Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Matkakohteet > Viikonloppumatka Riiassa

Matkakohteet

Viikonloppumatka Riiassa

Viikonloppumatka Riiassa
syyskuu 27
16:51 2015

Travellinkin tilaston mukaan Riika oli vuoden 2014 viidenneksi suosituin pakettimatkojen kohde. Aiemmin kahdeksannella tilalla ollut Riika on valloittanut suomalaisten sydämet. Mikä saa suomalaiset ihastumaan Riikaan? Mikä on Riian salaisuus ja vetovoima? Ja mikä saa suomalaiset palaamaan yhä uudelleen?

Riika on monella tavalla sopiva. Riikassa on sopivasti vähän turisteja (Se on vielä sisäpiirin vinkki. Latvian pääkaupunki on sopivasti kivenheiton päässä. Lennot Riikaan näet joustavasti Bravofly.fi-sivustolla. Lentokin kestää vain tunnin. Voit viettää pitkän viikonlopun Riiassa lähtemällä iltalennolla ja voit vielä nauttia illallisesta tai Riian yöelämästä perjantai-iltana.

Riian öinen skyline

Riian öinen skyline

Lentokentältä pääsee kaupunkiin bussilla numero 22. Bussipysäkin löydät lentokenttää vastapäätä. Bussilippuja voi ostaa helposti suoraan kuljettajalta tai busseissa olevista automaateista.

Riika on sopivan edullinen kukkarolle, rahaa jää myös vielä muuhun matkabudjettiin. Latvian hintataso houkuttelee käväisemään useimmin Itämeren Pariisissa.

Riika voi yllättää positiivisesti, myös kokeneemmankin ja vaativammankin matkailijan. Riika on puistojen ja jugend-rakennusten kaupunki. Kävellen voit tutustua vanhaankaupunkiin leppoisasti. Riikan vanhakaupunki on suhteellisen pieni eli siellä on helppo liikkua. Vanhankaupungin kaduilla voit kävellä ristiin rastiin, poiketa pienissä kaupoissa ja monissa kahviloissa sekä nauttia kupillisen kahvia ja paikallisia leivonnaisia ja piiraita.

Latvian hintataso on vaihteleva, sen huomaan myös Riikassa. Kunnollisen lounaan tai illallisen voi saada jo neljällä eurolla, toisaalla voit maksaa 15 euroa. Joten kannattaa katsoa ensin, missä haluat nauttia paikaillisista herkuista. Vanha sanonta pätee myös täällä: ravintola ja kahvila, jossa on paljon paikallisia asiakkaita on hyvä merkki. Kuten vanhankaupungin ravintoloissa ja baareissa. Ruokaa tilatessa kannattaa huomioida, että sitä voi saada odottaa, joissain paikoissa puoli tuntia. Eli varaa aikaa, nauti alkupaloista ja hyvästä seurasta.

Suuressa kauppahallissa voit maistella herkkuja ja ostaa makupaloja.

Riian vanhantapaiset markkinat houkuttelevat antimillaan

Riian vanhantapaiset markkinat houkuttelevat antimillaan

Tutustuttuasi vanhaankaupunkiin voit seikkailla myös muissa kaupunginosissa.

Julkisilla kulkuvälineillä matkustaminen Riikassa on helppoa ja halpaa. Riiassa ei käytetä vaihtolippua. Eli jos nouset bussista, tarvitset uuden lipun bussia vaihtaessa.

Jos et halua kävellä paljon, lähde veneretkelle, joka kulkee kaupungin halki virtaavaa kanaalia pitkin. Ota piknikkori mukaan. Lähtöpaikka retkelle on Mildan lähellä olevassa puistossa.

Minijunalla ajelusta tykkäävät lapset, se sopii mainiosti lapsiperheille.

Riikalaiset ovat ystävällisiä. Aikaa on myös rupatteluun, joten kannattaa rohkeasti tutustua paikallisiin. Voit irtautua kiireestä ja nauttia Riian leppoisasta menosta. Se vie mukanaan helposti.

Ole hintatietoinen. Varmista ennen ostosta, mitä palvelu tai tuote maksaa.

Airbaltic tarjoaa halpoja lentoja Riikaan, jos spontaanisti haluat käväistä Itämeren toisella puolella ja ostaa viime hetken matkatarjouksen.

Aika kuluu nopeasti ja pian onkin jo sunnuntai-ilta. Vielä lähtökahvit ennen paluuta lentokentälle ja Suomeen. Riiassa voisi olla pidemmänkin aikaa. Onneksi aina voi palata takaisin, vaikkapa Airbalticin halpalennoilla.

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment