Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Päiväretki Tampereelle

Matkakohteet

Päiväretki Tampereelle

Päiväretki Tampereelle
maaliskuu 15
21:06 2016

Tampere on ihmisen kokoinen kaupunki jossa riittää tekemistä ja nähtävää. Tampere tarjoaa kaikki tärkeimmät palvelut mitä kaupunkilainen voi toivoa; kulttuuria rakastaville löytyy museoita ja musiikkia, putiikkeja on suuremmista ketjuista käsityöhön ja eettiseen kauppaan erikoistuneisiin; ja ruokailusta ja seurustelusta innostuneille on kaikenlaista keittiötä ja kapakkaa. Parasta Tampereessa on ehkä kuitenkin sen luonnonläheisyys; keskustan kaduilla näkyy paljon vihreää ja heti sen ympäriltä löytyy mitä kauneimpia järvimaisemia ja metsiä. Jos et vielä asu ”Mansessa”, käy vaikka päiväretkellä tutustumassa, tai vietä koko viikonloppu! Bravoflyn blogissa vinkkaamme mitä ei sovi missata.

48521011_l

Tampere ja kaunis Näsijärvi

Keskusta

Tampereen keskusta on kompakti ja helposti ymmärrettävä kokonaisuus. Sen katukuvassa näkyy paljon punatiilisiä rakennuksia, siltoja ja vanhoja arvokkaita rakennuksia. Pääkatu Hämeenkadun varrelta löydät rautatieaseman, Stockmannin ja muut tunnetut ostospaikat, keskustorin teattereineen ja sen toisesta päästä myös Hämeenpuiston. Keskustaa tutkiessasi suosittelemme poikkeamaan ainakin Tuomiokirkolla ihailemassa kaupungin ehkä kauneinta rakennusta; Laukontorilla nauttimassa kupposen kahvia; Kauppahallissa ihmettelemässä mitä eri tiskeiltä löytyy; Finlaysonin alueella sivistymässä; sekä kaupunginkirjasto Metsossa.

16502951_l

Makuelämyksiä löytyy Tampereelta joka lähtöön.

Kun nälkä vihdoin iskee, tarjoaa keskusta monenlaista ratkaisua ongelmaan. Kauppahallissa voit nauttia varmasti tuoreista aineksista tehdyn lounaan. Jos mielesi tekee sushia, suosittelemme japanilaista ravintola Marusekia. Ravintola Zeytuun on vasta uusi tulokas Tampereen ravintolaskenessä, mutta on jo onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa yhtenä sen suosituimmista ruokailupaikoista. Oman suosikkipizzansa löytää jokainen Pizzeria Napolin listalta ja kaupungin parhaat burgerit (ja futispelit screenilta) Gastropub Sohosta. Ravintoloita riittää kummaltakin puolelta jokea, joten nälkäiseksi et varmasti tule jäämään!

Tammela ja yliopisto

Tampere on tunnetusti yksi suomen tärkeimmistä yliopistokaupungeista. Tampereen yliopisto sijaitsee ihan keskustan tuntumassa. Yliopistolla on myös vahvat juuret yhteiskunnallisessa tutkimuksessa ja sen kuuluisimpiin maistereihin kuuluu esimerkiksi Simo Frangén.

Yliopiston kulmilla pyöriessä kannattaa istahtaa aurinkoisena kesäpäivänä hetkeksi Kulttuuritalo Telakan värikkäälle terassille lataamaan akkuja paikallisten opiskelijoiden kanssa. Kun tentit on tentitty, käydään jälkipuinnit tavallisesti ravintola Tentissä. Sitten kun on aika todistaa maailmalle että nyt ollaan manselaistuttu, on tuoretta Tapolan mustaa tarjolla Tammelantorilla! Jos näet torin kulmassa sinisen food truckin, jonka kyljestä käsi ojentaa höyryävää lautasta, olet löytänyt yhden Tampereen ehkä tuntemattomammista helmistä, Katukeittiö Leidin.

Pispala & Pyynikki

Tampereen ehdottomia helmiä ovat aivan kaupungin keskustan vieressä olevat Pyynikin ja Pispalan vehreät historialliset kaupunginosat. Alueiden väliltä löydät niin vanhoja kauniita rakennuksia kuin myös ranta-, kallio- ja metsämaisemia. Jos mielesi tekee saunomaan, suosittelemme lämpimästi nappaamaan pyyhkeen kainaloon ja suunnistamaan Rajaportin saunalle. Löylyjen jälkeen kannattaa piipahtaa ihan vieressä olevassa Pispalan Pulterissa syömässä ja tankkaamassa.

Kiipeä myös harjun päälle tervehtimään kaatuneiden punasotilaiden muistomerkkiä, tutkimaan Lauri Viita -museota ja nauttimaan kaupungin upeimmista maisemista. Cafe Pispala on suhteellisen uusi, mutta kauan kaivattu lisä kauniin alueen palveluihin. Pienen kahvilan palvelu ja tarjonta on pienen jonottamisen arvoinen, sen takaamme! Tampereen tunnetuimmat pullakahvit löydät tietenkin Pyynikin Näkötornin Munkkikahvilasta. Kauniina kesäpäivänä voit liittyä paikallisten hippiäisten seuraan Tahmelan uimarannalle ja vaikka pulahtaa järvessä kun meno käy liian kuumaksi.

Tulet varmasti viihtymään Tampereella, kun varaat mukaan hyvät kävelykengät ja leppoisan asenteen. Jos vinkkilistassamme jäi jokin suosikki mainitsematta, auta meitä täydentämään sitä ja jätä viestiä sivun alaosassa!

39044966_l

Tunnetun huvipuiston karusellit täyttyvät kesäisin iloisista temmeltäjistä.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment