Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Suomalaisten 5 suosituinta lomakohdetta

Matkakohteet

Suomalaisten 5 suosituinta lomakohdetta

Suomalaisten 5 suosituinta lomakohdetta
heinäkuu 17
11:19 2015

Suomalaiset matkustavat ulkomaille keskimäärin kaksi kertaa vuodessa. Etenkin kaupunkilomat ovat vuodesta vuoteen yhä suositumpia. Tässä ovat viisi kaupunkia joihin suomalaiset mieluiten matkustavat:

Bravofly kysyi pohjoismaalaisilta matkailubloggaajilta, mikä tekee juuri näistä kaupungeista vierailun arvoisia. New Yorkissa viime syksynä käynyt leivontablogia Annin Uunissa kirjoittava Anni Paakkunainen kertoo siitä, mitä Suuressa Omenassa kannattaa nähdä ja tehdä. Roomasta meille kertoo Milja Köpsi, joka yleensä jakelee vinkkejään Italian pääkaupungista blogissaan Mama Caffè. Norjalainen Maria Ebbestad, joka kirjoittaa matkailublogia Reisetid, on matkustanat ympäri maailmaa ja kertoo haastattelussamme parhaat vinkit Lontoosta, Pariisista, ja Barcelonasta.

 

New York

NY

Miksi (ja kenelle) suosittelet New Yorkia?

Suosittelen New Yorkia kaikille, mutta erityisesti se sopii kaikenikäisille pariskunnille. Kaupungissa voi tehdä paljon erilaisia romanttisia juttuja. Romanttisia ja erittäin hyviä ravintoloita löytyy pilvin pimein. Treffeille voi mennä joka päivä eri paikkaan: broadwaylle teatteriin, ferryllä brooklyniin päiväretkelle, central parkiin kävelyretkelle ja kenties vaikka soutelemaan? Brooklynin silta on myös ihana paikka kävellä, niin illalla kuin päivälläkin. Suosittelen myös lähtemään New Yorkiin tyttöporukalla. Varsinkin Sinkkuelämää -fanit varmasti nauttivat kaupungista täysin rinnoin vierailemalla Carrien talolla ja muissa sarjasta tutuissa paikoissa. New Yorkissa on myös vilkas yöelämä ja mahtavia drinkkibaareja. Kesällä rooftop terassit ovat ykkösjuttu.

Mikä erottaa New Yorkin muista suurkaupungeista?

New York on jotenkin taianomainen kaupunki. Sieltä löytyy kaikkea ja kaikille. Teatteria, kulttuuria, fine diningia, kirpputoreja, puistoja, tapahtumia ja huippu ostosmahdollisuudet. Läheisiin outlet-kyliin pääsee myös kätevästi julkisilla kulkuvälineillä. Matkaa on noin 30- 60 minuuttia. New York yksinkertaisesti lumoaa.

Mitä New Yorkissa ei saa missän nimessä jättää väliin?

En pysty mainita vain yhtä paikkaa minne mennä tai mitä ei saa jättää välistä eli tässä muutama: Brooklyn Bridge, Central Park, Broadway (käy katsomassa joku näytös!), kesällä rooftop terassit (Gaasevoorth) ja Meatpacking District. Testaa myös ihanan Mangnolia Bakeryn juustokakut ja cupcaket.

Mikä on mielikaupunginosasi?

Ihastuin kaikkiin paikkoihin. Kaikissa kaupunginosissa on oma taikansa. Enemmän minuun tekevät vaikutuksen paikat ja tekeminen eri paikoissa.

Milloin on paras aika matkustaa kaupunkiin?

Olin itse loppukesästä ja ilmat pelkästään hellivät meitä. Nyt tarkoituksena olisi lähteä New Yorkiin jouluksi, joka kuulemma on kesän jälkeen yksi parhaimmista ajankodista matkustaa kaupunkiin. Sanotaan, että joulukuussa, jopa kyynisimmät joulun vihaajat pääsevät tunnelmaan. Eli loppukesä tai joulu. Uskon kyllä, että kevätkin on New Yorkissa ihana!

Mitkä ovat suosikkinähtävyytesi?

Minulla ei ole suosikkinähtävyyttä New Yorkissa. Nimittäin aina eniten ihastun paikkoihin ja tekemisiin matkustellessani. Yksi mikä jäi vahvasti mieleen oli Bryan Parkissa järjestetty ulkoilma-elokuvateatteri -tapahtuma. Puisto keskellä pilvenpiirtäjiä oli täynnä iloisa ihmisiä omien eväiden kanssa vilteillä ja penkeillä istuskellen. Ilma oli lämmin ja niin myös tunnelma. Muutamat ruokakojut myivät take away herkkuja lähistöllä. Meillä oli mahtava ja ikimuistoinen ilta. Toinen mainittava on Brooklynin Williamburgissa järjestettävä Open Food Market ”Smorgasburg”. Tästä tapahtumasta löytää kuvia blogistani ja se oli yksi matkamme kohokohdista.

 

Rooma

Rooma

Miksi (ja kenelle) suosittelet Roomaa?

Mikseipä kaikille, jopa lapsille riippuen siitä miten pitkään kaupungissa aiotaan viipyä.

Mikä erottaa Rooman muista suurkaupungeista?

Missään ei ole yhtä paljoa meidän eurooppalaisten yhteistä historiaa esillä katukuvassa näin mittavia määriä kuin Roomassa. Samaan aikaan Rooma on nykyaikainen kulinarismin kuin taiteen sekä historiankin monipuolinen taivas.

Mitä Roomassa ei saa missän nimessä jättää väliin?

Kävelyretkiä. Parhaiten näet tyylikkäitä ihmisiä, historian siipien havinaa ja törmäät ihaniin kahviloihin sekä ravintoloihin kävelemälle. Muista astella verkkaisesti ja tutkia niin yläilmoja kuin sivukujiakin.

Mikä on mielikaupunginosasi?

Monti. Montin modernit pikkuartesaaniputiikit kohtaavat rennon iltaelämän sekä yksinkertaisen mutta loistavan roomalaisen keittiön juuri täällä.

Milloin on paras aika matkustaa Roomaan?

Aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Roomassa sesonkia voi pidentää vaikkapa ympärivuorokautiseksi.

 

Lontoo

Lontoo

Mikä erottaa kaupungin muista eurooppalaisista suurkaupungeista?

Lontoo on moderni kaupunki, samalla kun englantilaiset pitävät perinteitä ja historiallisia rakennuksia korkeassa arvossa. Tämän seurauksena muun muassa yöelämä tarjoaa hyvän sekoituksen uusia baareja ja perinteisiä englantilaisia pubeja.

Mikä on suosikkikaupunginosasi?

Notting Hill on ehdottomasti Lontoon viehättävin kaupunginosa. Tämän lisäksi suosittelen Covent Gardenin shopping-aluetta.

Milloin kaupunkiin kannattaa matkustaa?

Lontoossa on jotain erikoisen hienoa joulun aikaan. Joulumarkkinat ja jouluteemaiset näyteikkunat tekevät lahjojen ostamisesta ihanan kokemuksen. Suosittelen kaikille Lontooseen matkustamista tänä taikamaisena vuodenaikana.

Miksi suosittelet tänne matkustamista?

– Lontoo on lyhyen lentomatkan päässä pohjoismaista, ja sopii siksi täydellisesti pitkään viikonloppun.

Mikä on paras Lontoon vinkkisi?

Mielestäni kaikkien Lontoossa vierailevien pitäisi jättää hetkeksi shoppailu väliin ja käydä Camdenissa. Täällä on kaikenlaisia pikkupuoteja ja baareja joissa voi istuskella tuntikausia ihmisiä katsellen.

 

Pariisi

Pariisi

Mikä erottaa kaupungin muista eurooppalaisista suurkaupungeista?

Pariisi on Euroopan romanttisin suurkaupunki. Etenkin pariskuntien kannattaa matkustaa tänne kokeakseen rakkauden kipinän ja hakemaan inspiraatiota muista uusrakkaista pareista.

Mikä tekee tästä kaupungista erikoisen?

Eiffelintorni, Notre Dame ja riemukaari ovat kuuluisia nähtävyyksiä, mutta nähtävyydet eivät ole syy siihen että pidän kaupungista. Pikemminkin pidän Pariisin rennosta tunnelmasta. Varsinkin romanttiset syksyillat ovat mahdottoman ihania.

Mikä on suosikkinähtävyytesi?

Rakkaussilta, jonka kaide äsken purettiin liiallisen painonsa takia, oli selvä suosikkini. Romantikkona ihastuin ideaan, että rakkauspari ripustaa lukon sillan kaiteeseen ja heittävät avaimen virtaaan. Nyt kun lukot ovat viety pois, Eiffelintorni on noussut suosikikseni. Varsin öisin sen loisto on taianomaisen kaunista.

Mitä «piilotettuja aarteita» Pariisista löytyy?

Kaupungissa on uskomattoman paljon erilaisia markkinoita. Itse rakastan kirpputoreja, joista Marché aux Puces de Saint-Ouen on suosikkini. Se on maailman suurin antiikkimarkkina ja on avoinna maanantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

 

Barcelona

Barcelona

Mikä erottaa Barcelonan muista Eurooppalaisista kaupungeista?

Barcelonalla on fantastinen hiekkaranta, joka tekee siitä hyvän kaupunki-sekä rantalomakohteen.

Mikä on Barcelonassa erikoista?

Hyvä tunnelma, rento elämän rytmi ja leuto ilmasto tekee siitä yhden mielikaupungeistani Euroopassa. Varo kuitenkin taskuvarkaita!

Mikä on suosikkinähtävyytesi?

La Sagrada Familia on kaupungin suosituin nähtävyys ja toimii kaupungin symbolina. Kirkkoa aloitettiin rakentaa jo vuonna 1882, mutte se ei ole vieläkään valmis.

Mitä ei Barcelonassa kannata jättää väliin?

Täällä on lukemattomia tapasravintoloita joita kannattaa kokeilla – mutta parasta on kuitenkin ranta. Sinne voi mennä vaikka piknikille tai kokeille iltaisin SUP-lautailua rantaa pitkin.

 

Pidät sitten autenttisesta tunnelmasta, korkeasta temposta, romantiikasta, historiallisista pikkukaiduista tai kauniista rannoista, seuraava kaupunkilomasi on aina helposti varattavissa. Bravoflyn kotisvulta löydät hyviä tarjouksia kaikkiin unelmakohteisiisi. Muista myös katsoa suomalaisten matkailutrendejä kuvaava infografiikka, joka liittyy tähän artikkeliin.

Mikä suurkaupunki on sinun suosikkisi?

 

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment