Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Syystuulahduksia Itämereltä – vinkkejä Tallinnan ja Tukholman syksyyn

Matkakohteet

Syystuulahduksia Itämereltä – vinkkejä Tallinnan ja Tukholman syksyyn

Iki-ihanat suosikit Tallinna ja Tukholma tarjoavat syksyisen piristyksen arkeen. Bravoflyn artikkelissa kurkistetaan kaupunkien tapahtumakalentereihin. Tunnetuilla sini- ja punavalkoisilla laivoilla esiintyy tänä syksynä kattavat kokoonpanot Suomen tähtiartisteja. Laivamatkojen ohella kannattaa Tukholmaan ja Tallinnaan jäädä ainakin yhdeksi yöksi jotta saat syksyisistä kaupungeista enemmän irti. Hotellit sekä Tukholmaan että Tallinnaan löydät Bravoflyn sivuilta. Syyslomalla Silja Linen laivoilla lomalaisia laulattavat Elastinen, Sanni ja Antti Tuisku. Viking Linen-linjoilla puolestaan esiintyvät muun muassa Jukka Poika, Anni Kela, Anna Puu, Benjamin ja Roope Salminen & Koirat.

Bravoflyn blogin vinkkinä laivamatkaajille: kannattaa ostaa Tukholman metrolippu etukäteen laivan infosta, jolloin metropysäkillä säästyy jonottamiselta ja pääsee reippaasti seikkailemaan Tukholman kaduille.

Mitä kuuluu Tukholman syksyyn?

Hamburger Börsissa voi heittäytyä diskomusiikin pariin Alcazar- Disco Defenders-musikaalin myötä, joka saa ensi-iltansa syyskuun puolessa välissä. Håkan Hellström esiintyy Globenilla joulukuun alussa, suositun ruotsalaisartistin liput kannattaa varata jo nyt. Tukholmalaisteinit saavat nauttia myös Justin Beaberin konsertista syyskuussa ja teinitähti Selena Gomezin konsertista lokakuussa. Oktoberfestejä voi Münchehin sijaan viettää vallanmainiosti myös Tukholmassa; Tukholman Oktoberfestit järjestetään sekä 1.-3.9 että 8.-10.9. Skål!

Fika-tauolle syksyisen Tukholmaan.

Fika-tauolle Tukholmaan.

Tukholman Teknisen museon uusi näyttely on yksi suurimmista museoprojekteista koko Ruotsissa. MegaMind-näyttely stimuloi vierailijoiden aisteja uusilla tavoilla ja esittelee tulevaisuuden innovaatioita. MegaMind-näyttely on esillä vuoden loppuun ja sopii erinomaisesti kohteeksi niin risteilymatkustajille kuin kaupungissa pidempään viihtyville.

Tallinnan tapaan Tukholman perinteisiä syysmarkkinoita vietetään Skanssenilla 24.-25.9. Jazzia on luvassa myös Tukholmassa ja kaupungin jazz-festivaalit järjestetään 7.-16.10. Stockholm Jazz Festival on yksi Ruotsin suurimmista ja vanhimmista jazz-tapahtumista. Ethän myöskään unohda vuodesta 1999 lähtien joka kuun 4. Lokakuuta vietettävää kanelipullan päivää.  Lokakuun lopulla Millesgårdenissa esitetään Ateneumista tuttu Tove Janssonin näyttely. Muumeihin voi syksyn mittaan törmätä myös sinivalkoisilla laivoilla ja Junibackenissa.

Tiesitkö muuten mikä on SoFo-Night? Joka kuukauden viimeisenä torstaina Tukholman Södermalmilla SoFon (South of Folkungagatan) alueella kaupat ja putiikit sulkevat ovensa tavallista myöhempään.

Lisää vinkkejä syksyisestä tekemisestä Tukholmassa ja Tallinnasta voit jättää kommenttikenttään.

Lentäen Tukholmaan – halvat lennot löydät Bravoflyn sivuilta.

Syystapahtumia Tallinnassa

Syyskuun lopussa Tallinnassa soi jazz silla 16.-30.9 järjestettävän The Autumn Jazz festivaalin myötä jazz-konsertteja järjestetään ympäri kaupunkia. Oletko muuten jo käynyt Tallinnan uudessa muotikaupassa Shit and stuffissa? Kaupassa viettiin vastikään joulumarkkinoita!

Marraskuussa Tallinnassa järjestetään Pimeiden öiden elokuvafestivaali PÖFF, joka esittelee laajan tarjonnan kansainvälistä elokuvaa; festivaali koostuu pääohjelmistosta jonka ohella järjestetään muutama alafestivaali ja elokuva- ja yhteistuotantomarkkinat. Marraskuun alussa kaupungille kannattaa suunnata herkuttelemaan Tallinnan ravintolaviikon myötä. Syksyiseen Tallinnan kuuluu olennaisesti myös Martin markkinat, Viron suurin käsityö- ja perinnetapahtuma järjestetään 10.-13.11. Martin markkinoilla voi pyörähtää myös Helsingissä 19.-20.11.

Muualla Virossa syksyn tapahtumakalenterissa ovat muun muassa Kihnun saarella 30.9-2.10  järjestettävät Viulu-festivaalit ja Matsalun kansallispuistossa Länsi-Viron Lihulassa pidettävät Matsalun elokuvafestivaalit 21.-25.9. Tartussa 26.-30.9 järjestetään Reserachers´ Night Festival, jossa eri tieteenaloihin voi tutustua koko perheen voimin. Viljadissa vietetään sadonkorjuun juhlia Folk Music Harvest-festivaalien myötä lokakuun alussa, 7.-8.10.

tallinn-317071_1920

Ruskaretkelle Tallinnaan.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment