Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Päiväretkiä Malagasta

Matkakohteet

Päiväretkiä Malagasta

heinäkuu 01
14:20 2016

Etelä-Espanja ja Costa del Solin hiekkarannat ovat olleet suomalaisten matkaajien suosiossa jo vuosia.  Suositun Malagan lisäksi löytyy Aurinkorannalta useita tunnelmallisia pikkukyliä ja isompiakin kaupunkeja, joihin voi helposti tehdä päiväretkiä sekä omalla autolla että julkisilla kulkuvälineillä. Bravoflyn esittelyssä päiväretkikohteita Malagasta.

Varaa edulliset lennot Malagaan täältä

Ronda

Ronda on Andaluciassa on Tajo-rotkon reunalla sijaitseva upea kylä jota ei kannata jättää väliin! Mielettömät maisemat ja herkullinen gastronomia eivät jätä ketään kylmäksi. 800 metriä korkean Tajo-rotkon molemmille puolille sijoittuva kylä ja sitä yhdistävä silta tarjoaa upeat maisemat Serrania de Rondan vuoristolle.

20793540 - ronda, spain panoramic view of the old city of ronda spain

Kaunis Ronda on ehdoton matkakohde Andalusiassa, oli kyseessä sitten päiväretki tai pidempikin reissu.

Nerja

Kalastajakylänä tunnettu Nerja on viehättävä kylä yli 20 000 asukkaineen. Nerja on tunnettu etenkin tippukiviluolistaan ja upeista rannoistaan.  Tippukiviluolista löytyy maailman pisin tippukivipylväs sekä neandertalinihmisten taiteilemia luolamaalauksia 42 000 vuoden takaa. Suosittuja rantoja puolestaan ovat etenkin Burriana, Playa Alberquillasin, Las Calas del Pinon ja Playa El Cañuelon. Burriana tuli tunnetuksi espanjalaisesta Verano Azul- sarjasta. Hienot valokuvat voi käydä nappaamassa Euroopan parvekkeelta; Balcon de Europa on näköalatasanne ja Nerjan maamerkki.

Acebuchal ja Frigiliana

Muutaman kilometrin päässä Nerjasta sijaitseva Acebuchalin kylä on yksi Costa del Solin suojellummista aarteista. Valkoista Acebuchal kylää ympäröi Sierra Tejedan, Almijaran ja Alhaman vuoristo luonnonpuistoineen.

Acebuchalin lähellä sijaitsee toinen kaunis valkoinen kylä, Frigiliana, jota ei turhaan kutsuta Andalucian kauneimmaksi valkoiseksi puebloksi. Kapeat kadut ja upeat Axarquian alueen niityt ja kukkulat tekevät Fligilianasta käymisen arvoisen.

Caminito del Rey

Caminito de Rey tunnettiin aikoinaan maailman vaarallisimpana kävelytienä ja epäonniset saattoivat tipahtaa polulta suoraan rotkon syövereihin. Tänä päivänä kunnostettu Caminito del Rey on yksi Malagan maakunnan suosituimpia nähtävyyksiä.

23386685 - royal trail (el caminito del rey) in gorge chorro, malaga province, spain

El Caminito de Reyn henkeäsalpaavat maisemat odottavat n. 1,5 päässä Malagasta

Marbella

Luksuskohteena tunnettu Marbella sijaitsee kätevän matkan päässä Malagasta. Paseo Maritimo – rantabulevardilla riittää ravintoloita ja ympärivuotinen miellyttävä sää pitää huolen siitä, että turisteja riittää. Silmänruokaa Marbellassa tarjoilee Porto Banus, jossa koreilee toistaan hienompia jahteja ja urheiluautoja. Marbellasta löytyy sekä Michelin-tähdellä varustettuja gourmet-ravintoloita että pieniä tapas-baareja.

Casares

Valkoisessa Casaresin kylässä riittää historiaa ja asutusta tässä kylässä on ollut jo esihistoriallisista ajoista lähtien. Casarresin vierailun ohella kannattaa tutustua Cresteellinnan ja Utreran luoliin, jotka sijaitsevat lähellä tätä sympaattista ja kaunista kylää.

Genalguacil

Päiväreissukohteeksi sopiva Genalguacil on tunnettu patikointi mahdollisuuksistaan ja gastronomiastaan.

Kävelyreittejä, tammipuita ja kotkia löydät Malagan maakunnassa sijaitsevasta Genalguacilista. Suosittussa patikointikohteessa löytyy useita kävelyreittejä ja kävelyretken päätteeksi maistuvat paikalliset herkut; Genalguacil on tunnettu etenkin raikkaasta gazpachuelo-keitosta ja sienimunakokkelista.

Mijas

Fuengirolan ja Marbellan välille sijoittuva Mijas on suosittu suomalaistenkin keskuudessa. Korkean vuoren rinteeltä avautuu kauniit maisemat pitkin aurinkorannikkoa. Kylän keskustasta löytyy useita illallispaikkoja ja paikallisia pikkubaareja.

Mitkä ovat omat suosikkisi Aurinkorannalla? Voit jättää vinkkejä kommenttikenttään.

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment