Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Vinkkejä > Vierailukohteita lapsiperheille Helsingissä ja sen lähistöllä

Vinkkejä

Vierailukohteita lapsiperheille Helsingissä ja sen lähistöllä

Bravofly kysyi viideltä perhe-elämästä kirjoittavalta bloggarilta vinkkejä, siitä mitä tehdä lasten kanssa kesäisessä Helsingissä ja sen lähialueilla. Alla olevilla vinkeillä vietät hauskan seikkailupäivän jos toisenkin muuan muassa metsässä samoillen ja pitsaa syöden. Tutuksi tulevat myös kotieläintila ja Espoon edustan saaristo.

Tutustu eläimiin Falkullassa

Kommammaa-blogia kirjoittava Hanna ehdottaa päiväretkikohteeksi Malmin pohjoispuolella sijaitsevaa Falkullan kotieläintilaa.

”Fallkullan kotieläintila tarjoaa mahtavan tavan viettää päivää kävellen ja nauttien ulkoilmasta, niin että kaupunkilaistytönkin tekee mieli katkaista heinänkorsi mukaan ja talsia se suussa tapaamaan seuraavan aitauksen eläinasukkeja. Lapset kuluttavat ylimääräistä energiaansa taatusti juoksemalla aitaukselta toiselle ja nauravat kippurassa, kun matkivat keskenään eläinten ääniä. Kotieläintilalla tapaat perinteisiä maatilan kotieläimiä kuten lehmiä, hevosia, vuohia, sikoja ja lampaita. Fallkullan kotieläintila sijaitsee Helsingissä Malmin pohjoispuolella ja tilalla vierailu on perheille maksutonta.”

black-sheep-1271194_1920

Falkullassa tutustutaan maatilan asukkeihin.

Pulahda veteen

Julia ja ihminen-blogia kirjoittava Julia kehoittaa Bravoflyn lukioita pulahtamaan veteen.

”Jos haluat pulikoida uima-altaassa, mene Kumpulan maauimalaan. Siellä voi viettää perheen kanssa piknikillä monta tuntia, sillä uimalan viheralueella on myös puisto. Jos taas mielit rannalle, mielestäni kivoimmat uimarannat ovat Eiran tyylikäs kivinen ranta, jonka läheisyydessä on tunnelmallinen ravintola Birgitta tai sitten Mustikkamaan hiekkaranta, jonne pääsee juuri avattua Isoisänsiltaa pitkin.”

Kaikki pitsalle!

Valkoisen kartanon elämää-blogia kirjoittava Hansu vinkkaa lounaspaikaksi Pizza Hutia, josta on jo muodostunut hänen ja tyttärensä vakiokohde.

”Pizza Hutista on muodostunut minun ja tyttäreni vakiokohde Helsingissä
aina, kun vierailemme kaupungissa. Tähtäämme paikalle yleensä
lounasbuffetin aikaan. Lapsista menee maksu ikävuosien mukaan. Pitsan
lisäksi buffetissa on kattava salaattivalikoima ja keittoa. Tyttären
suosikiksi ovat nousseet juustotikut, joissa juustoa on paksun, rapean
pitsakuoren välissä.”

Retkelle saareen

Uraäidin ruuhkavuodet-blogia kirjoittava Ainon vinkkasi Bravoflylle Espoon Isosta Vasikkasaaresta, joka sopii erinomaisesti päiväretkikohteeksi.

”Meidän perheelle joka kesäloman ehdoton päiväretkikohde on Espoon Iso Vasikkasaari. Sinne pääsee Espoon reittiveneillä, joita kulkee tiheästi monesta saaristoveneiden laiturista. Saaressa on kiva, matala uimaranta, grillikatokset, vesivessat, lasten leikkitelineitä ja ihanat ulkoilumaastot: polku kiertää saaren ympäri metsän keskellä, kauniiden rantaniittyjen ohi. Saaren kesäravintola Gula Vilanin kalakeitto on vertaansa vailla.”

Seikkaile metsissä

Ihanasti Sopiva-blogia Vauva.fi sivuille kirjoittava Noora puolestaan luottaa metsän voimaan ja kannustaa lapsiperheitä retkeilemään lähimetsissä.

”Lapseni ovat onnellisimmillaan metsässä. Yleensä saan houkutella koko perhettä metsään eväsleivillä ja seikkailutarinoilla. Joskus vastauksena kuuluu kiukkuinen: ”Miksi me mennään metsään, kun kaikki kaverit pääsee HopLopiin?” Metsään saapuessa kaikki kiukut unohtuvat. Löytyy joka kerta erilainen seikkailu. Ihmemaa. Kesäämme kuuluu siis seikkailu jos toinenkin metsässä. Espoon kaunis kansallispuisto Nuuksio pitää sisällään monta mielenkiintoista seikkailureittiä. Sipoonkorven kansallispuisto on uusin rakkautemme. Helsingin keskuspuisto on iso ja yllättävä. Kuinka moni ajaakaan sen ohi tajuamatta, kuinka hieno paikka se on?. Tärkeä on muistaa ottaa mukaan hyvät kävelykengät, eväät ja mielikuvitus.”

forest-272595_1920

Metsät odottavat seikkailijoita.

Lisää vinkkejä voit jättää kommenttikenttään. Bravofly kiittää Hannaa, Juliaa, Hansua, Ainoa ja Nooraa yhteistyöstä!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment