Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Syysloma Kanariansaarilla – Aurinkoa talven odotukseen

Matkakohteet

Syysloma Kanariansaarilla – Aurinkoa talven odotukseen

Syysloma Kanariansaarilla – Aurinkoa talven odotukseen
syyskuu 10
00:03 2015

Kesälomat ovat ohi ja talvi lähestyy – mutta ei hätää: pian koittaa syysloma ja Kanariansaarilla voi vielä nauttia auringosta rannalla perheen ja ystävien kanssa!

Kanariansaarilla tarkoitetaan Teneriffan, Fuerteventuran, Gran Canarian, Lanzaroten, La Palman, La Gomeran ja El Hierron muodostamaa saaristoa, joka sijaitsee vain noin 100 km länteen Marokon eteläkärjestä Atlantin valtamerellä. Saarista suurin on tietenkin Teneriffa, jolla asuu hieman alle miljoona asukasta. Gran Canaria on lähes yhtä suuri kuin Teneriffa, mutta muut saaret ovat asukasmääriltään huomattavasti pienempiä.

Los Gigantes, Teneriffa - suosittu matkakohde Kanariansaarilla

Los Gigantes, Teneriffa – suosittu matkakohde Kanariansaarilla

Saariston sijainti tarkoittaa, että tämä Espanjalle kuuluva alue on ilmastonsa puolesta täydellinen syysloman viettoa varten. Vuoden keskilämpötila on 22 astetta ja syksylläkin lämpötilat kohoavat eteläisimmissä osissa jopa 30 asteen tienoille. Vulkaanisen saariston kauniit rannat, täydellinen sää ja upea luonto on tehnyt siitä turistien kestosuosikin jo vuosien ajan. Jokainen saari on omalaatuisensa, mutta jatkuvan turismin johdosta jokaisesta löytyy samalla erinomaiset puitteet lomailua varten.

Kanariansaaret ovat rannalla viihtyjän unelmakohde, sillä saarilta löytyy mitä erilaisempia hiekkarantoja. Hiljaisemmissa ja hieman pahimman vilinän ulkopuolella viihtyville sopiva paikka voisi olla esimerkiksi Lanzaroten Famara. Aavikkotunnelmia etsivälle sopivin rentoutumispaikka on Fuerteventuran Corralejo. Dramaattisempia maisemia tarjoaa Teneriffan mustahiekkainen El Bollullo, joka lepää rannassa komeiden vulkaanisten kalliomaisemien ympäröimänä. Muita suosittuja rantakohteita ovat Gran Canarian Maspalomas, Teneriffan Antequera, Lanzaroten Papagayo ja La Palman Charco Verde. Suositeltavia kohteita on liian monta nimeltä mainittavaksi, mikä tarkoittaa samalla, että jokaiseen makuun löytyy jotain.

Saariston vulkaaninen maaperä tekee siitä vaihtelevan, tuoreen ja mielenkiintoisen. Lomamatka Kanariansaarille on parasta viettää ulkoilmassa. Saaristot ovat täynnä mielenkiintoisia luonnonpuistoja. Yksi eksoottinen esimerkki on Timanfayan luonnonpuisto Lanzaroten lounaisosassa. Se on 1700-luvulla tulivuoren purkauksen seurauksena syntynyt alue, jonka maisemia hallitsevat laavakivilohkareet ja jossa kasvillisuutta ei vielä ole kovin paljon. Muita vaihtoehtoja ovat Gran Canarian kalliopatsaat, La Palman vihreät metsät ja Fuerteventuran dyynit. Patikoimisesta tosissaan innostuneille pikkuinen El Hierro tarjoaa helmen. Saaren kävelee läpi viikossa, jonka jälkeen jalkoja voi lepuuttaa esimerkiksi kylpylässä.

Kanariansaarilla on ainutlaatuinen luonto ja monia hienoja patikointipolkuja

Kanariansaarilla on ainutlaatuinen luonto ja monia hienoja patikointipolkuja

Jos rannat ja käveleminen alkavat jossain vaiheessa kyllästyttämään, löytyy Kanariansaarilta vaikka kuinka paljon muutakin tekemistä. Uimisesta pitäville mielenkiintoinen kohde on hyvin varustettu ja edullinen Puerto de la Cruzissa sijaitseva Lido Martinezin uima-allas kompleksi. Altaita löytyy kaiken ikäisille ja vesi on luonnon suolavettä.

Koska Kanariansaaret ovat tottuneet turismiin saariston pääelinkeinona, on sinne saapuminen ja majoittuminen helppoa. Hotelleja löytyy jokaiseen makuun ja laadukkaissa ravintoloissa syöminen on edullista. On myös tavallista vuokrata loma-asunto kerrostalosta, mutta asuntoja varatessa on oltava varovainen (esimerkiksi homeongelmat ovat yleisiä).

Suomesta voi lentää Kanariansaarille moneen eri kohteeseen. Tsekkaa itsellesi sopiva lento kohteisiin: Fuerteventura, La Gomera, Gran Canaria, Lanzarote ja Teneriffa.

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment