Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Urbaaniseikkailijan Brasilia

Matkakohteet

Urbaaniseikkailijan Brasilia

Urbaaniseikkailijan Brasilia
helmikuu 17
17:49 2016

Tammikuussa julkaisimme artikkelin Brasilian mahtavimmista luontokohteista. Tällä kertaa jatkamme Bravoflyn blogissa Brasilia-teemaa seikkailemalla maan urbaaneissa viidakoissa. Seuraavat mielenkiintoiset kaupungit Brasiliassa kannattaa nähdä reissun aikana. Brasilian parhaat kaupungit tarjoavat kulttuurikokemuksia vaativillekin reissaajille. Niissä usein sekoittuvat kolonialismin, paikalliskulttuurin ja modernin kaupunkisuunnittelun vaikutteet toisiinsa, luoden ainutlaatuisia urbaaneita maisemia.

Katso myös halvat lennot Brasilia

1. São Paulo

São Paulon keskusta

11 miljoonaa ihmistä tekee São Paulosta todellisen suurkaupunkin

Ensimmäinen asia mikä São Paulosta on sanottava on, että se on kerrassaan valtava. Vaikka valtaosa turisteista hakeutuukin ensin Rioon, todellinen travelleri ei jätä väliin Amerikkojen suurinta kaupunkia. Yli 11 miljoonaa ihmistä asuu tässä urbaanissa viidakossa. São Paulo on kulttuurien sulatusuuni, mikä näkyy kaupungin katukuvassa, kuuluu sen musiikissa ja tuoksuu sen keittiöissä.

2. Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Rion maisemat ovat tuttuja ympäri maailmaa

Rio de Janeiro on tietenkin se kaupunki, jota ei yksinkertaisesti voi jättää mainitsematta. Kaikki tuntevat avainsanat: karnevaalit, samba, jalkapallo, favelat, Cristo Redentor (kyllä, se kuuluisa Jeesus-patsas), Copacabana, jne. Mutta tiesitkö että nykyään voit yöpyä aidossa favelassa, paikallisen oppaan luona? Rio on aiheellisesti tunnettu kohtalaisen vaarallisena kaupunkina, mutta natiivi osaa kertoa sinulle missä kannattaa liikkua ja missä ei.

3. Salvador

Pelourinho, Salvador

Pelourinhon kaupunginosa heijastaa paikallisten elämäniloa

Bahian pääkaupunki (ja yksi maanosan vanhimmista kaupungeista) tunnetaan–ainakin paikallisten keskuudessa–Brasilian karnevaalipääkaupunkina. Pelourinho on se kaupunginosa johon tahdot hakeutua. Jo rakennusten värikkyys kertoo paljon paikallisten suhtautumisesta elämään. Voit myös surffata, uida, nauttia hyvästä ruoasta ja afrobrasilialaisesta kulttuurista maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa.

4. Recife

Recife

Kolonialistista arkkitehtuuria komeimmillaan Recifessä

Brasilian Venetsia tunnetaan lukuisista vesiväylistä ja silloista, mutta Pernambucon pääkaupunki on paljon muutakin. Historiallisessa kaupunginosassa kävellessäsi saatat huomata, että Recife perustettiin hollantilaisena siirtokuntana 1600-luvulla. Recifen hiekkarannoilla sinua odottavat lukuisat ravintolat ja baarit, vaalea pehmeä hiekka ja kirkas vesi koralleineen. Sääolosuhteet suosivat lähes ympäri vuoden.

5. Brasília

Brasília

Modernia arkkitehtuuria pääkaupungissa

Brasilian pääkaupungin nimi on helppo muistaa. Ylängöllä sijaitseva Brasília on suunniteltu platonilaista utopia-ajattelua noudattaen, lentokoneen muotoinen hallinnollinen kaupunki on jaettu siten, että eri kaupunginosat edustavat yhteiskunnan eri osa-alueita: hallintoa, kauppaa, asumista ja kulttuuria. Kaupunki on erityisesti urbaanista suunnittelusta ja arkkitehtuurista kiinnostuneiden suosiossa.

6. Manaus

Teatro Amazonas, Manaus

Teatro Amazonas on Manauksen tunnetuimpia maamerkkejä

Manaus on suuri kaupunki sademetsässä. Amazonasin pääkaupunki on tärkeä turistikohde, sillä sen kautta useimmat löytävät polkunsa sademetsän seikkailuihin. Amazonasin oopperatalo on yksi Brasilian tunnetuimmista ja kauneimmista nähtävyyksistä. Manauksessa villi sademetsä todella kohtaa ihmisen sivistyksen ja kulttuurin.

7. Fortaleza

Fortaleza

Fortaleza on hyvä kohde rannoilla viihtyville

Maan viidenneksi suurin kaupunki, Fortaleza, on kauniiden rantojen, eläväisen yöelämän, paraatien ja musiikin täytteinen paikka. Siksi se on samalla yksi koko Brasilian suosituimmista biletyskaupungeista. Jericoacoara ja Paraiba ovat niin paikallisten kuin turistienkin suosimia rantakyliä ihan Fortalezan tuntumassa.

8. Florianópolis

Florianópolis

Florianópolis on yksi Brasilian turvallisimmista kaupungeista asua

Florianópolis on yksi Brasilian turvallisimmista kulttuurikaupungeista. Kaupunki on tunnettu paitsi rannoistaan, myös ystävällisestä ilmapiiristään. Ei ihme siis, että kaupunki on nimetty paikallisessa lehdistössä parhaaksi paikaksi asua Brasiliassa. Florianópolis on sekoitus 1500-luvulta peräisin olevia linnoituksia ja modernia suuren kaupungin kuhinaa.

9. Ouro Preto

Ouro Preto

Ouro Preto perustettiin suuren kultakuumeen aikoina

Ouro Preto, mikä tarkoittaa suomeksi mustaa kultaa, on yksi UNESCON maailmanperintökohteista. Sen arkkitehtuuri on sekoitus varhaista barokkia ja muita varhaisia eurooppalaisia tyylisuuntia. Pittoreskista kaupungista on tullut myös varsin suosittu kohde turisteille. Tämän johdosta kaupunki on verraten siisti, turvallinen ja sen palvelut ovat hyvätasoisia. Kullankaivajat jättivät jälkeensä todellisen kullanhippusen!

10. Porto Alegre & Curitiba

Curitiba keskusta

Curitiba on tunnettu vihreänä kaupunkina

Brasiliassa on useita upeita kaupunkeja, jotka ovat jääneet edellä mainittujen tunnetumpien kaupunkien varjoon. Mainitsemme lopuksi niistä kaksi. Porto Aleger, eli ”iloinen satama”, on tunnettu churrascostaan, eli grillatusta lihastaan. Suosittelemme herkkusuille! Curitibassa voit vierailla upeassa kasvitieteellisessä puutarhassa tai nauttia yhdestä maailman upeimmista junamatkoista läpi sademetsän.

Katso myös halvat lennot Brasilia

Ja kyllä, tiedämme hyvin että listaan ei mahtunut ihan jokainen vierailemisen arvoinen urbaani seikkailumaa Brasiliassa. Täytyy muistaa että kyse on Euroopan kokoisesta valtiosta. Jos oma suosikkisi ei tällä kertaa mahtunut mukaan, vinkkaa siitä toki kommenttiboksissa!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment