Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Ruokamatkailua San Sebastianissa

Matkakohteet

Ruokamatkailua San Sebastianissa

Bravoflyn artikkelissa Kaixo! Matkakohteena Baskimaa kerrottiin Espanjan upeasta Baskimaasta. Tällä kertaa Bravoflyn artikkelissa tehdään ruokamatka San Sebastianiin, Baskimana helmeen ja kerrotaan blogin top 5 suosikkiravintolaa, joiden pinxtoja ei tule jättää väliin lomaillessasi San Sebastianissa. Merenrannalla sijaitseva San Sebastian on yksi koko Euroopan merkittävimmistä kulinaristisista keskuksista. San Sebastiánin vanhakaupunki on täynnä pieniä baareja joissa nautiskella pintxoja jatxakoli-valkoviiniä.

Katso halvat lennot Bilbao

26668139_ml

Ruokamatka San Sebiastianissa ei kukkaroa kevennä.

1. Pintxo de pimiento relleno – Bar Martinez

Bar Martinez on klassinen ja perinteinen pinxto-baari, jossa on tarjolla suuret määrät niin kylmiä kuin lämpimiä vaihtoehtoja. Suuresta valikoimasta kannattaa kokeilla ennen kaikkea suussa sulavia täytettyjä paprikoita; pimientos rellenos. Ravintola sijaitsee yhdellä San Sebastian suosituimmista pinxto-kaduista, Calle 31 de agostolla. Lattiat ovat usein täynnä hammastikkuja ja paperinpalasia mikä Espanjassa kertoo että paikka on suosittu ja käymisen arvoinen.

Pinxtot nautitaan usein seisten ja baaripöytiin nojaten; tässäkin ravintolassa on vain muutama pöytä. San Sebastianissa pinxtojen hinnat vaihtelevat n.3-8e välillä mutta viisi kuusi pinxtoakin vastaa jo täyttä illallista eli vatsan näillä herkuilla saa täyteen.

2. Brocheta de gambas- Bar Goiz Argi

Calle Fermin Calbetonilla sijaitsee Bar Goiz Argi, jossa pintxoksi kannattaa tilata herkullinen brocheta de gambas; valkosipuli brucheta leipänen. Brocheta de gambas on niin että se saa sinut tilaamaan toisen kierroksen samaa herkkua, joskin pintxo-kierroksen aikana kannattaa käydä useissa eri kohteissa ja kokeilla mahdollisimman montaa eri vaihtoehtoa. Pinxtot maistuvat valkoviinin ja portugalilaisen vinho verden tapaisien traxolin kanssa.

3062278_ml

Herkullisia pinxtoja riittää jokaisen makuun.

3. Pintxo de Foie – Bar Astelena

San Sebastian pikkukaduilla sijaitsee myös Bar Astelana, joka tarjoilee niin sanottuja luksus-pintxoja. Innovatiiviset reseptit yhdistyvät perinteisiin paikallisiin ruokiin. Tapaksia ja pintxoja voi tässä paikassa nauttia ulkoterassilla Plaza de la Constitucionin reunalla. Bar Astelenassa kannattaa erityisesti kokeilla pintxo de foie:ta.

 4. Carrilera de buey – Gandarias

Kaikkia pintxoja ei San Sebastianissa tarvitse nauttia leivän kanssa; ilman leipäsiä valikoimista löytyy niin paprikoita, tortillaa kuin Gandarias baarissa tarjottavaa carrirela de buye:ta. Annos tarjoillaan perunapyreen kanssa ja makumatkaa lennättää lomailijan keskelle Suomen tunnelmia; maku on hämmästykseksi kuin karjalanpaistissa ruskeine kastikkeineen ja perunamuuseineen. Buey maistuu erinomaiselta txakoli-lasillisen kylkiäisenä.

5. Campero – Campero especial

Jos illalla suuntaa kohti San Sebastian pintxo-taivasta voi lounaalla käydä Zurrion rannan tuntumassa sijaitsevassa Camperossa. Campero especialin tilattua saat eteesi pita-leipää ja hampurilaista muistuttavan leipäsen, jonka välissä riittää leikkeleitä ja vihanneksia. Hinnat eivät kukkaroa juuri kevennä ja vatsa pysyy täynnä iltaan asti.

¡Que aprovecho!

34692513_ml

Kauniit rannat ja taivaallinnen ruoka tekevät San Sebastianista suositun matkakohteen.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment