Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Piukalla budjetilla Lissabonissa

Matkakohteet

Piukalla budjetilla Lissabonissa

Piukalla budjetilla Lissabonissa
tammikuu 25
14:47 2016

Lissabon on erinomainen matkakohde piukalla budjetilla matkustavalle reissaajalle. Portugalin pääkaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Muihin Euroopan pääkaupunkeihin verrattuna Lissabon on myös varsin edullinen, eikä esimerkiksi pitkä viikonloppu sen historiallisissa maisemissa vie vararikkoon. Kukkulan rinteelle rakennetun kaupungin kujilta löytyy aina jotain mielenkiintoista nähätävää ja koettavaa. Portugalin pääkaupunki on historiallisesti ja kulttuurisesti varsinainen aarre! Listasimme kymmenen vinkkiä sinulle, joka tahdot vierailla edullisesti Lissabonissa.

Bravofly auttaa sinua myös löytämään:

1. Halvalla liikkuminen

Lissabonin näkee parhaiten katutasolta, joten muista ottaa Lissaboniin hyvät kävelykengät mukaan. Suosittelemme hankkimaan myös Lisboa Cardin heti kaupunkiin saavuttuasi. Kortilla pääsee ilmaiseksi sisälle lukuisiin museoihin ja nähtävyyksiin. Lisäksi Lisboa Card käy lippuna julkisiin kulkuvälineisiin. Kortti oikeuttaa myös alennuksiin monissa muissa upeissa kohteissa, niin kaupungin sisällä kuin sen läheisyydessäkin. Kortin voi ostaa turisti-infopisteistä ja netistä.

2. Ilmainen visiitti Torre de Belémille

Torre de Belém kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin ja on yksi Portugalin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se valmistui vuonna 1519 ja on siitä lähtien suojellut kaupunkia Tajo-joen suulla. Tornilla on oma tärkeä paikkansa tämän merenkäynnistä aina eläneen entisen imperiumin pitkässä ja seikkailuntäytteisessä historiassa. Sisäänpääsy on ilmainen kaikille jokaisen kuun ensimmäisenä sunnuntaina ja tietenkin Lisboa korttia kantaville (muuten sisäänpääsy kustantaa 6€).

Torre de Belém

Torre de Belém on yksi Lissabonin tunnetuimmista maamerkeistä

3. Iltakävely vedenrajaa seuraillen on korvaamaton kokemus

Kävele kauniin Belémin kaupunginosan vedenrajaa pitkin ja nauti täysin rinnoin tunnelmasta. Mukava kävelyreitti on rauhallisen Docas de Belémin ja hieman eläväisemmän Docas de Santo Amaron välillä. Matkan varrella voit piipahtaa mielenkiintoisessa sähkömuseossa, jonka tunnistat komeista punaisista tiiliseinistä ja suurista ikkunoista. Museon jälkeen voit kävellä rautatielaitoksen vanhoille makasiinirakennuksille, joiden seassa alkaa happy hourin aikoihin kuhisemaan.

Historiallinen Lissabon on täynnä tunnelmaa iltaisin

Historiallinen Lissabon on täynnä tunnelmaa iltaisin

4. Muita ilmaisia museoita

Portugalin tärkeimmässä taidemuseossa, museo Gulbenkianissa, pääset vierailemaan ilmaiseksi jokaisena sunnuntaina. Sen kokoelmassa on mestareiden kuten Rembrandtin, Rodinin, van Dyckin, Turnerin ja Manet’n mestariteoksia. Museo do Azulejosissa pääset ihastelemaan upeita ja taidokkaasti tehtyjä koristeellisia azulejoja, eli keraamisia koristelaattoja. Laattoja pääsee ihailemaan ilmaiseksi jokaisen kuun ensimmäisenä sunnuntaina, klo 12 asti.

5. Raitiovaunu 28

Lissabonin katukuvan yksi eleganteimmista tunnusmerkeistä on 30-luvulta peräisin olevat vanhanaikaiset ratikat. Linja 28 on ratikkalinjoista pisin ja reitiltään mielenkiintoisin. Se kulkee Baixan, Graçan, Alfaman ja Estrelan kaupunginosien läpi ja kiipeää urheasti jyrkän ylämäen Baixasta Alfaman päällä olevalle linnoitukselle. Kesällä tätä erikoista raitiovaunukyytiä varten kannattaa kuitenkin herätä aikaisin, sillä tunnettu linja on aamupäivästä lähtien täynnä matkustajia.

Raitiovaunu 28

Istu kyytiin ja nauti maisemista

6. Fado-laulut kertovat tunteesta nimeltä saudade

Fado on varmasti ensimmäinen sana joka nousee mieleen kun puhutaan Lissabonin musiikkikulttuurista. Fadot ovat melankolisia lauluja jotka kertovat tunteesta nimeltä saudade. Saudade tarkoittaa vapaasti käännettynä ’kaipuuta’, mutta sen todellisen merkityksen voi ymmärtää vain henkilö joka on perehtynyt syvällisestiportugalilaiseen sielunmaisemaan.

7. Lissabonin urbaani musiikkiskene

Fadoista voit lukea mistä tahansa Lissabonia käsittelevästä turistioppaasta, mutta fado ei tietenkään ole paikallisen musiikkiskenen ainoa mielenkiintoinen elementti. Lissabonilainen nuoriso ei vietä kaikkia iltojaan hämyisissä baareissa fadoja laulellen. Kuten nuorilla on tapana, he hakeutuvat kaduille.

Lissabonissa on viime vuosina syntynyt erittäin eläväinen ja omalaatuinen urbaanin musiikin kulttuuri, joka käyttää kaupunkikuvan karuimpien kulmien koko kauneutta innoituksensa lähteenä. Rautatielaitoksen vanhojen makasiinirakennusten murtuneiden seinien lomasta alkaa illan saapuessa kuulua tanssimusiikkia. Lissabonissa tanssimusiikilla itsellään on omia erikoispiirteitä ja sen yhtenä tunnuspiirteenä on afrikkalaisten rytmien sekoittuminen moderniin tanssimusiikkiin. Meininki telakoilla on yhteisöllistä ja motiivit positiivisia, suosittelemme kaikille nuorille sieluille!

8. Katolilaisia ja kattomaisemia

Kristinuskolla on kaupungissa pitkät juuret. Lissabon sai ensimmäisen piispansa 300-luvun puolessa välissä. Sen jälkeen kaupungin uskonnollisessa historiassa on tapahtunut paljon, mutta katolilainen uskonto on säilyttänyt asemansa tärkeimpänä uskontosuuntana. Kuten aina, tämä näkyy tietenkin myös katukuvassa.

Merkittävimpien uskonnollisten nähtävyyksien joukkoon kuuluvat ainakin Lissabonin katedraali (Sé), São Vicente de Foran luostari (jonka katolta on aivan upeat näköalat) sekä yksi maailman ensimmäisistä jesuiittakirkoista, Igreja de São Roque. Kaikkiin näihin on myös ilmainen sisäänpääsy.

9. Sitä sun tätä katumyyjäisistä

Miellyttävä vierailukohde, varsinkin aurinkoisella säällä, on Campo de Santa Claran ulkoilmamyyjäiset, Feira da Ladra. Kyse ei ole suorassa linjassa rivissä olevista myyntikojuista eikä ylihintaisista koriste-esineistä ja konvehdeista. Kyse on oikeammin torikirppiksestä paljaan taivaan alla. Käy tekemässä löytöjä, tutki käytettyjä huonekaluja, vaatteita ja esineitä. Myyjäisiä järjestetään tiistaisin ja lauantaisin ja ne loppuvat aina viideltä iltapäivällä.

10. Edullista ja hyvää ruokaa

Lissabon on oikea kaupunki sinulle, joka nautit rehellisestä hyvästä ruoasta, etkä tahdo maksaa siitä mahdottomia. Euroopan pääkaupungeista Lissabonin hintataso on edullisemmasta päästä. Meren läheisyys tarkoittaa myös, että tarjolla on upeita makukokemuksia ja tuoreita aineksia. Kun valitset ravintolasi huolella, pääset nauttimaan maanläheisestä ja rennosta tunnelmasta, jonka lisäksi mahasi täyttyy hyvinkin alle 15 eurolla.

Päivälliseksi suosittelemme kierrosta Lissabonin baareissa ja ravintoloissa, joissa tarjoillaan petiscos -annoksia. Kyse on espanjalaisen tapan tyylisestä annoksesta. Petiscoja on perinteisesti napsittu ennen ruokailua, mutta nykyään ne usein korvaavat kokonaisen aterian (ja aiheuttavat riippuvuutta herkkusuiden keskuudessa). Petiscoja nautitaan hyvässä seurassa, paikallisen hyvän viinin tai oluen kanssa. Bom apetite!

Vieraile Bravoflyn sivuilla ja löydä:

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment