Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Syyslomalla Espanjaan; matkakohteena kaunis Castilla y León

Matkakohteet

Syyslomalla Espanjaan; matkakohteena kaunis Castilla y León

Syksyn alku tarkoittaa myös syyslomien suunnittelua; mainio vaihtoehto syksyiselle lomalle on Espanjan Castilla y Leónin maakunta. Bravofly suosittelee varaamaan meno-paluu lennot Madridiin ja jatkamaan sieltä matkaa kohti historiallisia kaupunkeja ja pikku kyliä; hyvien bussi- ja junayhteyksien päässä odottavat muun muassa Burgos, Salamanca, Ávila, Valladolid, Leon ja Segovia.

Burgos

burgos-92709_1920

Burgosin upea katedraali.Burgosin keskellä kokeilee Catedral de Burgos, jonka rakentaminen aloitettiin jo 1200-luvulla.  Espajan kulinaristisella kartalla Burgos tunnetaan mustamakkaran tapaisesta morcilla de Burgosista. Tätä herkkua kannattaa maistaa pienen oluen, cañan, kanssa tai esimerkiksi vuohenjuuston kera. Burgos on yksi Espanjan kylmempiä kaupunkeja ja talvella kaupunki saa usein ylleen lumipeitteen. Kaupungissa voi pistäytyä San Miguelin oluttetaalle ja tutustua ihmiskunnan historiaan Museo de la Evolucion– museossa.  Lounaspaikaksi Bravofly suosittelee etenkin Bellavista ravintolaa, joka tarjoilee espanjalaista perunamunakasta useilla eri täytteillä.

León

Tiesitkö että Barcelonan lisäksi Antonio Gaudin töitä löytyy myös muualta Espanjasta; jos haluat tutustua hänen varhaisimpiin töihin kannattaa suunnata Luoteis-Espanjassa sijaitsevaan Leónin kaupunkiin jonka tunnettu nähtävyys on Casa de Botines.  Toinen Leónin maamerkki on goottilainen Real Colegiata de San Isidro.

Leónilla ja koko Castilla y Leónin alueella on pitkä historia ja León perustettiin jo vuonna 68 roomalaisten tukikohdaksi; historiallisen sijaitinsa takia kaupunki oli taistelutanner ja valloituksien kohde useiden vuosien ajan. Leónissa on vahva tapaskulttuuri ja etenkin el Barrio Humedosta eli niin sanotusta kosteasta korttelista, löydät kaupungin suosituimmat tapakset ja lasilliset.

Salamanca

Salamanca tunnetaan ennen kaikkea yliopistostaan ja puhtaasta espanjan kielestä; kaupungissa järjestetään useita kielikursseja pitkin vuotta. Liikkuminen kooltaan pienessä olevassa kaupungissa on helppoa ja käytännön harjoittelua kieleen saa jutellessa ystävällisten paikallisten kanssa.  Salamancan yliopiston espanjankielenkurssit vetävät puoleensa etenkin aikuisopiskelijoita ja tutkinto-opiskeljoita tulee kaupunkiin ympäri maata.

Yliopiston ohella Salamanca on tunnettu arkkitehtuuristaan, jossa näkyy niin goottilaista, romaalaista, renesanssia ja barokkia. Nähtävyyksiin lukeutuvat jo mainittu yliopisto, Plaza Mayor ja upeat katedraalit Catedral Vieja ja Catedral Nueva. Salamancan keskusta on UNESCOn perintökohde.

main-square-448952_1920

Salamancassa uusi vuosi otetaan vastaan etukäteen ja opiskellaan ahkerasti espanjaa.

Espanjassa Erasmus-vaihtoa suorittavien kannattaa suunnata kaupunkiin joulukuun tienoilla jolloin kaupungissa järjestään yhdet suurimmista opiskelijabileistä Nochevieja-universitaria. Syyskuussa vietetään kaksiviikkoisija Virgen de la Vega:n juhlia. Salamancaan voi busseilla tai junilla tutustua Madridista myös päiväseltään vaikka suosittelemme vähintään yhdeksi yöksi jäämistä.

Valladolid

Pääsiäisenvietolla on Espanjassa omat erikoispiirteensä ja Castilla ja Léonin pääkaupungin Valladolidin procesión-kulkueet ovat Espanjan tunnetuimpia. Pääsiäisen ohella kaupunki tunnetaan syksyisin järjestettävistä elokuvajuhlista, joissa viime syksynä Suomi oli kutsuvierasmaana.

Salamancan ja Leonin ohella tapaskulttuuri elää vahvasti myös Valladolidissa. Tänne nopealla AVE-junalla hurauttaa Madridista alle tunnissa. Kukkarolle sopivia ravintoloita löytyy etenkin katedraalin läheisyydestä ja hienompia ravintoloita esimerkiksi Correos-kadulta. Paikallisia herkkuja voi käydä ostelemassa Mercado del Val –kauppahallista. Valladolid tunnetaan opiskeljakaupunkina ja yöelämä on vilkasta.

cathedral-253496_1920

Upeita katedraaleja ja kirkkoja löytyy pitkin Castilla ja Leónin maakuntaa.

Valladolin nähtävyyksiin lukeutuu Plaza Mayorin ohella uskonnollisiin esineisiin erikoistunut museo Museo de San Joaquin y Santa Ana, jossa on esillä myös muutama Goyan työ. Muistathan myös tutustua Plaza se San Pablon aukioon sekä San Pablon katedraaliin ja sen tunnettuun julkisivuun.  Kuluva vuosi on Miguel Cervantesin juhlavuosi ja tunnettu kirjailija asui kaupungissa 1605 Jolloin ensimmäinen osa Don Quijoten ilmestyi. Juhlavuoden kunniaksi kannattaa Valladolissa vierailla Cervantesin museossa, Museo Casa Cervantesissa.

Segovia

Segoviaan pääsee Madridista nopeimmilaan puolessa tunnissa ja on suosituimpia päiväretkikohteita pääkaupungista; kaupungin saa haltuunsa puolessa päivässä ja herkullisen lounaan jälkeen voi huoletta jatkaa matkaa kohti Madridia tai lähikyliä. Segovia tunnetaan Akveduktista, joka on niin ikään UNESCON maailmanperintökohde Segovian vanhankaupungin ohella. Toinen Segovian vetonaula on 1000-luvulla rakennettu Alcázarin-linnake, joka tuo väistämättä mieleen Walt Disneyn logon.  Segovian tunnetuin ravintola on yli satavuotias Meson de Candido, joka tarjoilee paikallista erikoisuutta imeväispossua, cochinillo asadaa.

Àvila

Madridista 100 kilometrin päässä sijaiseva Ávila on keskiaikainen kaupunki, jota kiertää 1000-1300-luvulla rakennetut muurit torneineen. Avilaan ei kannata lähteä tiukat housut jalassa, mikäli lounaaksi meinaa maistaa paikallista erikoisuutta El chuleton de Avila-pihviä jolla kokoa riittää. Alueen paikalisruuiassa toistuvat usein kasvikset ja erilaiset pavut. Jälkiruuaksi maistuu keltuaisista valmistetut Yemas de Santa Teresat.

spain-1566998_1920

Ávilan kaupunki muureineen.

Edulliset lennot Madridiin löydät täältä; majoituksia reissulle voit etsiä täältä. Haluatko kiertää Castilla y Leónin autolla; varaa autosi etukäteen!

¡Buen viaje!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment