Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Vinkkejä > Tärpit Taiteiden yöhön

Vinkkejä

Tärpit Taiteiden yöhön

Helsingin Taiteiden yötä vietetään torstaina 25. elokuuta. Bravofly kokosi vinkkejä mielenkiintoisista tapahtumista loppukesäiseen iltaan ja yöhön.  Luvassa on monipuolista olemaa musiikkiesityksistä taidenäyttelyiden avajaisiin ja sirkuksesta kotimaisiin lyhytelokuviin. Ohjelman kokonaisuudessaan näet täältä.

Tutustu Teatterimuseoon

Lasten kanssa liikkuvien kannattaa poiketa Teatterimuseoon, joka avaa ovensa uudistuksien kera. Teatterimuseon näyttelyissä pääsee tutustumaan lastentatterimaailmoihin Kun maailma ei riitä-näyttelyn myötä sekä tutustumaan teatterin rekvisiittaruokiin! Pääseepä teatterissa tutustumaan myös muumeihin, jotka ovat seikkaileet teattereissa kautta aikojen; esillä on teatterin muumeja niin pukuina, valokuvina kuin luonnoksinakin.

Kun rekvisiittaruoka on nähty kannattaa suunnata Ruoholahdessa sijaitsevaan hotelli- ja ravintolamuseoon, joka tarjoaa retken suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin historiaan.
Taiteiden yönä museoon on ilmainen sisäänpääsy ja perheen pienimmille kuvassa muun muassa kuvasuunnista.

Musiikkia ja musiikkikasvatusta

Taiteiden yönä järjestetään useita konsertteja ja konsettien ohella kannattaa korvan taakse laittaa Helsingin yliopiston Tiedekulmassa järjestettävä keskustelu musiikkikasvatuksesta. Tilaisuus on osa Helsingin yliopiston Tiedekulman ja Taideyliopiston TIEDE + TAIDE –tapahtumasarjaa ja keskustelua johtaa professori Heikki Ruismäki. Helsingin yliopiston historiaan pääsee muuten tutustumaan myös opastetun kävelykierroksen myötä; ilmoittautmiset osoitteeseen yo-museo(at)helsinki.fi

Konserttivalikoimaan lukeutuu niin Bulevardilla, perinteistä New Orlens jazzia soittava Birger’s Ragtime. Solistina toimii Charlotta Kerbs. Hesperian puistossa esiintyy festareidenkin lavoilla nähty yhtye, Eskimovähemmistö soittiminaan kitara, bassobalalaika, trumpetti ja lipputangon nuppi. Ohjelmistossa muun muassa älämölöä, Pink Floydia ja maksua vastaan Black Sabbathin Paranoid. Café Engelissä soi flamencoa, espanjalaista kansanmusiikkia, Lähi-idän ja Latinalaisen amerikan vaikutteita yhdistävä Cuejero-musiikki.

helsinki-1269310_1920

Taiteiden yön tapahtumia järjestetään pitkin kaupunkia.

Salsaa, sambaa ja tanhua

Taiteiden yönä voi hurahtaa salsan vietäväksi ja kokeilla niin reggaetonia kuin paribachataa tanssikoulu Baila Bailan opettajien parissa. Eerikinkadulla sijaitsevassa tanssikoulussa tunnit alkavat 17.30 ja 18.00 ja tunneille on vapaa pääsy. Eikuin lantiot heilumaan ja nauttimaan!

Salsan lisäksi voi taiteiden yönä heittäytyä karnevaalisamban vietäväksi Espalla järjestettävän Império do Papagaio-ryhmän pop-up sambakoulun myötä. Ikärajaton tapahtuma järjestetään säävarauksella ja ilmojen salliessa kehotetaan pakkamaan mukaan korvatulpat.  Seurasaaressa lyhtyjen loisteessa tanssahdellaan tanhun pyörteissä klo 19-21 välillä. Antin-aukiolla esiintyy Tanhu-Visan tanssiryhmä.

Kotimaisia lyhytelokuvia

Katajanokalla esitetään uusia kotimaisia lyhytelokuvia ja ohjelmistossa on niin komediaa, draamaa kuin dokumenttejä. Katajanokalla esitettävät elokuvat ovat Anni Ojan animaatio Viikset, Kaika Astikaisen dokumentti Toivola, joka kertoo tarinan pientä maitotilaa pitävästä pariskunnasta. Joonas Rutasen draama Rakastan Annaa, Pia Andell draama Pysähtyminen, Virpi Suutarin dokumentti Eleganssi sekä Teemu Nilkin komedia Halko.

Erilaisista kaupunki-ilmiöistä kertovia lyhytelokuvia esitetään myös näyttelytila Laiturissa, jossa esillä on Metropolian ammattikorkeakoulun elokuva ja television tutkinto-ohjelman opiskelijoiden tuotoksia.

Recover Laboratory – sirkusta labyrinteissä

Helsingin Viikinmäen HSY:n jätevedenpuhdistamo tarjoaa puitteet unohtumattomalle taidekokemukselle maanalaisessa labyrintissa, jossa audiovisuaalinen ja kokemuksellinen labyrintti yhdistyy nykysirkukseen.  Kyseessä on kokonaisvaltainen sirkustaideperformanssi, jossa katsojat kiertävät noin kahden kilometrin labyrintin yksin. Teos on toteutettu aijemmin Turussa saa taiteiden yönä ensi-iltansa Helsingissä. Ilmoittautuminen etukäteen osoitteessa www.hsy.fi/sirkus

Ollaan yhteyksissä – lets keep in touch

Ollaan yhteyksissä – lets keep in touch– performanssi jättää pitkin kaupunkia vanhoja retropuhelimia soitto ohjeineen, puhelimella voit pirauttaa helsinkiläiselle tila- ja aikataitelijaille Marika Tomu Kaipaselle tai vaikka omalle äidillesi. Taitelija haluaa muistuttaa työllään menneiden aikojen puhelinkulttuurista, jossa “puhelu oli paikallaan oloa, kuuntelemista ja puhumista, vastaanottamista ja vuorovaikutusta”. Luurin voi liittää omaan älypuhelimeen. Puhelimien paikat löydät hästageilla ‪#‎ollaanyhteyksissa #‎letskeepintouch 

helsinki-889834_1920

Taiteiden yö järjestetään tänä vuonna 28. kerran ja on usealle merkkinä syksyn alkamisesta.

Venezialaiset naamiaiset

Sinebrychoffin taidemuseossa voi tutustua Paul Sinebrychoffin vaimon Fanny Grahnin elämään 1900-luvun Helsingissä sekä tutustua Tiepolo-venetsialaisia fantasioita-näyttelyyn, jonka yhteydessä voi nauttia Suomen Kamarimusiikkiseuran konsertista. Venezia on esillä myös Kansallisteatterissa, jossa taiteiden yön ohjelmistossa on muun muassa teatteri Metamorfoosin Pulcinella-esitys, naamiaistanssiaiset 1800-luvun napolilaisten hittien tahtiin sekä opastettuja kierroksia venezialaiseksi palaksi muutetussa Kansallisteatterissa. Paras naamio palkitaan .

Bravofly toivottaa lukioilleen mieluisaa Taiteiden yötä!

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment