Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Tukholmassa tapahtuu syksyllä ja jouluna

Matkakohteet

Tukholmassa tapahtuu syksyllä ja jouluna

Tukholmassa tapahtuu syksyllä ja jouluna
lokakuu 21
13:24 2015

Tukholma on suomalaisten suosikkimatkakohde ympäri vuoden. Tukholman tapahtumia kannattaa seurata myös syksyllä/jouluna 2015. Syksyn 2015 kohokohtiin kuuluu muun muassa Madonnan konsertti, ja joulun tunnelmalliset tapahtumat ovat oivallinen syy pistäytyä visiitillä länsinaapurimme pääkaupungissa. Et joudu kuluttamaan pitkiä aikoja matkustamiseen, nappaa vaikka lento Helsingistä Tukholmaan ja olet perillä noin tunnissa. Joulu Tukholmassa on täynnä tunnelmaa!

Kulttuurintäytteinen syksy

Lokakuun suurimpiin tapahtumiin kuuluvat perinteikäs Stockholm Jazz Festival ja Stockholm Open –tennisturnaus. Marraskuussa järjestetään pohjoismaiden tärkein elokuvafestivaali Stockholm International Film Festival. Tällä tapahtumalla on jo yli 25 vuoden historia, ja festivaaliin osallistui viime vuonna yli 140 000 filmifania ja ammattilaista. 14.11. tukholmalaiset saavat vieraakseen popin megatähden Madonnan, jonka esiintymispaikkana on Tele2-areena. Marraskuun tapahtumiin kuuluu myös Stockholm International Horse Show –hevostapahtuma.

Näyttelyiden ystävälle Tukholma on myös tänä talvena mahtava kaupunki. The Rise And Fall Of Ingrid Bergman. And Rise –näyttely juhlistaa ruotsalaisen elokuvaikonin syntymän satavuotispäivää, ja nähtävillä on muun muassa Andy Warholin näyttelijästä tekemä muotokuva. Powerful Babies – The impact of Keith Haring –näyttely on kunnianosoitus kyseistä maailmankuulua kuvataiteilijaa kohtaan, joka sai aikoinaan ristiriitaisen vastaanoton. Nordiska Museet:n Rustic Retro –näyttely esittelee aitoja 1700- ja 1800-luvun kodinesineitä, jotka ovat kiinnostavia erityisesti retro-tyylin ja värikkäiden pintojen ystäville.

Joulun rauhaa ja hyvää tunnelmaa Tukholmassa

Marraskuun lopulla Tukholma siirtyy joulunaikaan, ja tällöin kannattaa pistäytyä joulumyyjäisillä ulkoilmamuseo Skansenilla sekä vanhassakaupungissa. Vanhankaupungin myyjäiset ovat Tukholman tunnetuimmat ja perinteikkäimmät, ja ne pidetään Stortorget-aukiolla. Skansenin myyjäiset ovat myös klassikko, ja ne pidettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1903. Tukholman joulumyyjäisistä löydät esimerkiksi käsitöitä ja koristeita, ja voit maistaa myös savustettua makkaraa, poronlihaa ja perinteisiä joulukarkkeja. Joulu Tukholmassa maistuu mahtavalle!

Tukholma jouluostoksilla

Jouluostoksilla Tukholman keskustassa

13.12. on ruotsalaisille tärkeä Lucia-päivä, ja tällöin Lucia-neitoa juhlitaan Tukholmassa suurella musiikkikulkueella. Joulunaikaan keskustassa voi luistella ulkoilmaradalla Kungsträdgårdenissa, ja joulun tunnelmaan pääsee myös opastuksen avulla: ruotsalaisesta joulusta ja sen merkityksestä kertoville kierroksille voi liittyä vanhankaupungin Järntorgetilta. Halukkaat pääsevät myös ruotsalaiseen joulupöytään.

Perinteisesti jouluruokaan kuuluu muun muassa silliä, graavattua lohta, lihapateeta, näkkileipää, kinkkua, lihapullia punajuurisalaatin kera sekä lipeäkalaa. Näitä herkkuja voi nauttia Tukholman ravintoloissa koko joulukuun ajan, ja yksi tapa tutustua ruotsalaiseen jouluruokaan on Strömma-risteily. Vintage-laivalla seilatessasi voit ihastella kaupunkia ympäröivää saaristoa sekä nauttia perinteisiä juomia ja ruokia. Strömma tarjoaa useanlaisia risteilyjä, ja voit myös käydä Utön joulumarkkinoilla.

Joulun lomapäivinä Tukholma on hiljainen, mutta uudenvuodenaattona tunnelma on sen sijaan hyvinkin riehakas. Skansenilla vuoden vaihtumista on juhlittu jo vuodesta 1895 lähtien, ja keskiyön aikaan kaupungissa on ilotulitus.
Näiden vinkkien lisäksi Tukholma tarjoaa suuren määrän kiinnostavaa tekemistä, joten syksy ja talvi 2015 ovat hyviä hetkiä visiitille! Lennot Tukholmaan ovat lyhyitä, joten pienimuotoinenkin matka on oiva tapa nauttia tämän antoisan kaupungin tapahtumista ja sen tunnelmallisesta joulusta.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment