Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Pariskuntien Berliini

Matkakohteet

Pariskuntien Berliini

Pariskuntien Berliini
elokuu 28
14:43 2015

Berliiniin on helppo rakastua  – nopeammin kuin huomaatkaan. Berliini pariskunnille on romanttinen matkakohde.

Verrattuna Lontooseen ja Pariisiin tällä hetkellä suositussa Berliinissä on edullista viettää lomaa, vaikka pidemmänkin aikaa. Hinnat ovat halvat. Paikalliset kutsuvat kaupunkiaan ”arm, aber sexy”… eli köyhäksi, mutta seksikkääksi. Ja vetovoimaa Berliinistä löytyykin…

Berliini – Oiva matkakohde pariskunnille

Berliini – Oiva matkakohde pariskunnille

Luova kaupunki on taiteilijoiden ja muusikoiden suosiossa. David Bowie ja Depeche Moden Martin Gore asuivat Berliinissä. Muusikkojen elämään Berliinissä voi tutustua Berlin Musictours-turistikierroksilla.

Berliinin lennot löydät bravofly.fi-nettisivuilta. Myös halvat lennot Saksaan ovat nähtävissä samaisella sivustolla. Lento Berliiniin on lyhyt. Sen lisäksi jatkoyhteydet ovat mainiot. Air Berlin tarjoaa Berliinistä lentoja myös kaukomaihin, kuten Dubaihin, Aasiaan ja Amerikkaan. Ryanair ja easyJet lentävät Schönefeldin lentokentältä.

Pieneltä Tegelin lentokentältä matkaa voi jatkaa bussilla txl tai 128 (huomioi vaihto metroon Osloer Strasse-kadulla). Yllätä rakkaimpasi tilaamalla lontoolainen taksi lentokentälle…

Mitä tehdä Berliinissä? Haluatko tutustua aitoon Berliiniin, joka on kaukana turistirysistä? Turistikierroksen voit tehdä bussilla 100, jonka reitti kulkee Zoologischer Gartenin pysäkiltä Alexanderplatzille. Eksoottisemmin voit nauttia oppaan kyydistä rikshassa.

Berliini yllättää…

Voit yhdistää kaupinkoloman rannalla rentoutumiseen, sillä Berliinissä on yli 50 järveä, lukuisia kanavia ja kolme jokea. Rantavehkeet kannattaa siis pakata mukaan! Voit myös viedä rakkaimpasi romanttiselle siltaristeilylle, sillä Berliinissä on enemmän siltoja kuin Venetsiassa.

Risteily berliinissä - koe kaupungin kauniit sillat

Risteily berliinissä – koe kaupungin kauniit sillat

Kylpyläloma suhteellisen läheisessä Tropical Islandissa voi olla mieluinen yllätys rakkaallesi, kohde sopii niin pariskunnille kuin myös lapsiperheille. Berliinissä voit rentoutua päivän retken jälkeen Vapali spa Berlin-kylpylässä.

Yksi Berliinin tunnetuimmista symbooleista United Buddy Bears -karhujen lisäksi on Alexanderplatzilla oleva tv-torni. Liput kannattaa varata ajoissa netissä. Varmista, että sää on selkeä. Tv-tornissa voit skoolata rakkaimpasi kanssa ja nauttia näkymästä. Kuinka vihreä Berliini onkaan!

Berliinissä selfie-mahdollisuuksia on runsaasti

Berliinissä selfie-mahdollisuuksia on runsaasti

Shoppailu on vaivatonta Potsdamer Platzilla. Yhdessä Berliinin parhaimmista jäätelökahviloista Caffè e Gelatossa voi syödä myöhemmin yhteisen jäätelöannoksen. Kivenheiton päässä on Tiergarten, jonka varjoisessa siimeksessä on pikaapikaa luonnon helmassa keskellä kaupunkia. Lammet houkuttelevat vuokraamaan soutuveneen…

Berliinin ravintolat ovat kokemisen arvoisia. Zeus Pizza & Pide-pitseriassa voit nauttia rakkaimpasi kanssa hyvästä ruuasta, tarjolla on myös monia vegaaneja vaihtoehtoja. Läheisellä Simon-Dach-kadulla voi jatkaa illanviettoa pikkutunneille asti kahviloissa ja baareissa tai mennä moniin Berliinin klubeista kuten Bassy Cowboy Club sekä Kaffee Burger Mittessä.

Voit myös piipahtaa Babelsbergin filmistudioilla. Monet elokuvat on tehty kyseisillä studioilla tai Berliinissä, kuten The Bourne Ultimatum ja Inglourious Bastards. Tutustu vaikka Jack Chanin 80 päivässä maailman ympäri elokuvan kulisseihin. Elokuvassa aukio oli Trafalgar Square.

Ennen matkaa kannattaa tutustua, miten voit ostaa julkiseen liikenteen viikkolipun netissä. Netin kautta on myös helppo varata lippuja musikaaleihin tai jääkiekko-otteluihin. Kaupunkilehdissä voit selailla näyttelyiden, gallerioiden sekä museoiden tarjontaa. Kolmesta oopperasta ja lukuisista klubeista löytyy jokaisen musiikkimakuun jotakin.

Ei ihme, että Berliiniin palataan mielellään yhä uudelleen ja uudelleen.

 

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment