Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Ruokamatka Tallinnaan – katoavia baareja ja kansallisravintoloita

Matkakohteet

Ruokamatka Tallinnaan – katoavia baareja ja kansallisravintoloita

Ruokamatka Tallinnaan – katoavia baareja ja kansallisravintoloita
maaliskuu 02
17:45 2016

Suomalaisten suosituin matkakohde on vuodesta toiseen eteläisen naapurimme pääkaupunki Tallinna. Keväisellä Tallinnan reissulla kannattaa suunnatta reippaasti myös Vanhankaupungin muurien ulkopuolelle, jossa matkailijaa odottavat Telliskivi trendiravintoloineen ja kirppareineen sekä Lasnamäen kaupunginosan katoavat baarit.

Bravofly blogi otti yhteyttä Baltic Guide lehden päätoimittajaan Mikko Savikkoon, kysyäkseen Tallinnan ravintoloista ja tulevan kevään tapahtumista. Savikon mukaan Viro on muuttunut ravintolamaana parin vuosikymmenen aikana paljon. Tallinnasta löytyy niin trendiravintoloita kuin huippuluokan fine dining -paikkojakin–ja hintalaatusuhteet ovat kohdillaan.

NEUVOSTOAJAN PERINTÖ

”Suomalaiselle matkailijalle varmasti erilaisia elämyksiä tarjoavat kansallisravintolat. Enkä tarkoita tällä nykyaikaisia tai perinteisiä virolaisravintoloita tai venäläiskeittiötä. Neuvostoajan ”lahjana” täällä on esimerkiksi azerbaitsanilaista, georgialaisia, uzbekistanilaista, unkarilaista. Perustarjontaanhan Tallinnassa kuuluvat jenkki-, sushi-, thai-, italialaiset ja saksalaiset ravintolat. Löytyypä kaupungista kosher-ravintolakin, synagoogan vierestä. Ruokamatka maailman ympäri siis onnistuu”, pohtii Savikko.

Kapten Tenkes tutustuttaa unkarilaiseen ruokakulttuuriin

Kapten Tenkes tutustuttaa unkarilaiseen ruokakulttuuriin.

Mainio vaihtoehto azerbaitsanilaiselle makuelämykselle on Šeš-Beš-ravintola avotuligrilleineen. Ravintola sijaitsee vanhankaupungin tuntumassa ja siellä voit tutustua azerbaitsanilaisiin ruokalajeihin kuten dolma, bozbash kuin bozartm. Unkarilaisia herkkuja puolestaan voi maistella esimerkiksi Kapten Tenkes-ravintolassa. Kapten Tenkesin menu kuljettaa asiakkaan syvälle unkarilaiseen kulttuuriin ja perinteisiin ja tarjoaa jokaisen makupalan yhteydessä elämyksellisesti jotain uutta ja herkullista. Georgialaisia makuja löytyy Ruutli 18 sijaitsevassa ravintola Tsibilistä.

Shesh-Besh ravintolassa ruoka valmistuu avotulella

Shesh-Besh ravintolassa ruoka valmistuu avotulella.

KATOAVAT BAARIT

Baarivalikoima on Tallinnassa laaja ja kaupungin huurteista mallasta kannattaakin suunnata maistelemaan Baarimies Tallinnassa -kirja kädessä. Opas ohjaa matkailijan Tallinnan olutravintoloihin, kellarikapakoihin ja cocktailbaareihin ja esittelee sanoin ja kuvin kaupungin maltaista historiaa ja nykypäivää. Savikko vinkkaa Bravoflyn lukijoita ja Tallinnan matkailijoita harrastamaan aikamatkailua tutustumalla keskusta-alueen neuvostoaikaisiin baareihin. Näitä katoavia baareja, jotka tarjoavat häivähdyksen menneestä maailmasta, ovat esimerkiksi Energia Kohvik Kaubamajan vieressä sekä Hea sõber kahvila.  Myös Lasnamäen kaupunginosan kerrostalojen kellareista löytyy muutama baari, jossa voi käydä tunnustelemassa aidoista paikallista kapakkahenkeä.

UUDET TULOKKAAT

Kolm Sibulit moderni ravintola Telliskivessä.

Kolm Sibulit on moderni ravintola Telliskivessä.

Uudempia tulokkaita Tallinnan kattavassa ravintolamaailmassa ovat suuren suosion saavuttaneet NOA ja Kolm Sibulat– ravintolat. Trendikkäässä Telliskivessä sijaitseva Kolm Sipulat (kolme sipulia) on nykyaikainen maanläheinen ravintola, joka tarjoaa monipuolisia makuelämyksiä, ystävällistä palvelua ja viihtyisän sisustuksen. Ruokalistalla on etenkin keittoja ja erilaisia nuudeliruokia. Ravintola avattiin vuonna 2013 ja on valittu yhdeksi Viron 50 parhaimmista ravintoloista.

RME7xmchZ4Djx3zQFERyaBQxYFKX3BTh0FVI_-N4cuw,usiJjZzNhcUAVEroJc6uvHp4rxzVwEK1VlObGwKX90E,1GTvCS2avQTnbBxUwV4uIL9HGHFZvcUynGzarMUdzw0

Noa:sta avautuu kauniit maisemat Tallinnan vanhaankaupunkiin.

Tallinnan ja Viimsin rajalla sijaitsevan NOA:n ruokalistalta löytyy makuelämyksiä tasavertaisesti niin kasvis- kuin lihansyöjillekin.  Vanhankaupungin kaunis siluetti avautuu vierailijoille ravintolan kolmeen tasoon rakennetun ruokailutilan kerroksista ja aurinkoista kevätpäivää pääsee nauttimaan isolle, yli 100 asiakaspaikan terassille. Thairuuan ystäville suosittelemme Tai Bohravintolaa, joka tuo lautaselle aasialaista fuusiokeittiötä kukkarolle sopivin hinnoin.

Tai Boh @Lauri Laan

Tai Boh tarjoilee fuusioherkkuja värikkäässä ympäristössä, kuva Lauri Laan.

JAZZIA JA ELEKTROPOPPIA 

Keväisen ruokamatkan lisäksi etenkin jazzmusiikin ystäviä hemmotellaan, sillä Tallinnassa järjestetään huhtikuun lopulla Jazzkaar-festivaali. Kyseessä on Viron suurin ja kuuluisin kansainvälinen jazztapahtuma. Keskipisteenä ovat Telliskiven luovuuslinnakkeen salit mutta konsertteja järjestetään myös pitkin kaupunkia. Maalis-huhtikuussa järjestetään myös Tallinn Music Week, joka on kasvanut suureksi kansainväliseksi tapahtumaksi. Musiikkitarjontaan mahtuu paljon kaikkea elektropopista ja folkista myös klassiseen musiikkiin.

29723764_l

Tallinna tarjoaa keväällä ennen kaikkea musiikkia ja monipuolisia makuelämyksiä.

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment