Matkusta maailman ympäri

MAIKAILUBLOGI
Home > Teemat > Vinkkejä mukavaan ajanviettoon lasten kanssa rannalla

Teemat

Vinkkejä mukavaan ajanviettoon lasten kanssa rannalla

Vinkkejä mukavaan ajanviettoon lasten kanssa rannalla
kesäkuu 11
12:39 2015

Varmaankin olet jo suunnitellut lomanviettoa perheen kesken, ja kuten useimmat meistä, suuntana on ranta. Me Bravofly:lla haluamme antaa sinulle joitakin vinkkejä, jotta lomasi sujuu vaivattomasti.

Lasten kanssa matkustaminen

Muista vesilelut ja kellukkeet! 

Pitkäaikaista auringonottoa ei suositella lapsille eikä aikuisille, mutta perheen pienimpien kanssa asiaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Lastenlääkärien mukaan alle kuuden kuukauden ikäistä vauvaa ei tulisi altistaa auringolle lainkaan. Auringossa oleilua on hyvä välttää kello 12 ja 16 välillä, jolloin auringon UV-säteily on voimakkainta. Tämän lisäksi on tärkeää käyttää kunkin ihotyypin tarpeisiin sopivaa aurinkovoidetta. Koska lapsen iho on hyvin herkkä, iholla tulisi käyttää korkean suojakertoimen tuotetta (kuten suojakerrointa 50) ihon palamisen välttämiseksi.

Jos lähdet rannalle pienten lasten kanssa, mukaan kannattaa ottaa aurinkosuojateltta, jonka voit hankkia mistä tahansa urheilukaupasta tai lasten tuotteita myyvästä liikkeestä. Auringolta suojaava teltta on hyödyllinen, sillä se suojaa pienempiä lapsia suoralta auringonpaisteelta ja lisäksi teltta tarjoaa tarvittaessa suojan vaippojen vaihtamiseen tai lapsen imettämiseen.

Auringolta suojautumiseen kuuluu myös sopivan hatun käyttäminen. Välillä lapsen päätä tai päähinettä on mahdollista myös hieman kastella.

Kun vietämme aikaa rannalla, myös nesteytyksestä huolehtiminen on tärkeätä. Kuumuudessa on juotava runsaasti vettä. Samalla on pidettävä huolta siitä, että etenkin lapset nauttivat nesteitä säännöllisin väliajoin.

Aiemmin mainittujen asioiden lisäksi mukaan on hyvä varata hygieniatuotteita ja ajanvietettä lapsille. Laukkuun kannattaa pakata esimerkiksi seuraavat perustuotteet:

kesäranta

Kaikki mukana – ei kun rannalle löhöilemään!

– Vaippoja

– Kosteuspyyhkeitä

– Rantavaatteet

– Pyyhe lapsen puhdistukseen

– Ruokalappu

– Vaihtovaatetta varalle, ettei lapsen tarvitse olla kosteissa vaatteissa

– Kellukkeet tai uimarenkaat

– Rantalelut: ämpäri ja lapio, surffilauta…

– Sandaalit: jotkut lapset eivät halua kävellä hiekalla paljain jaloin ollessaan ensimmäistä kertaa rannalla…

– Välipalaa

Kun olet saanut kaikki valmiiksi rannalle menoa varten, ethän unohda myöskään turvallisuutta. Jos lapsesi ovat hyvin pieniä, voit laittaa lapsille tunnistusrannekkeet. Rannekkeiden avulla lapset on nopeasti löydettävissä, jos he katoavat näkyvistä. Jos lapset ovat vanhempia, voit sopia yhteisen tapaamispaikan eksymisten varalle. Toisinaan rannat ovat hyvin laajoja ja niille saapuu suuria määriä ihmisiä, joten asiat on parempi pitää varmuuden vuoksi hallinnassa.

Nyt pääsetkin jo nauttimaan turvallisesta unelmien lomasta perheen kesken!

About Author

Joel Florén

Joel Florén

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment