Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Puolaa Parhaimmillaan – Viikonloppu Varsovassa

Matkakohteet

Puolaa Parhaimmillaan – Viikonloppu Varsovassa

Puolaa Parhaimmillaan – Viikonloppu Varsovassa
toukokuu 27
13:49 2015

Uudeksi Berliiniksikin luonnehdittu Varsova on kaunis ja elämää sykkivä suurkaupunki. Täällä historia kohtaa nykyajan – 2000-luvun ja kommunistiajan pilvenpiirtäjät kohoavat taivaisiin uudistettujen historiallisten rakennusten keskeltä.

Helsingistä Varsovaan lentää muun muassa puolalainen LOT, SAS/Blue1 sekä Norwegian.

 

Varsova kolaasi

Varsovan ostokset

Jos olet kyllästynyt Tallinnan risteilyihin, matka Varsovaan on oiva vaihtoehto. Ostoksia löytyy joka makuun – aina luksusketjuista jättimäisiin kauppakeskuksiin sekä väkeä viliseviin toreihin ja basaareihin.

Ostoskeskuksista mainittakoon Arkadia, joka on Keski-Euroopan suurin kauppagalleria. Jos olet halvemman tai vanhemman tavaran perään, Varsovan urheilustadionin läheltä löydät lukuisia ulkoilma-kirpputoreja. Puolasta viedään vaatteiden lisäksi kotiin Suomeen muun muassa käsitöitä, ruokaa sekä tietenkin alkoholia.

 

Ravintolat ja yöelämä

Yksi Varsovan parhaista antimista on tietenkin laadukkaat ja samalla edulliset ravintolat. Puolalainen ruoka on maittavaa ja maukasta. Varmojen lähteiden mukaan Dawne Smaki-ravintolan tartaaripihvi on Euroopan parhaimpia! Eikä 39 Zlotyn hintakaan ole paha – 9,5 euroa (Zlotyt kääntyvät euroiksi jakamalla neljällä – 4 zlotya vastaa yhtä euroa)

Ruokaa ja kadun elämää Varsovassa. Kuva: Nora Strömbäck

Varsovan yöelämä on yhä villiä ja vapaata, siinä missä esimerkiksi Praha ja Berliini muuttuvat yhä turistimaisemmiksi. Varsovan asukkaat välttävät keskustan kaalliimpia yökerhoja, ja pysyttelevät enimmäkseen Stara Pragan ja Saska Kępan kaupunginosien trendikkäissä baareissa. Kokeile vaikka sekailaisilla retrolöydöillä sisustettua W oparach Absurdu:a. Toinen vaihtoehto on ainutlaatuinen tapahtumapaikka ja juhlatila Fabryka Trzciny, jossa järjestetään viikonloppuisin kaikenlaisia tapahtumia. – ”niin kuin 90-luvun Berliinissä”.

Nähtävyydet ja puistot

Tietenkin tärkeimmät nähtävyydet pitää myös ehtiä kiertää: Kulttuuripalatsi, Eläintarha sekä vanhan kaupungin linnoitus. Varsovassa on myös kauniita puistoja – hyvä aika vierailla kaupungissa on siis kesäisin! Englantilaistyylinen puisto Saski Park sekä perheystävällinen Łazienki Park täyttyvät lähikuukaisina kävelyllä olevista pariskunnista, piknikillä olevista perheista ja kaikenlaisesta rennosta väestä.

Varsovalainen kahvila

Varsovan kävelykadut ja kahvilat kutsuvat kulkijaa. Kuva: Nora Strömbäck

Lähde kaupunkilomalle Varsovaan!

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment