistuu crep suklaalla tai omenahyydykkellä.

biarritz-537274_1920

Biarriz on tunnettu surffareiden keskuudessa.

Pöytävaraus kannatta tehdä LTB La Tabla Basca-ravintolaan, jossa suositelemme tilaamaan illallismenun. Toinen suosittu ravintola Biarrizissa on Chez Albert.  Baskimaassa on useita Michelin tähdillä koristeltuja ravintoloita. Biarrizista Michelin tähtiä omaavat ravintolat ovat Le Rosiers, La Villa Eugénie, L´Atelier, L´impertinent ja Chateau de Brindos. Herkullisten crepsien lisäksi voi Biarrizissa herkutella maailman parhaaksi valitulla Thierry Bamasin jäätelöllä.

San Juan de Luz

Eleganssia, baskiarkkitehtuuria ja pitkiä hiekkarantoja tarjoilee Sant-Jean-de-Luzin pikkukaupunki. Rajan tuntumassa oleva kaupunki vetää kesäisin paljon espanjalaisia turisteja ja kesäkauden ulkopuolella suloinen kaupunki rauhoittuu tyystin. Saint-Jean-de Luzissa voi herkulla macaron-leivonnaisilla. Paikallinen leipuri tarjosi leivonnaisiaan Aurinkokuninkaan Ludvig XIV ja Espanjan infant Maria Teresan kunniaksi, jotka vihitiin kaupungissa vuonna 1660. Tunnettuja macaron-leivoksia voi käydä maistelemassa Maison Adamin-putiikissa.

Bayonna

Bayonna on tunnettu suklaastaan.  Baskimaan suklaanvalmistustaidot ovat peräisin juutalaisilta, jotka pakenivat 1500-luvulla Espanjan inkvisitota Ranskan puolelle.  Biarrizin ohella Bayonne sopii kaikille, jotka nauttivat maalauksellisista maisemista, rantaelämästä ja rauhallisuudesta. Vietä vaikka muutama päivä lepäillen, nauttien hyvästä ruoasta ja upeista maisemista. On syytä huomata, että hintataso on Ranskan puolella hieman Espanjaa korkeampi.

Bayonne

Rakennuksia joen rannalla, Bayonne

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment